IJsland Summertime North

We gaan naar het noorden deze keer. Waarom? Omdat het zo bijzonder mooi is en wij je alle seizoenen in het land van de Elven en Trollen, Mythen en Sagen willen laten ervaren en fotograferen natuurlijk.
Nee geen Noorderlicht bij deze reis want het is 24 uur licht. Wat we wel gaan zien zijn de Puffin’s oftewel in het Nederlands Papegaaiduikers, en als kers op de taart een whalesafari. Naast natuurlijk de bizare landschappen, vergezichten, kleurenprachten van IJsland in de zomer.

Met onze 2 eigen busjes touren we door Noord IJsland heen en stoppen dan ook veelvuldig om waanzinnig te kunnen fotograferen. Diamond Circle, Myvatn , Godafoss en Dettifoss zijn maar enkele high lights. Na al dat moois rijden we via de Kjolur hooglanden route naar Kerlingarfjoll. Klik maar eens op de linken, bizar toch?

Compleet andere reis dus als onze andere IJsland Reizen maar ook voor deze geldt …..
Dit moet je eens in je leven gezien hebben

8 Daagse unieke natuur/ fotografiereis compleet verzorgd inclusief vlucht, verblijf, transfers, begeleiding door 2 ervaren reisleiders/ fotografen

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

 • Reis / annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Bijdrage SGR € 5,00
 • Reservering IJsland Tours € 35,00
 • Niet genoemde maaltijden / drankjes

Samenstelling:

 • 10 reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 2 eigen busjes
 • 8 dagen

Prijs:

 •  € 2495,00

Datum:

 • 18 Juni 2022 ( VOL ) *

* Informeer bij ons naar een nog eventueel reserveplekje

Al jarenlang een vertrouwde partner van FotoClass

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis. 25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis.

VERGELIJK HET MAAR EENS MET ANDEREN!
Dit krijg je nergens ………

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1
Middagvlucht Amsterdam-Keflavík, 14.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes. Diner en overnachting in Guesthouse Ensku Husin.

Dag 2
Onderweg van Borgarnes naar onze eindbestemming van vandaag, is het mogelijk dat we een stop maken bij één van de mooiste watervallen van het Westen. De circa 1 km brede Hraunfossar lavawatervallen persen zich onder een lavawand door, in de rivier de Hvitá, waardoor het water een unieke blauwe kleur krijgt. We rijden verder door het Skafafjördur district, vooral beroemd vanwege de vele paardenfokkerijen. Onderweg komen we ongetwijfeld langs een veld vol paarden die hopelijk gewillig zullen poseren. Voordat we aankomen in Saudárkrokur, een knus stadje in dit gebied, gaan we op zoek naar de alom bekende papegaaiduiker op Drangey!
Een trip per boot ( na het diner ) naar Drangey is een unieke ervaring waarbij vogels, walvissen spotten, varen en wandelen gecombineerd wordt. Een pad, gemaakt door hen zelf, brengt je naar het topje van het eiland terwijl je uitkijkt op de kliffen, dit zorgt voor spectaculaire uitzichtpunten. Tijdens het wandelen is het mogelijk dicht bij de puffins te komen, die zich op enkele meters van het pad bevinden. Diner en overnachting in Hotel Mikligardur.

Dag 3
Op onze route naar het vulkanische gebied Mývatn, rijden we vandaag een mooie route via Siglufjördur en Akureyri, waarbij we ook een stop maken bij de beroemde waterval Godafoss. Afhankelijk van het weer laten we ons leiden en bezoeken we hoe dan ook de meest fantastische en indrukwekkend fotogenieke landschappen. We verblijven 3 nachten in Guesthouse Stadarholl inclusief ontbijt en diners. Voldoende tijd dus voor het ontdekken van deze regio.

https://www.instagram.com/p/BzKddDRlUtT/?utm_source=ig_web_copy_link

DAG 4
We maken vandaag een walvistour in de fjord van de ‘walvis-hoofdstad’ van IJsland. Er wordt geprobeerd om (dwerg-) vinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te ‘spotten’. Soms zijn er ook grote soorten walvissen in de baai te zien. We rijden bovendien over het schiereiland Tjörnes en bezoeken de kloof Ásbyrgi, en niet te vergeten de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss.

DAG 5
We rijden naar het vulkanische gebied Mývatn, waar we een bezoek kunnen brengen aan de lavaformaties van Dimmuborgir, de explosiekrater Hverfjall, de pseudokraters van Skútustadir, de kokende modderpoelen en sterk ruikende zwavelbronnen van Námaskard en aan de dampende lavavelden van de vulkaan Krafla.

DAG 6
De binnenlanden van IJsland zijn groot en uitgestrekt. Je vindt hier onbeschrijfelijk mooie plekjes afgewisseld met kale, woeste zandwoestijnen. De Kjölur (weg F35) is de best begaanbare route, hier hoeven geen rivieren doorstoken te worden. Op deze route vind je de heetwaterbronnen van Hveravellir en het spectaculaire gebied Kerlingarfjöll, waar je kunt wandelen in het dal van de hete bronnen (Hveradalir). Hier zullen wij overnachten! Dit gebied met zeer kleurrijke bergen, door de aanwezigheid van ryoliet, leent zich uitstekend voor het maken van een schitterende wandeling en uiteraard voor het maken van prachtige foto’s!

DAG 7
We verlaten Kerlingarfjöll en zetten koers naar de Golden Circle regio, Gullfoss, Geyser nemen we nog even mee. We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Hotel Duus te Keflavík.

Dag 8
Helaas we moeten terug. We vliegen om 11:10 uur vandaag terug naar Amsterdam. Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor de check-in. Omstreeks 16:20 uur Nederlandse tijd landen we op Schiphol.

*Note: programmawijzigingen voorbehouden

Aanmelden voor IJsland Summertime North

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen