Kenia Masai Mara

Wie op safari gaat door Kenia mag eigenlijk één wildpark niet overslaan, namelijk de Masai Mara. Dit buitengewone natuurparadijs is met recht één van de meeste bekende wildlife parken van Afrika. De naam komt voort als eerbetoon aan het traditionele Masai volk die in dit gebied leven.

Bereid je tijdens deze reis aan de Masai Mara voor op een onvergetelijke safari-ervaring die je terugvoert naar de essentie van de Afrikaanse wildernis.

Hoogtepunten van deze safari:

 • Lake Nakuru National Park
 • Masai Mara Centraal
 • Masai Mara Triangle
 • Masai Mara Game Reserve

Hey…. jullie hebben toch al een Kenia reis in September? Ja klopt maar dat is toch een hele andere reis. En geloof ons ook deze wil je absoluut willen meemaken.

Tijdens de gamedrives kun je in de parken enkele van ’s werelds meest iconische dieren tegenkomen. Sta versteld van majestueuze leeuwen die in de savanne rusten, elegante giraffen die zich in slow motion verplaatsen, en indrukwekkende olifanten die in harmonie met de natuur leven.

Kenmerkend voor het landschap zijn uiteraard de eindeloze savanne vlaktes met daarin drie rivieren (Mara, Talek en Sand river). De drie rivieren doorkruisen het park en bieden niet alleen een adembenemend uitzicht, maar zijn ook het leefgebied voor verschillende diersoorten. De Mara-rivier is van de drie rivieren absoluut de bekendste en vaak te bewonderen in natuurdocumentaires. Deze rivier is voor het park een absolute levensader en een populaire plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten. De Talek- en Sand-rivier zijn beide beroemd om de grote concentratie wilde dieren die hier rondom leven. Beide rivieren slingeren elegant door het landschap, omzoomd door begroeiing waar met name de luipaarden en heel veel vogelsoorten zich prima thuis voelen.

Als we het verder over de Masai Mara hebben dan mogen we ook de betoverende Mara Triangle niet vergeten. De Masai Mare is namelijk in meerdere delen in te delen en de Mara Triangle is een beroemd deel. Gelegen in het westelijke deel van het reservaat, biedt dit gebied een ongerepte wildernis met uitgestrekte graslanden en glooiende heuvels. Met name voor de avonturiers die veel dieren willen zien, maar het tevens ook belangrijk vinden om weinig andere reizigers tegen te komen, is dit een zeer geschikt deel van de Mara.

Al met al een unieke reis die we wederom met jou samen gaan beleven en fotograferen. Wat is er dan zo uniek aan? Nou…. Psssssst, wij hebben speciale toegangen voor de parken. Niet verder vertellen he!!!

KARIBU KWETU AFRICA 

 • Rechtstreekse KLM Vlucht Amsterdam – Nairobi v.v.
 • Alle transfer ter plaatse
 • Alle entrees tot de Nationale parken/game reserves
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer op indeling
 • Incl. ontbijt, lunch en diner zoals omschreven
 • Alle gamedrives
 • Twee eigen 4×4 safari Jeeps met eigen rangers
 • 2 FotoClass instructeurs/ reisleiders
 • Bespreking vooraf en nadien 
 • Visum Kenia bekend als ETA $34,00
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering
 • Administratie kosten AV tours € 30,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR € 7,50
 • 10 reizigers
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 13 dagen
 • € 4750,00
 • 10 Juni 2024 24 Mei 2024 Voorbereiding kennismaking avond

• Wij hebben eigen Landcruisers met rangers
• Wij hebben alle tijd
• Wij weten de mooiste plekjes
• Wij zorgen voor een onvergetelijke reis
• Wij blijven het langst van iedereen in het park
• Wij verzorgen alles
• Wij zijn geen toeristen
• Wij zijn altijd met 2 instructeurs/ fotografen

Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safari’s ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR. Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl. vlucht. Zij nemen de administratieve afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

Scrol omlaag voor een reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht…

Dagvlucht met de KLM waar we in de loop van de vroege avond aankomen in Nairobi. Al snel ontmoeten we onze lokale Rangers en zij brengen ons naar het Ole Sereni Hotel in Nairobi. Na een drankje aan de bar en even bijkomen van de reis onze eerste “Afrikaanse” overnachting in het  Ole Sereni Hotel

De start van onze safari. Na een heerlijk ontbijt maken we een korte rit door Nairobi om vervolgens te vertrekken  richting Lake Nakuru. Onderweg genieten van de prachtige natuur en maak kennis met het Afrikaanse landschap. Tijdens een ‘stop’ op het View Point hebben we een schitterend uitzicht op de  Great Rift Valley ook wel de Grote Afrikaanse Slenk genoemd.  Na dit adembenemend uitzicht dalen we af naar de bodem van de Rift Valley richting het Lake Nakuru National Park. Dit park is onder andere bekend vanwege de roze flamingo’s die, afhankelijk van de waterstand in het meer, langs de oevers te zien zijn. Naast flamingo’s ook veel pelikanen en andere vogelsoorten. Bij aankomst in het park rijden we al gamedrivend naar Flamingo Hill Tented Camp voor een lekkere lunch. Na de lunch verder speuren in dit bijzondere park met acacia bossen, afgewisseld door grasvlakten en een rijk wildlife: impala’s, buffels, waterbokken, Rothschildgiraffen en nog veel meer. Misschien spotten we de zeldzame Colobus-monkey (franje-aap) wel. Tijdens de gamedrive rondom het meer spotten we met een beetje geluk de witte en zwarte neushoorn, die hier een speciale bescherming krijgen. Buiten zebra’s en antilopen staat speuren naar de ‘Big Cats’, leeuwen en luipaarden, bovenaan onze lijst. Aan het einde van de middag keren we terug naar onze accommodatie. Diner en overnachting in Flamingo Hill Tented Camp.

Vandaag de hele dag in het park. Deze dag beginnen we met een vroege ochtend gamedrive, op zoek naar boom klimmende leeuwen, luipaarden en uiteraard de gezonde populatie witte- en zwarte neushoorns. Na de ochtend gamedrive terug naar de lodge voor een warme lunch en bij voldoende tijd kunt u een verfrissende duik in het zwembad maken. Einde van de middag opnieuw op gamedrive, speurende langs de oevers van het meer naar de vele dieren die hier leven. Alle maaltijden en overnachting in de  Flamingo Hill Tented Camp.

Na een heerlijk ontbijt gaan we op pad naar Kenia’s bekendste reservaat, de onovertroffen Masai Mara, het land van de big five! Onderweg maken we kennis met de veelzijdigheid van Kenia, prachtige plantages, en het Masai handelsstadje Narok, waar de kleurige rode kleding voor prachtige beelden zullen zorgen. Eenmaal aangekomen in de Masai Mara wanen we ons in een waar paradijs, een prachtig natuurgebied met heel veel dieren! Al wild speurend langzaam richting onze verblijfslocatie, het gezellige Oloshaiki Tented Camp gelegen op een mooie locatie aan de centraal kant van dit enorme wildpark. Direct rondom de lodge is veelal voldoende wild te vinden. Einde van de dag is het tijd voor een lekker drankje rondom het kampvuur en aansluitend te genieten van de zonsondergang. Hierna volgt het diner en overnachting in de Afrikaanse bush in de Oloshaiki Tented Camp.

Er staat twee volle dagen wild speuren in het noordelijke en centrale deel van de Masai Mara op het programma! Een perfecte safari dag begint met een goed (vroeg) ontbijt waarna we op pad gaan. Heerlijke picknick lunches mee, zodat we de gehele dag kunnen genieten van al het moois dat de Masai Mara te bieden heeft. De gamedrives in dit deel van de Masai Mara zijn met recht uniek. Van rotsachtige heuvels tot aan de indrukwekkende Sand River in het zuiden. Van Big Five tot rivier crossingen, met een beetje geluk gaan we het allemaal ervaren! Aan het einde van elke dag terug in de lodge voor het diner en overnachting in de Oloshaiki Tented Camp.

Op dag 7 van de reis al gemedrivend naar de westkant van de Masai Mara, het bijzondere Mara Triangle gedeelte. Dit deel van de Masai Mara is veelal bekend vanwege de strengere parkregels, de rustige tracks en de spectaculaire rivier crossingen. Rond het middaguur genieten van een heerlijke picknick lunch aan de oevers van de Mara rivier, terwijl we de nijlpaarden kunnen horen. De komende dagen gaat we de Mara Triangle ontdekken.We verblijven deze dagen in het prachtig gelegen Mara River Camp, net buiten de officiële grenzen van de Mara Triangle gelegen, maar midden in de natuur en met een mooie uitzicht over het Mara rivier. Alle maaltijden en overnachtingen worden verzorgt door de Mara River Camp.

Op dag 9 gaan we ons voor de laatste keer binnen de grenzen van de Masai Mara verplaatsen. We gaan al gamedrivend naar het meer zuidelijke deel van de Masai Mara, waar we de komende dagen het deel rondom de Sand River en zuidkant van de Mara rivier gaan afspeuren. Misschien zien we de eerste delen van de grote trek al….. Zijn de kuddes al in dit deel van het wildpark, dan vinden er regelmatig spectaculaire rivier crossingen plaats, waarbij het opgewaaide stof de drift en drang van duizenden dieren verraad. Naast dit spektakel trekken de grote kuddes tal van andere diersoorten aan zoals roofdieren. Naast de enorme kuddes zijn ook de overige diersoorten in overvloed te vinden en daarom blijft de Masai Mara een van de beste safari gebieden ter wereld! Aan het einde van de dag, wanneer de zon langzaam ondergaat is het tijd om terug te keren in het kamp en na te genieten van een dag vol avonturen. Alle maaltijden en in totaal drie overnachtingen in het Keekorok Lodge.

Vandaag staat helaas in het teken van de terugreis. Na het ontbijt en check uit gaan we op weg terug naar Nairobi. Eenmaal daar aangekomen gaan we natuurlijk nog naar een fijne locatie voor een late lunch. Daarna volgt de laatste transfer terug naar het vliegveld. Afscheid nemen van de Rangers is nooit leuk want zeker weten dat we levenslange wonderschone foto’s en herinneringen aan deze reis zullen hebben.

Vandaag aankomst in de loop van de dag in Amsterdam. De komende weken heel veel nagenieten.

SAFARI  NJEMA  Swahili voor: Goede reis !

Aanmelden voor Kenia Masai Mara

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen