Rondreis Safari Uganda

Uganda is één van Afrika’s meest veelzijdige en fascinerende landen! Beleef o.a. de ervaring van uw leven tijdens een avontuurlijke en adembenemende chimpansee tracking. We gaan tijdens twee spectaculaire jungle trackingen op zoek naar onze meest naaste verwant. Natuurlijk bezoeken we een aantal prachtige safari locaties, waar we op zoek gaan naar de vele dieren die in Uganda leven. Ontdek ieder safarigebied met zijn/haar eigen unieke flora en fauna! 15 Dagen volop Afrika……

In samenwerking met AV-Tours is ook deze prachtige, unieke safari geheel op maat voor FotoClass samengesteld en geeft garantie op het beleven van wederom een ultieme Afrika rondreis. 

Hoogtepunten tijdens deze unieke FotoClass reis:

• Ziwa neushoorn tracking te voet
• Murchison Falls – Nijl rivier
• Kibale Forest – chimp tracking
• Queen Elizabeth NP
• Ishasha – boomklimmende leeuwen
• Lake Mburu – nacht gamedrive

Van Big Five tot aan chimpansees, veelzijdiger en
avontuurlijker kan een reis niet zijn!

We worden tijdens de gehele reis begeleid door een officiële gids uit Uganda waardoor we niets zullen missen en heerlijk kunnen gaan genieten van al het moois wat Uganda te bieden heeft!
Tijdens de gehele safari heb je de beschikking over twee 4×4 voertuigen met ieder een eigen professionele lokale gids en instructeur/gids van FotoClass. Deze voertuigen beschikken over een zogenaamde pop-up roof, zodat je staand tijdens de safari kan genieten en uiteraard de mooiste foto’s kunt maken.

Inbegrepen:

 • KLM vluchten v.v.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer
 • Verzorging zoals genoemd/ Full board
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 Eigen 4×4 voertuigen incl rangers/ instructeurs FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Visum Uganda 50 USD p.p.
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering ( prijsopgave op aanvraag)

Samenstelling:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs
 • 15 dagen

Prijs:

Datum:

In verband met de recente Covid Pandemie hebben wij besloten deze reis voorlopig niet aan te bieden. Zodra wij het veilig achten plannen we deze uiteraard wederom.Heb je interesse? Geef je dan geheel vrijblijvend op doormiddel van onderstaande lijst. Zodra we meer informatie hebben nemen wij contact met je op.


Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safaris ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR. Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl vlucht. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1: vlucht Amsterdam – Entebbe Airport. Transfer naar Lake Victoria View Guesthouse.
Dag 2: Vandaag gaan we naar Ziga Rhino Sanctuary. De enige plek in Uganda waar we de witte neushoorn zijn. Hier gaan we al wandelend de neushoorns zoeken en fotograferen. We overnachten in Amuka Safri Lodge dat middenin het park gelegen is.
Dag 3: Op weg naar Murchison Falls National Park. Dit is een van de meest mooie parken van Uganda. Hier bevindt zich ook de Nijl met zijn spectaculaire waterval die door een smalle kloof gaat en dan 60 m naar beneden valt. We hebben in dit park kans op olifanten, leeuwen, giraffen,nijlpaarden, krokodillen, buffels en misschien luipaarden.De dag sluiten we af met een avond gamedrive. We overnachten bij de Pakuba lodge.
Dag 4: Vroeg op voor een ochtend game drive. In de namiddag gaan we met een boot de Victoria-Nijl op waarbij we kans hebben op vele vogels en ander dieren die leven langs de nijl.
Dag 5: Wederom een gamedrive en een boottrip naar de delta in Lake Albert. In de namiddag vertrekken we naar Hoima town waar we zullen overnachten bij Hoima Cultural Lodge.
Dag 6: Vandaag gaan we naar Kibale Guest Cottages. Men kan daar zelf onder begeleiding een avond- of nachtwandeling boeken om op zoek te gaan naar bushbabies, diverse soorten apen (er leven daar 13 soorten) zoals de chimpansees, franjeapen, de mangabey en L’Hoestmonkey. Natuurlijk kun je ook lekker bijkomen bij de Lodge en genieten van de omgeving.
Dag 7: Bijzonder: We gaan al wandelend op zoek naar de chimpansees. Hoe bijzonder om deze apen van dichtbij in hun eigen leefgebied te mogen vast leggen.
Dag 8: ‘s Morgens de tijd om weer even bij te komen. Vervolgens gaan we naar Queen Elizabeth National Park waar we in de namiddag weer de boot op gaan om over de Kazinga Channel te varen. Dit is de plek met de hoogte concentratie nijlpaarden ter wereld. Overnachten doen we bij Kasenyi Safario Lodge.
Dag 9: In de namiddag gaan we weer op zoek naar Chimpansees maar nu in de Kyambura-kloof.
Dag 10: Na het ontbijt gaan we naar het zuiden van Queen Elisabeth National Park, Ishasha gedeelte. We overnachten in de Enjojo Lodge. In de avond is er een gamedrive waar we op zoek gaan naar de boom-klimmende leeuwen. Er zijn vier troepen leeuwen die hier in de bomen klimmen. Verder leven in Ishasha Topis, de enige plek in het National Park.
Dag 11: Vroeg op pad voor een gamedrive. Daarna gaan we naar Bwindi Impenetrable. We rijden door interessante dorpjes en zien prachtige uitzichten op de bergen. Bwindie Impenetrable is een unieke jungle waar vele apensoorten leven waaronder de Mountains Gorilla’s. De mogelijkheid bestaat om hier een Gorillatrack te gaan doen. Deze zit niet bij de reis inbegrepen.
Dag 12: vrije dag die je naar eigen wens kan invullen. Uitrusten van al het moois dat we hebben gezien of nog een activiteit boeken zoals een bergwandeling, wandeling over het vogelpad of op zoek gaan naar de gorilla’s.
Dag 13: Na het ontbijt gaan we naar Lake Nburo National Park waar we in de namiddag een gamedrive gaan doen. ‘s Avonds gaan we ook weer op pad voor een nacht-gamedrive op zoek naar luipaarden.
Lake Mburo is één van de twee nationale parken met zebra’s en het enige park in Uganda met impala’s. Omdat er geen olifanten en leeuwen zijn kun je hier een wandelsafari boeken.
Dag 14: We gaan op weg naar de luchthaven. Onderweg maken we een stop bij de Equator, de evenaar van Oeganda, een denkbeeldige lijn die Uganda opsplitst in het noordelijk en zuidelijk halfrond.
Dag 15: We arriveren in Amsterdam met een rugzak vol nieuwe herinneringen en prachtige foto’s.

Aanmelden voor Rondreis Safari Uganda

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *