Noord Vietnam

Vietnam, een land met een ongelofelijke diversiteit aan prachtige kleuren, karakteristieke mensen, markten vol kruiden met de cultuur aldaar en een wonderschone natuur met jungle’s, rijstvelden, bergen en valleien. Dat gaan we allemaal beleven in deze 15 daagse fotografie reis.

Inbegrepen:

 •  Inclusief vlucht Amsterdam –  Hanoi v.v. 
 •  Alle overnachtingen, inclusief ontbijt
 •  Diners op de Jonk in Halong Bay – Lunch op de Jonk in Halong Bay
 •  Excursies zoals beschreven
 •  Culinaire foodtour Hanoi
 •  Thai dorp – Bac Ha Pass
 •  Zaterdagsmarkt Can Cau
 •  Zondagsmarkt Su Phi
 •  Bezoek Xa Phin Paleis
 •  2 daagse cruise Halong Bay
 •  Alle transfers eigen bus met lokale gids
 •  2 FotoClass instructeurs/ reisleiders
 •  Entreegelden tijdens de excursies
 •  Immigratie brief Vietnam nodig voor visum

Niet inbegrepen:

 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden/ drankjes/ fooien
 • Visum 25 Dollar
 • Administratiekosten 25 euro iki Travels

Samenstelling:

 • 12 reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders
 • 15 Dagen

Prijs:

In verband met de recente Covid Pandemie hebben wij besloten deze reis voorlopig niet aan te bieden. Zodra wij het veilig achten plannen we deze uiteraard wederom.

Heb je interesse? Geef je dan geheel vrijblijvend op doormiddel van onderstaande lijst. Zodra we meer informatie hebben nemen wij contact met je op.

Datum:

 • 2022 nog niet bekend ( voorinschrijven kan al wel, wij nemen eerst contact met je op als we meer weten, je zit dus nergens aan vast).

Doordat wij samenwerken met iki Travels ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR en Calamiteitenfonds.Facturering vindt plaats door iki Travels en zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail. Het is verplicht een reisverzekering te hebben.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2 Hanoi

We worden opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Tijdens de rit krijgen we een korte briefing en wordt het programma doorgenomen. In de middag zal onze lokale gids ons ophalen voor een culinaire tour door de stad. We maken hier kennis met de Vietnamese keuken door een aantal lokale gerechten te proberen in diverse lokale plaatsen. En natuurlijk al om een begin te maken met onze fotografie tour.

Dag 3 Hanoi – Tu Le

Vandaag verlaten we de stad en begint onze tocht door de bergen van Noord Vietnam. Deze gebieden waarvan omgeving Sapa het bekendst is worden gekenmerkt door de verschillende etnische groepen die hier leven. Elk met hun eigen traditionele kledij en lokale markten. We maken een stop bij een kaneelbomen bos en bij een theeplantage. Onderweg komen we langs dorpen van de Thai bevolking en de Red Dao. Net voor zonsondergang maken we een wandeling door een Thai dorp.

Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai

We rijden door naar Muc Cang Chai. Hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Vietnam. Natuurlijk maken we vele fotostops. U kunt ook zelf ervaren hoe het is om rijst te verbouwen en we maken een stop bij een lokale school.

Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha

Via de Khau Co reist u vandaag naar Bac Ha. De Khau Co Pass verbindt het Van Ban National Park met Than Uyen (Lai Chau). Dit zorg natuurlijk voor prachtige vergezichten. Aan het einde van de middag rijden we op 2050 meter hoogte over de hoogste pas van Vietnam naar het bergdorp Bac Ha waar we in een homestay overnachten.

Dag 6 Bac Ha – Can Cau markt – Thong Nguyen

‘s Ochtends vroeg bezoeken we de lokale zaterdag markt van Can Cau. In verschillende dorpen zijn week markten waar de bevolking van de hele omgeving naar toe komen om buffels, eten, kleding en zelfgemaakte wodka te kopen. Veel lopen in traditionele kleding. Een zeer kleurrijk gezicht. Buiten de boodschappen is de markt ook een ontmoetingsplaats en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Dag 7 Thong Nguyen – Xin Man – Thong Nguyen

Vandaag maken we een trekking in Xin Man. Xin man verbind de twee prachtige landschappen van Sapa en Ha Giang. Verder brengt u nog een bezoek aan de zondagsmarkt waar verschillende etnische groepen met zeer uiteenlopende traditionele kleding stijlen bijeenkomen.

Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van

Na het uitchecken gaan we de heuvels van Quan Ba, Yen Minh Dong Van op. Onderweg is er de mogelijkheid om de prachtige berglandschappen en rijstvelden vast te leggen op camera. Op het hoogste punt van Quan Ba vinden we de ‘’Heaven Gate’’. Hier hebben we een prachtig uitzicht op het dorp van de Rode Dao.

Dag 9 Dong Van – Ha Giang

Vanuit Dong Van gaan we richting Ha Giang. Onderweg bezoeken we in Xa Phin het paleis van de Hmong koning, Vuong Chi Sinh, eens het hoofd van de Hmong en de eigenaar van alle opium velden. Ook reizen we over de Ma Pi Leng Pass. Deze pas wordt beschouwd als de koning van alle passen in Vietnam. Op de piek van de berg hebben we een van de mooiste panoramische uitzichten van Vietnam.

Dag 10 Ha Giang – Hanoi

Na een week prachtige foto’s gemaakt te hebben, reizen we via de bergachtige provincie, tevens de thuisbasis van 22 etnische groepen in Noord Vietnam, terug naar Hanoi. De rest van de dag vrij ter eigen besteding.

Dag 11 Hanoi

De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust. In de wijk Dong Da staat de Tempel van de Literatuur. Opgericht in 1070 als een tempel voor Confucius werd het al snel de eerste universiteit van Vietnam. Vele studenten van de elite faalden hier voor de moeilijke examens. Haalde je het examen wel, dan werd vanaf halverwege de 15e eeuw je naam gegraveerd in de kleitabletten op de rug van de reuzenschildpadden.

Dag 12 Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay, ongeveer honderd kilometer ten Oosten van Hanoi. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht.
In de baai aan de Zuid Chinese Zee liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Met een Chinese jonk gaat u deze schitterende baai ontdekken. Na enkele uren varen overnacht u beschut tussen de rotsen op de jonk.

Dag 13 Halong Bay – Hanoi

Als het weer het toe laat is er nog ruim gelegenheid om een duik te nemen of een tochtje te maken met een kano. De kano’s zijn aan boord van de jonk aanwezig. Tussen de rotsen liggen drijvende vissersdorpjes waarvan de mensen vaak hun hele leven niet aan land komen. In de ochtend vaart u terug naar de haven vanwaar u naar Hanoi wordt gebracht.

Dag 14 Vertrek naar Luchthaven

In Hanoi kunnen we nog een hele tijd besteden aan fotograferen, chillen of de laatste inkopen doen. In de namiddag worden we door onze chauffeur en gids naar de luchthaven gebracht.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

*wijzigingen in programma kunnen wijzigen ivm toegankelijkheid/ bereikbaarheid

Aanmelden voor Noord Vietnam

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.