Transparante tekst in je foto maken

Bij elke gelegenheid, denk aan Kerst of Pasen b.v., is het natuurlijk wel leuk om een eigen kaart te maken met daarin ook juist een leuke tekst om het nog persoonlijker te maken. Wat erg mooi kan zijn is om eens een transparante tekst te gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Een foto
  • Photoshop

De bewerking

Open je foto in Photoshop en ga in je gereedschapsbalk naar Tekst. Kies in de optiebalk bovenaan je lettertype. Dikke letters zijn voor deze bewerking beter te zien dan smalle en dunne letters. Kies ook de grootte van de letter, neem niet een te klein formaat. Kleur van de tekst maakt niet uit want die zie je niet in het eindresultaat.

Klik op de foto. Selecteer de tekst die verschijnt, Loren Lpsum, en typ daar je eigen tekst. Klik op V bovenaan je pagina als je klaar bent. Wil je later toch nog wat veranderen in je tekst. Ga naar je lagenpaneel en klik op de T van tekst.

Om je tekst vrij te kunnen verplaatsten ga je naar Bewerken, boven in je pagina en kies Vrije Transformatie. 

Er verschijnt nu een blauwe rand om je tekst en witte vierkantjes. Met deze vierkantjes kun je je tekst vergrootten en verkleinen en je tekstvak verplaatsten en draaien. 

Het is leuk om je tekst ook een deel over je onderwerp te laten lopen. Je onderwerp blijft later namelijk zichtbaar door de tekst heen.

Wanneer je tevreden bent druk je weer op de V bovenin. 

Nu gaan we de tekst transparant maken. 

Boven in je lagenpaneel zie je Dekking en Vul staan. We gaan naar Vul en verschuif de schuif naar 0%.  En je tekst is weg.

We halen deze tevoorschijn d.m.v. het aanbrengen van schaduw. Ga naar FX onderaan je pagina en kies Slagschaduw. Je tekst is nu zichtbaar. 

Ook wordt er een venster geopend. Hier kun je je uitleven met: de hoek van de schaduw en de afstand ervan. Kies de dekking en de grootte. Kijk gewoon wat je mooi vindt. Je kunt de schaduw ook een kleur geven door op het zwarte vlak te klikken. Een kleurenpaneel wordt nu geopend. Met de pipet kun je ook een kleur kiezen uit je foto.

Klik je op contour dan kun je nog wat effecten toevoegen en bij ruis, de naam zegt het al, voeg je ruis toe aan de schaduw.

Klik op ok als je klaar bent en klaar is je kaart!

Natuurlijk kun je dit ook doen bij een vakantiekaart, je paaskaart en een verjaardagskaart.

Laat je wat zien op FB als het gelukt is?