Rondreis Safari Uganda

Uganda is één van Afrika’s meest veelzijdige en fascinerende landen! Beleef de ervaring van je leven tijdens een avontuurlijke en adembenemende Chimpansee en Gorilla tracking. We gaan tijdens twee spectaculaire jungle trackingen op zoek naar onze meest naaste verwant. Natuurlijk bezoeken we veel prachtige safari locaties, waar we op Game Drive gaan naar de vele dieren die in Uganda leven. Ontdek ieder safarigebied met zijn/haar eigen unieke flora en fauna! 15 Dagen volop Afrika……

Inclusief Chimpansee en Gorilla tracking

In samenwerking met AV-Tours is ook deze prachtige, unieke safari geheel op maat voor FotoClass samengesteld en geeft garantie op het beleven van wederom een ultieme Afrika rondreis. 

Hoogtepunten tijdens deze unieke FotoClass reis:

 • Ziwa neushoorn Sanctuary
 • Murchison Falls NP, Bootsafari op de Nile
 • Kibale Forest – hele dag chimp tracking!
 • Queen Elizabeth NP gamedrives
 • Bootsafari op de Kazinga Channel
 • Ishasha – boomklimmende leeuwen
 • Bwindi Impenetrable  – gorilla tracking
 • Lake Mburu – bootsafari/ gamedrive!

Van Big Five tot aan chimpansees en gorilla’s, cultuur en natuur…. veelzijdiger en
avontuurlijker kan een reis niet zijn!

We worden tijdens de gehele reis begeleid door eigen officiële gidsen uit Uganda waardoor we niets zullen missen en heerlijk kunnen gaan genieten van al het moois wat Uganda te bieden heeft!
Tijdens de gehele reis hebben we de beschikking over twee 4×4 Jeeps met ieder een eigen professionele lokale gids en instructeur/gids van FotoClass.

Inbegrepen:

 • KLM vluchten Adam. – Entebbe v.v.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer
 • Verzorging Full board
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 Eigen 4×4 voertuigen incl rangers/ instructeurs FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Visum Uganda 50 USD p.p.
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering
 • Administratie kosten AV tours € 30,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR € 7,50

Samenstelling:

 • 10 Reizigers 
 • 02 Fotograferen/ reisleiders Nederlands talig
 • 02 Lokale gidsen engels talig
 • 15 dagen

Prijs:

 • € 5700,00

Datum:

 • 30 November 2024


Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safaris ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR. Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl. vlucht en fee gorilla tracking. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1 Amsterdam– Entebbe 

Afhankelijk van onze vlucht arriveren we in de loop van de avond in Uganda. Na aankomst in Entebbe volgen de douaneformaliteiten, waarna de gids je verwelkomt. Hierna volgt een transfer naar het nabijgelegen hotel. Cycad Guesthouse (BB)

Dag 2 Entebbe – Ziwa Rhino Sanctuary 

Na een ontspannen eerste ontbijt is het tijd om nader kennis te maken en je klaar te maken voor het mooie avontuur. Vandaag staat er een afwisselende rit op het programma. Tijdens deze reis zien we hoe divers, groen en mooi Uganda is. Onderweg kunnen we genieten van het uitzicht, genieten van de enthousiast zwaaiende mensen langs de kant van de weg en genieten van de vele kleurrijke dorpjes die we passeren. We arriveren voor een late lunch nabij de bekende Ziwa Rhino Sanctuary. Dit park is bijzonder aangezien dit de enige plek is in Uganda waar neushoorns zijn. Na de lunch gaat we onder begeleiding van een ranger een wandeling maken door de sanctuary, waarbij we de neushoorns tot dichtbij kunt naderen, Diner en overnachting in Amuka Safari Lodge (FB)

Dag 3 Ziwa – Murchisons Falls 

Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze weg dwars door de groene binnenlanden van Uganda en arriveren we tegen het einde van de ochtend bij de Murchisons Falls.  Dit is één van Uganda’s meest wonderbaarlijke plekken. De voornaamste reden van deze bijzondere plek is dat de Nijl hier door een zeer smalle kloof samengeperst wordt. Dit brengt niet alleen een fantastisch natuurspektakel met zich mee (wat je van zeer dichtbij kunt aanschouwen) maar levert ook een uniek natuurgebied op waar vele diersoorten voorkomen. Bij aankomst in het park volgt er eerst een prachtige rit door het junglegebied ten zuiden van de Nijl. Na het boeiende laatste stuk van onze ontdekkingstocht naar Murchison Falls komen we aan bij de brug die ons aan de overkant van de Nile brengt. Eenmaal aan de overzijde aangekomen zien we direct dat de vegetatie hier totaal anders is. De dichtbegroeide bossen van het zuiden gaan al snel over in glooiende savannevlaktes. Natuurlijk doen we al een gamedrive, in het noordelijke deel van het park. Diner en overnachting vinden plaats in  Pakuba Safari Lodge (FB)

Dag 4 Murchisons Falls (incl. gamedrive en boottocht over de Nijl) 

Een vroege ochtend gamedrive in dit bijzondere wildpark. We gaan we op zoek naar de vele dieren (waaronder veel verschillende vogelsoorten) die hier leven. We hebben kans om leeuwen, olifanten, giraffen en misschien zelfs luipaarden te spotten. Tegen lunchtijd gaan we, terug naar de lodge Na de lunch gaan we ‘s middags een mooie boottocht maken. Hierbij hebben we niet alleen een geweldig uitzicht over de watervallen, maar zullen we ook langs de kant van de rivier vele diersoorten zien. Naast diverse vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen komt het regelmatig voor dat men olifanten, klein wild en zelfs katachtigen aan één van beide oevers ziet rondspeuren. Begin van de avond keren we terug naar de lodge voor het diner en een overnachting in Pakuba Safari Lodge (FB)

Dag 5 Murchisons Falls – Kibale Forest

Na een vroeg ontbijt vervolgt de reis zich naar Kibale Forest. Onderweg zien we de Great Rift Valley, met enkele spectaculaire uitzichten. Onderweg genieten we van een picknick lunch. Wanneer we Kibale Forest naderen wordt het landschap heuvelachtiger en zijn in de verte de Rwenzori Mountains (Mountains of the Moon) zichtbaar. Met een beetje geluk zien we bij of in Kibale Forest al enkele apen-soorten. Diner en uw overnachting in Turaco Treetops (FB)

Dag 6  Kibale Forest National Park 

Vroeg op! Vandaag staat er een chimpansee tracking op de planning! We gaan vandaag na een vroeg ontbijt op pad naar het Kibale Forest National Park, waar de grootste verscheidenheid en de hoogste concentratie van primaten in Oost-Afrika is vertegenwoordigd. De meest bekende van de 13 soorten is de chimpansee, een van de primaten die qua gedrag en ook op basis van het DNA profiel het dichtst bij de mens staat. Afhankelijk van waar de groepen zich bevinden kunnen we al gauw maar liefst 4 uur in de jungle verblijven. Het is ook het gebied van vele andere (soms zeldzame) soorten, zoals  de I’Hoest, de zwarte/witte en de rode Colobus, Blue monkey, Grey cheeked mangabey, Red tailed monkey, Olive baviaan en anderen. Na de lunch in de lodge hebben we de mogelijkheid om te chillen of we maken we een community wandeling in Bigodi, wat een mooie gelegenheid is om met de lokale bevolking kennis te maken. Aan het einde van deze indrukwekkende en memorabele dag keren we terug naar de lodge om te genieten van een heerlijk drankje en diner met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. Diner & overnachting in Turaco Treetops (FB)

Dag 7 Kibale –  Queen Elizabeth N.P. 

Na een vroeg ontbijt maken we een wandeling in de Bigodi Swamps. Voor laarzen wordt gezorgd  voordat we aan deze relaxte wandeling kunnen beginnen. De Bigodi Swamps is door de community opgezet en heeft de beste kans op het zien van vele verschillende apen soorten en kleurrijke vogels. Aansluitend vertrekken we naar Queen Elizabeth National Park, waarbij we het mystieke Rwenzori gebergte zullen volgen en een bezoek zullen brengen aan de krater meren. Eenmaal aangekomen bij het Queen Elizabeth National Park hebben we een grote kans om olifanten, buffels, bushbucks, de Uganda Kob, antilopen en wrattenzwijnen te spotten. Diner & overnachting in Kasenyi Safari Camp (FB)

Dag 8 Queen Elizabeth National Park 

Na een vroeg ontbijt start deze dag met een gamedrive. De ochtend is de beste tijd voor het spotten van de ‘big Cats’ de leeuw en luipaard, in actie. Daarnaast zullen we natuurlijk ook op zoek gaan naar de vele andere dieren. Aan het einde van de ochtend keren we weer terug in de lodge voor een heerlijke lunch. Tijd om even te relaxen. Later in de middag doen we een boottocht op het Kazinga Channel. Dit is een 42km lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De boottrip gaat door een gebied met de hoogste concentratie nijlpaarden van Uganda. Ideaal dus voor ons fotografen om de dieren en het leven van de mensen aan de oevers vast te leggen. Met meer dan 550 resident soorten vogels kan men dit een paradijs noemen voor vogelaars. Na afloop van de boottocht gaan we al gamedrivend terug naar de lodge. Diner & overnachting wederom in Kasenyi Safari Camp (FB)

Dag 9 Queen Elizabeth – Ishasha gedeelte 

Na een rustig ontbijt is het tijd om al gamedrivend richting het zuiden van Queen Elisabeth te reizen. Onderweg zien we het landschap veranderen. Het meest noordelijke gedeelte zijn de open savanne vlaktes die al snel overgaan in het tropische regenwoud van het centrale gedeelte van het park. Onderweg spotten we met een beetje geluk een van de vele primaten soorten die in dit gedeelte van Queen Elizabeth leven. Tegen lunchtijd zullen we arriveren in het zuidelijke gedeelte van het park, wat een mooie combinatie is tussen open vlaktes en de bijzondere bush gedeeltes waar de boom klimmende leeuwen leven. Nadat we zijn ingecheckt in de lodge en genoten hebben van de lunch, gaan we op zoek naar deze beroemde leeuwen. Naast het zoeken van de boom klimmende leeuwen zal de gids ook op zoek gaan naar Topi’s, die nergens anders in Queen Elizabeth NP leven. Verder zijn er nog talloze andere diersoorten die in dit gebied leven. Tegen zonsondergang terug naar de lodge voor een heerlijk diner en overnachting op deze bijzondere locatie in  Ishasha Jungle Lodge (FB)

Dag 10  Ishasha – Bwindi 

Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar het Bwindi Impenetrable Forest. We rijden door het ‘Zwitserland van Afrika’ een berggebied dat bekend staat als de Kigezi Highlands met zijn terrasvormige heuvels en kronkelende wegen, naar het Bwindi Impenetrable National Park. Met de vulkanische activiteiten in dit gebied, is het landschap met haar grillige bergmassieven van een adembenemende schoonheid. Diner en overnachting in Four Gorillas Lodge (FB)

Dag 11 Bwindi Impenetrable Forest – Gorilla tracking 

Vandaag staat de Gorilla tracking op het programma. Na een vroeg ontbijt gaan we op weg naar de ranger post, waarvandaan de trackingen starten. Na een uitgebreide uitleg worden we naar het startpunt gebracht en gaat de indrukwekkende wandeling van start. Gorilla trackingen zijn vooraf nooit te voorspellen en kunnen een halve of hele dag in beslag nemen afhankelijk van de familie die we kunnen bezoeken en de exacte locatie van de dieren. Spoorzoekers en rangers begeleiden ons en we lopen in groepsverband door de prachtige jungle. Eenmaal aangekomen bij de gorilla’s mogen we een uur lang genieten van deze indrukwekkende en bijzondere dieren. Sta oog in oog met één van ‘s werelds meest iconische diersoorten en ervaar hoe dichtbij ze bij de mens staan qua gedrag en DNA. Als we terug komen worden we met open armen onthaald en heb je zeker weten een levenslange beleving ervaren die je nooit meer gaat vergeten. Four Gorillas Lodge (FB)

Dag 12 Bwindi – Lake Mburo 

Vandaag staat Lake Mburo op het programma. Een mooi gebied bekend als zeer vogelrijk en vanwege de vele luipaarden die hier leven. Voor ons verblijf hebben we gekozen voor een overnachting in de Kigarama Wilderness Lodge, deze lodge is gelegen midden in de natuur. Vanuit onze comfortabele en leuk ingerichte kamer horen we de vele geluiden van de Afrikaanse bush. Nadat we zijn ingecheckt volgt een heerlijke lunch en aansluitend het middagprogramma een boottocht maken op het meer. Aan het einde van de middag keren we terug naar de lodge om onszelf op te frissen en aansluitend te genieten van een heerlijk diner.  ’s Avonds, na het diner gaan we tijdens een avond gamedrive op zoek naar de vele dieren die voornamelijk in het donker tot leven komen, waaronder het luipaard! Na een spannende rit keren we terug naar de lodge voor overnachting in Kigarama Wilderness lodge (FB)

Dag 13 Lake Mburo 

Vandaag staat er een ontspannen laatste safari dag op het programma. Voor de fanatiekelingen staat er in de ochtend een bushwalk op het programma. Onder begeleiding van een lokale gids gaan we de natuur te voet ontdekken, op zoek naar sporen, klein wild en wellicht van afstand ook groot wild! De gids legt diverse zaken uit de natuur uit en benoemt planten en diersporen. Aansluitend gaan we al gamedrivend terug naar Entebbe.

We stoppen nog even op de evenaar voor een fotomomentje en lunch alvorens we doorrijden voor een overnachting en diner in Cycad Guesthouse (BB) waar we ook begonnen zijn.

Dag 14 Entebbe – Amsterdam 

Na een heerlijk ontbijt is er nog de mogelijkheid om de botanische tuinen te bezoeken of te chillen en klaarmaken voor vertrek aan het einde van de middag. Diner doen we in een nabijgelegen restaurant (eigen kosten) waarna we met betraande ogen afscheid moeten nemen van de gidsen.

Dag 15             

Afhankelijk van de terugvlucht arriveren we in de loop van deze dag in Amsterdam. 

SAFARI  NJEMA  Swahili voor: Goede reis!

Aanmelden voor Rondreis Safari Uganda

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen