IJsland Summertime North

We gaan naar het noorden deze keer. Waarom? Omdat het zo bijzonder mooi is en wij je alle seizoenen in het land van de Elven en Trollen, Mythen en Sagen willen laten ervaren en fotograferen natuurlijk.
Nee geen Noorderlicht bij deze reis want het is 24 uur licht. Wat we wel gaan zien zijn de Puffin’s oftewel in het Nederlands Papegaaiduikers, en als kers op de taart een whalesafari. Naast natuurlijk de bizare landschappen, vergezichten, kleurenprachten van IJsland in de zomer.

Met onze 2 eigen busjes touren we door Noord IJsland heen en stoppen dan ook veelvuldig om waanzinnig te kunnen fotograferen. Diamond Circle, Myvatn , Godafoss en Dettifoss zijn maar enkele high lights. Na al dat moois rijden we via de Kjolur hooglanden route naar Gullfoss. Klik maar eens op de linken, bizar toch?

Compleet andere reis dus als onze andere IJsland Reizen maar ook voor deze geldt …..
Dit moet je eens in je leven gezien hebben

8 Daagse unieke natuur/ fotografiereis compleet verzorgd inclusief vlucht, verblijf, transfers, begeleiding door 2 ervaren reisleiders/ fotografen

Inbegrepen:

Puffins in het Nederlands Papegaaiduikers

Niet inbegrepen:

 • Reis / annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Bijdrage SGR € 5,00
 • Reservering IJsland Tours € 35,00
 • Niet genoemde maaltijden / drankjes

Samenstelling:

 • 12 reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 2 eigen busjes
 • 8 dagen

Prijs:

 •  € 2695,00

Datum:

 • 14 Juni 2025 (Voorboeken kan nu al zodra de 2025 prijzen bekend zijn nemen wij eerst contact met je op voor een definitieve boeking)
Al jarenlang een vertrouwde partner van FotoClass

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis. 25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1
Middagvlucht Amsterdam-Keflavík, 14.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in Borgarnes. Diner en overnachting in B59 Hotel

Dag 2
Onderweg van Borgarnes naar onze eindbestemming van vandaag, we stoppen natuurlijk op magische plekjes waarvan we zeker weten dat je ze nog nooit gezien hebt. We rijden verder door het Skafafjördur district, vooral beroemd vanwege de vele paardenfokkerijen. Onderweg komen we ongetwijfeld langs een veld vol paarden die hopelijk gewillig zullen poseren. Diner en overnachting in Hotel Mikligardur.

Dag 3
Op onze route naar het vulkanische gebied Mývatn, rijden we vandaag een mooie route via Siglufjördur en Akureyri, waarbij we ook een stop maken bij de beroemde waterval Godafoss. Afhankelijk van het weer laten we ons leiden en bezoeken we hoe dan ook de meest fantastische en indrukwekkend fotogenieke landschappen. We verblijven 2 nachten in Vogafjós inclusief ontbijt en diners. Voldoende tijd dus voor het ontdekken van deze regio.

DAG 4
We maken vandaag een walvistour in de fjord van de ‘walvis-hoofdstad’ van IJsland. Er wordt geprobeerd om (dwerg-) vinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te ‘spotten’. Soms zijn er ook grote soorten walvissen in de baai te zien. We rijden bovendien over het schiereiland Tjörnes en niet te vergeten de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss.

DAG 5
We rijden naar het vulkanische gebied Mývatn, waar we een bezoek kunnen brengen aan de lavaformaties van Dimmuborgir, de explosiekrater Hverfjall, de kokende modderpoelen en sterk ruikende zwavelbronnen van Námaskard.

DAG 6
De binnenlanden van IJsland zijn groot en uitgestrekt. Je vindt hier onbeschrijfelijk mooie plekjes afgewisseld met kale, woeste zandwoestijnen. De Kjölur (weg F35) is de best begaanbare route, hier hoeven geen rivieren doorstoken te worden. Op deze route vind je de heetwaterbronnen van Hveravellir  Dit gebied met zeer kleurrijke bergen, door de aanwezigheid van ryoliet, leent zich uitstekend voor het maken van schitterende foto’s! Bij de wereldberoemde Gullfoss waterval gaan we overnachten.

DAG 7
We verlaten de Gulfoss en natuurlijk nemen we de Geyser nog even mee. Op naar de Papagaaiduikers, de kers op de taart. We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Hotel Duus te Keflavík.

Dag 8
Helaas we moeten terug. We vliegen vandaag terug naar Amsterdam. Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor de check-in en vlucht terug. Zeker weten dat je nog veel onvergetelijke herinneringen en foto’s aan deze reis hebt overgehouden. En die gaan we natuurlijk zien op de nageniet avond.

*Note: programmawijzigingen voorbehouden

Aanmelden voor IJsland Summertime North

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen