IJsland Going East

Oost IJsland is eigenlijk nog het minst bekend onder het grote publiek. Aan de oostzijde van de gletsjer Vatnajökull met fantastische groene dalen en langs hoge bergwanden. Met majestueuze landschappen en lange fjorden, steile bergen, zijn de oostfjorden de oudste van IJsland en komen terug via het zuiden wat er natuurlijk compleet anders uit ziet in dit jaargetijde.

We rijden wederom met onze eigen busjes en kleine groep zodat we alle tijd en rust hebben voor het fotograferen en vooral ook genieten van al dat moois.

Samen met IJslandtours hebben we nu 4e versie van ons IJsland programma. Nu beleef je alle 4 de windstreken van dit unieke magische eiland. 

8 Daagse unieke natuur/ fotografiereis compleet verzorgd inclusief vlucht, verblijf, transfers.

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Reis / annuleringsverzekering
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
  • SGR Bijdrage € 5,00
  • Reservering IJsland Tours € 35,00
  • Niet genoemde maaltijden / drankjes

Samenstelling:

  • 12 reizigers
  • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
  • 8 dagen

Prijs:

  • € 2850,00 

Datum:

  • Nog niet bekend. Laat ons weten als je interesse in deze reis hebt om mee te gaan

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis.
25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis.

De reis in vogelvlucht

Dag 1
Je arriveert op IJsland met de middagvlucht vanaf Amsterdam iets na 15:00 uur. Na aankomst op de luchthaven reis je direct door naar Reykjavik airport, gelegen vlakbij de stad, voor de doorvlucht naar Oost IJsland. Eenmaal aangekomen zal je merken dat dit een bijzondere locatie is. We verblijven 2 nachten in het Wilderness Center, een plek die net zo bijzonder is als zijn omgeving.

Dag 2
Na vannacht zal je het ongetwijfeld al wel weten, maar het Wilderness Center is een authentieke en rustige schuilplaats, gelegen aan de rand van de grootste wildernis van Noord-Europa. De historische uitstraling, die je aantreft in letterlijk alles om je heen, zorgt ervoor dat je teruggaat in de tijd. Het merendeel is ontworpen door de eigenaar van de boerderij (een filmregisseur en een historicus) en gezien zijn perfectionisme zijn ze daarom van uitstekende kwaliteit!

Dag 3
Vandaag reizen we door naar de verborgen schat van het oosten: Borgarfjördur Eystri. Ondanks de slechts 100 inwoners heeft het gebied véél te bieden, waaronder enkele van de meest elfachtige nederzettingen in IJsland en een enorme verscheidenheid aan wandelroutes. Bovendien heeft de jachthaven verreweg de beste toegang tot papegaaiduikers in IJsland, waar je de vogels vanaf een afstand van twee meter kunt observeren. Je kunt haast wel raden wat er vandaag op het programma zal gaan staan?! We verblijven 1 nacht in Country Hotel Alfheimar.

Dag 4
Vandaag gaan we op jacht naar mooie plekjes, bijzondere watervallen, gekke rotsformaties of kleine kerkjes. Wie zal het zeggen?We verblijven 1 nacht in Hotel Aldan, gelegen in vissersdorp Seydisfjördur, aan het einde van een 16km lange en vooral kronkelende fjord met dezelfde naam. De route is één van IJslands meest spectaculaire routes om te rijden. Doordat het dorp omgeven is door steile bergen is in de wintermaanden de zon ca. 2 maanden lang niet te zien. Maar daar hebben we geen last van gelukkig. Maar het uitzicht op het dorp als je over het hoogste punt heen bent is geweldig.

Dag 5
Het deel van IJsland waar we nu doorheen reizen is misschien wel het minst bekende deel van IJsland, met slaperige vissersplaatsjes en diepe fjorden. Oost-IJsland. Maar geologisch gezien is dit het oudste deel van IJsland, hier vind je o.a. kwarts en andere mineralen. Het is tevens het énige gebied op IJsland waar Rendieren te vinden zijn. Vandaag reizen we iets verder door richting het Zuiden, door het oostfjorden gebied. Fjorden en bijzondere plaatsen hier zijn: Breiddalsvík (baai van de brede dalen) heeft de hoogste bergen in dit deel van IJsland. In deze regio bevinden zich diverse vislodges, waar men op wilde zalm kan vissen. In het plaatsje Stödvarfjördur staat het stenenmuseum van Petra, een particuliere stenen- en mineralencollectie, opgebouwd door een opmerkelijke vrouw. Fáskrúdsfjördur is een vissersdorpje, dat door de Fransen in de 19e eeuw als uitvalsbasis werd gebruikt, wanneer men in het fjordengebied viste. Men had hier hun eigen ziekenhuis, kapel en kerkhof. Eskifjördur ligt aan de gelijknamige fjord en heeft een interessant visserijmuseum. We verblijven 1 nacht in Hotel Framtid.

Dag 6
Het is tijd om het oosten achter ons te laten. We reizen door het laatste stukje fjord naar zuidoost IJsland waar we onder andere langs het ijsbergenmeer Jökulsarlón en zijn ‘Diamond Beach’ komen. We maken verschillende stops vandaag, net wat het weer toelaat. We overnachten in Guesthouse Hunkubakkar.

Dag 7
We hebben een lange maar mooie route voor de boeg. We reizen naar Keflavik, want de reis zit er helaas bijna op… Onderweg passeren we prachtige zwarte zandstranden ( Vik), watervallen ( Skogafoss) en natuurgebieden. We overnachten in Hotel Duus.

Dag 8
Helaas, aan alles komt een einde. We reizen naar de luchthaven voor ons vertrek naar huis. Niet zo vroeg gelukkig als in de winterperiode maar toch. Het is nooit leuk om IJsland te verlaten.

Aanmelden voor IJsland Going East

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen