IJsland Go West

Met onze Go West Tour gaan we heel het Snæfellsnes in het westen van IJsland ontdekken. Waanzinnige uitzichten op sprookjesachtige baaien…..met daarnaast de meest gefotografeerde berg van IJsland de Kirkjufell. Meer hoeven we niet te zeggen toch? Daar verblijven we dan ook de komende dagen voor geweldige tours die we elke dag doen, kans op noorderlicht ? Jazeker….
Spectaculaire brandingen aan de kust, lavastranden met en zonder vuurtoren, lekker rustig, weinig toerisme kortom een FotoClass reis ten voeten uit.

Als toetjes gaan we ook op Whalesafari. Waarbij we een grote kans hebben op het spotten van de Potvis of wellicht zelfs een Orka. En we dalen een echte lavagrot in, met geloof het of niet…… dat is nog een verrassing.

Snæfellsnes wordt vaak het mini IJsland genoemd, omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland liggen. Vulkanen, lavavelden, kliffen, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, watervallen en nog veel meer.

Een slapende vulkaan, de mystieke Snæfellsjökull, is beroemd omdat hier Jules Verne zijn verhaal ‘Reis naar het binnenste van de Aarde’ liet beginnen.

Zeven daagse unieke fotografie reis die zo bijzonder is dat het eigenlijk niet in woorden is te omschrijven. bootexcursie, rond toeren naar watervallen, lavavelden, stranden, rotsformaties aan zee en we bezoeken dit maal Reykjavik. In de avond er op uit naar een mooie plek voor het Noorderlicht. En nog heel veel meer.

Ga je mee?

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

 • Reis / annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Bijdrage SGR € 5,00
 • Reservering IJsland Tours € 35,00
 • Niet genoemde maaltijden / drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Nodig: 

 • Camera uitrusting
 • Statief

Samensteling:

 • 12 reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 7 dagen

Prijs: 

 • € 2275,00 

Datum:

 • 22 Maart 2025 Inschrijven kan nu al, zodra de prijzen bekend zijn nemen we eerst contact met je op
Al sinds jaren een vertrouwde partner van FotoClass

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis. 25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1
Middagvlucht Amsterdam-Keflavík, 13.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in Borgarnes. Diner en overnachting in Hotel B59

Dag2
Tijdens deze Go West Expeditie wordt geen plekje van prachtig schiereiland Snæfellsnes overgeslagen. We verblijven 4 nachten in het plaatsje Stykkishólmur met zijn zeer fotogenieke haventje en alles eromheen, een perfecte uitvalsbasis voor onze trips naar de markante highlights die dit schiereiland rijk is. Overnachtingen in Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 3, 4 en 5
Het westen van IJsland is een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen. De gletsjer Snæfellsjökull, bekend geworden door Jules Verne’s boek ´Reis naar het binnenste van de aarde’, torent hoog boven het landschap uit. Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie over West IJsland.

Foto: Rien de Joode

Snæfellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Veel landschappen zijn terug te vinden op dit ‘kleine’ schiereiland wat je over heel IJsland terug kunt vinden. Vulkanen, lavavelden, hoge kliffen en zwarte stranden, grotten en basaltformaties, watervallen en warme bronnen, en nog zo veel meer!

We hebben daarnaast hopelijk geluk tijdens de geplande boottocht voor het spotten van orca’s! Tijdens deze periode van het jaar bevinden zich vaak orca’s in de wateren rondom Snæfellsnes, op zoek naar voedsel. Om volop kans te maken op het spotten van deze prachtige dieren, en dus het maken van mooie plaatjes is er een boottour ingepland aan het begin van ons verblijf op Snæfellsnes.

Ook maken we tijdens deze reis een indrukwekkende cavetour door de Vatnshellir lavagrot: Op een diepte van ca. 35 meter tref je fantastische kleurencombinaties en lavaformaties aan, zo’n 8000 jaar geleden ontstaan tijdens een vulkanische eruptie.

Als kers op de taart hebben we in deze periode van het jaar kans om het Noorderlicht te spotten. Wat is een mooiere afsluiting van de dag, dan het majestueuze groen door de lucht te zien dansen?

Dag 6
We verlaten Snæfellsnes en zetten koers naar Reykjavík om deze bijzondere hoofdstad van IJsland te ontdekken en te fotograferen. Kunst, graffiti, het opera huis, je gaat het allemaal zien. We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Hotel Duus te Keflavík.

Dag 7
Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. 

*Note: Programmawijzigingen voorbehouden.

Aanmelden voor IJsland Go West

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen