Rondreis Safari Uganda

Uganda is één van Afrika’s meest veelzijdige en fascinerende landen! Beleef de ervaring van je leven tijdens een avontuurlijke en adembenemende Chimpansee en Gorilla tracking. We gaan tijdens twee spectaculaire jungle trackingen op zoek naar onze meest naaste verwant. Natuurlijk bezoeken we veel prachtige safari locaties, waar we op Game Drive gaan naar de vele dieren die in Uganda leven. Ontdek ieder safarigebied met zijn/haar eigen unieke flora en fauna! 16 Dagen volop Afrika……

Inclusief Chimpansee en Gorilla tracking

In samenwerking met AV-Tours is ook deze prachtige, unieke safari geheel op maat voor FotoClass samengesteld en geeft garantie op het beleven van wederom een ultieme Afrika rondreis. 

Hoogtepunten tijdens deze unieke FotoClass reis:

 • Ziwa neushoorn Sanctuary
 • Murchison Falls NP, Boottocht op de Nile
 • Kibale Forest – hele dag chimp tracking!
 • Queen Elizabeth NP
 • Boottocht op de Kazinga Channel
 • Ishasha – boomklimmende leeuwen
 • Bwindi Impenetrable  – gorilla tracking
 • Lake Mburu – nacht (avond) gamedrive!

Van Big Five tot aan chimpansees en gorilla’s, veelzijdiger en
avontuurlijker kan een reis niet zijn!

We worden tijdens de gehele reis begeleid door een officiële gids uit Uganda waardoor we niets zullen missen en heerlijk kunnen gaan genieten van al het moois wat Uganda te bieden heeft!
Tijdens de gehele safari hebben we de beschikking over twee 4×4 voertuigen met ieder een eigen professionele lokale gids en instructeur/gids van FotoClass.

Inbegrepen:

 • KLM vluchten v.v.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer
 • Verzorging Full board
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 Eigen 4×4 voertuigen incl rangers/ instructeurs FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Visum Uganda 50 USD p.p.
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering
 • Administratie kosten AV tours € 30,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR € 7,50

Samenstelling:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs
 • 16 dagen

Prijs:

 • € 4910,00

Datums:

 • 18 November 2023 ( VOL geboekt)
 • Voorbereiding/ kennismaking avond 26 Oktober
 • Terugkom avond 22 December

 • 16 November 2024
 • (Voorboeken kan nu al zodra de 2024 prijzen bekend zijn nemen wij eerst contact met je op voor een definitieve boeking)


Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safaris ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR. Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl. vlucht en fee gorilla tracking. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1  Amsterdam/Brussel – Entebbe 

Afhankelijk van de vlucht arriveren we in de loop van de avond in Uganda. Overnachting in Lake Heights Hotel (BB)

Dag 2 Entebbe – Ziwa Rhino Sanctuary

Vandaag staat er een afwisselende rit op het programma. Tijdens deze ca. 4 uur durende reis ziet u hoe divers, groen en mooi Uganda is. Onderweg genieten van het uitzicht, genieten van de enthousiast zwaaiende mensen langs de kant van de weg en genieten van de vele kleurrijke dorpjes die we passeren. Genieten ja en natuurlijk ook al fotograferen. We arriveren voor een late lunch nabij de bekende Ziwa Rhino Sanctuary. Dit park is bijzonder aangezien dit de enige plek is in Uganda waar neushoorns zijn. Na de lunch gaan we onder begeleiding van een Ranger een wandeling maken door de sanctuary, waarbij u de neushoorns tot dichtbij kunt naderen, Diner en overnachting in Amuka Safari Lodge (FB)

Dag 3 Ziwa – Murchisons Falls

Op weg dwars door de groene binnenlanden van Uganda (ca 4 uur) en tegen het einde van de ochtend bij de Murchisons Falls.  Dit is een van Uganda’s meest wonderbaarlijke plekken. De voornaamste reden  van deze bijzondere plek is dat de Nijl hier door een zeer smalle kloof samengeperst wordt. Dit brengt niet alleen een fantastisch natuurspektakel met zich mee (wat we van zeer dichtbij kunnen aanschouwen) maar levert ook een uniek natuurgebied op waar vele diersoorten voorkomen. Bij aankomst in het park volgt er eerst een prachtige rit door het junglegebied ten zuiden van de Nijl. Na het boeiende laatste stuk van uw ontdekkingstocht naar Murchison Falls kommen we aan bij de brug die ons aan de overkant van de Nile brengt. Eenmaal aan de overzijde aangekomen zien we direct dat de vegetatie hier totaal anders is. De dichtbegroeide bossen van het zuiden gaan al snel over in glooiende savannevlaktes. Afhankelijk van de tijd die over is volgt er een korte gamedrive (wildspotten) richting de lodge, in het noordelijke deel van het park gelegen. Dit is een leuke en vooral gezellige lodge met prima kamers/huisjes uitkijkend over de vlaktes rondom de lodge, waar veel wild zit. Nadat we zijn ingecheckt en geïnstalleerd kunnen we gaan genieten van een welverdiend drankje alvorens we gaan lunchen. In de middag een eerste serieuze safari! Tijdens deze gamedrive gaat u op zoek naar het vele wild en wellicht met een beetje geluk spot u leeuwen, olifanten of andere bijzondere diersoorten! Pakuba Safari Lodge

Dag 4 Murchisons Falls (incl. gamedrive  en boottocht over de Nijl)

Een vroege ochtend gamedrive in dit bijzondere wildpark. Tijdens deze wildrit op zoek naar de vele dieren (waaronder veel verschillende vogelsoorten) die hier leven. Kans om leeuwen, olifanten, giraffen en misschien zelfs luipaarden te spotten. Na de lunch gaan we ’s middags een leuke boottocht  maken. Hierbij hebben we niet alleen een geweldig uitzicht over de watervallen, ook zullen we langs de kant van de rivier vele diersoorten zien. Naast diverse vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen komt het geregeld voor dat men olifanten, klein wild en zelfs katachtigen aan één van beide oevers ziet rondspeuren. Begin van de avond keren we terug in de lodge voor het diner en overnachting in Pakuba Safari Lodge (FB)

Dag 5  Murchisons Falls – Kibale Forest

Na een vroeg ontbijt vervolgt de reis zich naar Kibale Forest. Onderweg de Great Rift Valley, met enkele spectaculaire uitzichten. De rit gaat door kleurrijke dorpjes. Wanneer we Kibale Forest naderen wordt het landschap heuvelachtiger en zijn in de verte de Rwenzori Mountains (Mountains of the Moon) zichtbaar. Met een beetje geluk zien we bij of in Kibale Forest al enkele apen-soorten. Einde middag / begin avond kommen we aan in de Lodge voor het diner en overnachting in Turaco Treetops (FB)

Dag 6  Kibale Forest National Park

Vroeg op! Vandaag staat er een chimpansee tracking op de planning! We gaan vandaag na een vroeg ontbijt op pad naar het Kibale Forest National Park, waar de grootste verscheidenheid en de hoogste concentratie van primaten in Oost-Afrika is vertegenwoordigd. De meest bekende van de 13 soorten is de chimpansee, een van de primaten die qua gedrag alsmede ook DNA profiel het dichtst bij de mens staat. We blijven 4 uur bij deze bijzondere dieren om ze goed te zien en vast te leggen in hun natuurlijke omgeving. Het is ook het gebied van vele andere (soms zeldzame) soorten, zoals de I’Hoest, de zwarte/witte en de rode Colobus, Blue monkey, Grey cheeked mangabey, Red tailed monkey, Olive baviaan en anderen. In de middag maken we een community wandeling in Nigodi. Aan het einde van een indrukwekkende en memorabele dag, terug naar de lodge om te genieten van een heerlijk drankje en diner met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. Diner & overnachting in Turaco Treetops (FB) 

Dag 7 Kibale –  Queen Elizabeth N.P. (ca. 4 uur )

Na  een vroeg ontbijt een wandeling maken in de Bigodi Swamps. Tijdens deze wandeling zullen we vele vogels en apen spotten. De Bigodi Swamps is door de community opgezet en heeft de beste kans op het zien van vele verschillende apen soorten en kleurrijke vogels. Aansluitend vertrek  naar Queen Elizabeth National Park, waarbij we het mystieke Rwenzori gebergte zullen volgen en een bezoek brengen aan de krater meren. Onderweg maken we uiteraard een stop op de evenaar voor een bijzonder fotomoment. Eenmaal aangekomen nabij het wildpark hebben we een goede kans om olifanten, buffels, bushbucks, de Uganda Kob, antilopen en wrattenzwijnen te spotten. Als de tijd het toelaat volgt er na aankomst nog een gamedrive in Queen Elizabeth National Park. Diner & overnachting in Kasenyi Safari Camp (FB)

Dag 8 Queen Elizabeth National Park

Na een vroeg ontbijt start deze dag met een gamedrive; de ochtend is de beste tijd voor het spotten van de ‘big Cats’ de leeuw en luipaard, in actie. Daarnaast natuurlijk op zoek naar de vele andere dieren. Het wild blijft u verrassen. Na de lunch is het tijd om even te relaxen en vervolgens staat er later op de middag een boottocht op het Kazinga Channel op de planning. Dit is een 42km lang kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. De boottrip gaat door een gebied met misschien wel de hoogste concentratie nijlpaarden van Uganda (op veilige afstand). Het biedt een uitstekend platform voor fotografie, om vogels en het rijke wildlife te observeren. Met meer dan 550 resident soorten vogels kan men dit een paradijs noemen voor vogelaars. Diner & overnachting in Kasenyi Safari Camp (FB) 

Dag 9 Queen Elizabeth – Ishasha gedeelte

Na het ontbijt is het tijd om al Gamedrivend richting het zuiden van Queen Elisabeth te reizen. Onderweg zult je het landschap zien veranderen. Het meest noordelijke gedeelte zijn de open savanne vlaktes die al snel overgaan in het tropische regenwoud van het centrale gedeelte van het park. Onderweg spotten we met een beetje geluk een van de vele primaten soorten die in dit gedeelte van Queen Elizabeth leven. Tegen lunchtijd arriveren we in het zuidelijke gedeelte van het park, wat een mooie combinatie is tussen open vlaktes en de bijzondere bush gedeeltes waar de boom klimmende leeuwen leven. Nadat we zijn ingecheckt in de Lodge en genoten hebben van de lunch, gaan we op zoek naar deze beroemde leeuwen. Naast het zoeken van de boom klimmende leeuwen zal de gids ook op zoek gaan naar Topi’s, die nergens anders in Queen Elizabeth NP leven. Verder zijn er nog talloze andere diersoorten die in dit gebied leven. Tegen zonsondergang terug naar de lodge voor een heerlijk diner en overnachting op deze bijzondere locatie in  Ishasha Jungle Lodge (FB)

Dag 10  Ishasha – Bwindi (ca.2,5 tot 5 uur)

Na ontbijt start de dag met een korte ochtend gamedrive om nog eens de boom klimmende leeuwen te zien, waarna in de loop van de ochtend de reis wordt vervolgd naar het Bwindi Impenetrable Forest. We rijden door het ‘Zwitserland van Afrika’ een berggebied dat bekend staat als de Kigezi Highlands met zijn terrasvormige heuvels en kronkelende wegen, naar het Bwindi Impenetrable National Park. Met de vulkanische activiteiten in dit gebied, is het landschap met haar grillige bergmassieven van een adembenemende schoonheid. We ariveren op tijd voor diner en overnachting in één van de lodges waar vandaan we de volgende ochtend op Gorilla tracking gaan

De exacte locatie van de lodge en waar we gaan verblijven hangt af van het gebied waar we de gorilla’s gaan zien, zodat we altijd dichtbij het startpunt zitten. Deze lodges zijn relatief eenvoudig maar hebben een uitstekende ligging ten opzichte van het startpunt van onze gorilla tracking en/of overige activiteiten. Verder liggen deze lodges in en rondom Bwindi en hebben ze nagenoeg allemaal een fantastisch uitzicht over de mooie groene hellingen. Voorbeeldaccommodatie is het prachtige Haven Community Lodge. 

Dag 11 Bwindi Impenetrable Forest – Gorilla tracking!

Vandaag staat de Gorilla tracking op het programma. Na een vroeg ontbijt op weg naar het Bwindi Impenetrable Forest. De gids brengt ons naar de Rangerpost, waarvandaan de trackingen starten. Na een uitgebreide uitleg worden we naar naar de startpunt gebracht en gaat deze indrukwekkende wandeling van start. Gorilla trackingen zijn vooraf nooit te voorspellen en kunnen een halve of hele dag in beslag nemen afhankelijk van de familie die we gaan bezoeken en de exacte locatie van de dieren. Spoorzoekers en rangers begeleiden ons en we lopen in groepsverband door dit prachtige natuurpark. Eenmaal aangekomen bij de gorilla’s kunnen we een uur lang genieten van deze illustere en bijzondere dieren. Sta oog in oog met één van ‘s werelds meest iconische diersoorten en ervaar hoe dichtbij ze bij de mens staan qua gedrag en DNA.

Dag 12 Bwindi – Lake Bunyonyi 

Na het ontbijt een bezoek aan de Batwa people. Deze mensen leefden vroeger in de jungle waar ook de gorilla’s leven. Na dit bezoek rijden we naar Lake Bunyonyi, het diepste en mooiste lake van Oeganda. Dit meer is gelegen op een hoogte van 2.000 meter en is ontstaan door verschillende vulkaan uitbarstingen. Door de hoogte zijn er in dit meer geen krokodillen en nijlpaarden te vinden en is het veilig om in het meer te zwemmen. Aangekomen bij de lodge voor de lunch in de middag relaxen bij het prachtige meer of op zoek gaan naar vogels op het eiland. Diner & overnachten in Lake Bunyonyi Eco Resort (FB)

Dag 13 Lake Bunyonyi – Lake Mburo

Vandaag staat Lake Mburo op het programma. Een mooi gebied bekend als zeer vogelrijk en vanwege de vele luipaarden die hier leven. Voor ons verblijf hebben we gekozen voor een overnachting in de Rwakobo Rock lodge of Arcadia Lodge, deze lodges zijn gelegen midden in de natuur. Vanuit comfortabele en leuk ingerichte kamer hoor je de vele geluiden van de Afrikaanse bush. Nadat we zijn ingecheckt volgt een heerlijke lunch en aansluitend het middagprogramma waarbij we op gamedrive gaan in dit bijzondere gebied. Aan het einde van de middag keren we terug naar de lodge om jezelf op te frissen en aansluitend te genieten van een heerlijk diner.  ’s Avonds, na het diner een avond gamedrive, op zoek naar de vele dieren die voornamelijk in het donker tot leven komen, waaronder het luipaard! Na een spannende rit terug naar de lodge voor overnachting in Arcadia Lodge (FB)

Dag 14 Lake Mburo – Entebbe – Amsterdam

In de ochtend op pad voor uw laatste game drive…. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om nog mooie foto’s te maken voordat je vertrekt in de richting van het vliegveld.  Nadat we met veel tegenzin uitgebreid afscheid heeft genomen van onze gids, is het tijd om terug te vliegen naar Amsterdam/Brussel. Verdrietig verlaten we Uganda met een koffer vol nieuwe ervaringen en mooie foto’s, herinneringen en vanaf nu draag je Uganda voor altijd in je hart mee! 

Dag 15 – Amsterdam   

Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht arriveer je in de loop van deze dag in Amsterdam.

SAFARI  NJEMA  Swahili voor: Goede reis !

Aanmelden voor Rondreis Safari Uganda

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen