IJsland Expedition South

Eenzame fjorden, bizarre gebergten, actieve en uitgedoofde vulkanen, ijsvelden, gletsjers en hete bronnen in lava maken van IJsland een onvergetelijk land.”The place to be” als het op fotograferen aan komt. Samen met FotoClass gaan we op zoek naar de wonderen der natuur.

Al jarenlang in samenwerking met IJsland Tours organiseert FotoClass een unieke IJsland beleving

Omdat het een geheel eigen reis is hebben wij niks te maken met andere reisgezelschappen. Overnachtingen in goede hotels met twee persoonskamers, wifi, half pension, vervoer met onze eigen busjes, kleine groepen met maar liefst 2 instructeurs. Adembenemende reis die je absoluut één keer in je leven moet meemaken.

Once in a Lifetime…….. moet je naar IJsland………en dat doe je uiteraard met FotoClass

Niet twijfelen want vol = vol

Nee geen fratsen met vanaf prijzen enzo, gewoon complete reis met alles erop en eraan inclusief vlucht.

IJslandse paarden
De echte IJslanders, enorm fotogeniek
Foto Marco Rutten

Inbegrepen: 

 • Vlucht Amsterdam – Keflavik v.v. 
 • Hotel Anna ontbijt/ diner
 • Hotel Skaftafel ontbijt/ diner
 • Hotel Duus ontbijt
 • Prijs p.p. op basis van 2 pers. kamer 
 • Alle transfers
 • Voor en nabespreking FotoClass

Niet Inbegrepen:

 • Reis / annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • SGR Bijdrage € 5,00
 • Reservering IJsland Tours  € 35,00 
 • Niet genoemde maaltijden / drankjes

Nodig:

 •  Camera uitrusting 
 •  Statief 

Samenstelling:

 • 12 Reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 8 dagen

Prijs:

 • €2350,00

Vertrek datums:


 • Groep 1: Vertrek 12 Oktober 2024
 • Groep 2 Vertrek 20 Oktober 2024

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis. 25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis. 

Wat gaan we doen…..

Samen struinen we heel Zuid IJsland af op het juiste moment met het mooiste licht.
We gaan in deze 8 daagse unieke expeditie geweldige plekjes bezoeken, die zelfs door veel mensen nog niet zijn ontdekt. Ssssst, niet verder vertellen hoor……..

Wat gaan we o.a. zien ?

Noorderlicht, althans een hele grote kans erop, Golden Circle en Skogafoss Þingvellir
Hekla gebied met watervallen, zoals Hjálparfoss en de op 1 na grootste waterval de Gullfoss. Natuurlijk ook de Geyser en Dyrhólaey. Het sprookjesachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale Park Skaftafell en  Kirkjubaejarklaustur‘s prachtige mosvelden. En nog veel en veel meer.

Scroll naar beneden voor een reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1
We arriveren op IJsland met de middagvlucht vanuit Amsterdam (14.00-15.10 uur). Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de omgeving van Skógar/Vik. Voor de komende 3 nachten verblijven we in het knusse Hotel Anna.’s Avonds genieten we van een heerlijk diner. Als kers op de taart hebben in deze periode van het jaar kans om het Noorderlicht te spotten. Wat is een mooiere afsluiting van de dag, dan het majestueuze groen door de lucht te zien dansen? We hebben genoeg avonden de kans, fingers crossed!

Dag 2 en 3
De Zuidkust herbergt zoveel prachtig natuurschoon, je kijkt de komende dagen je ogen uit! We nemen overal de tijd voor, kiezen zelf waar we eerst stoppen en laten ons leiden door het weer.

Deze dagen zien we onder andere de machtige watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Het gebied van vulkaan Hekla, met waterval Hjálparfoss. Uiteraard bezoeken we de alom bekende (vogel)rots Dyrhólaey en Nationaal Park Thingvellir, onderdeel van de Golden Circle. We eindigen de dagen weer met een goed diner in Hotel Anna.

Dag 4
We vervolgen onze route naar het Zuidoosten van IJsland. Uiteraard bezoeken we de alom bekende rots Dyrhólaey ( 3 trollen in de zee)en bij de plaats Kirkjubæjarklaustur verander het landschap naar met mos begroeide lavavelden. Je hebt nog nooit zoveel kleuren groen gezien, als de zon erop staat is het prachtig om eindeloos over de velden te kijken. We verblijven 3 nachten op basis van halfpension (ontbijt en diner) in Hotel Skaftafell.

Dag 5 en 6
Het Zuidoosten van IJsland doet bijna sprookjesachtig aan. Overal waar je kijkt zie je wel ijs, is het niet van een gletsjertong die praktisch aan de ringweg gelegen zijn, is het wel het ijsbergenmeer. Jökulsarlón is één van de bekendste highlights in deze omgeving en met een reden! Links aan de ringweg zie je het meer al liggen, als je geluk hebt vól met ijsbergen die afkalven van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull. De ijsbergen banen zich een weg door het meer richting open zee maar worden door de stroming vaak weer terug op het strand geslagen. Naast een bezoek aan het meer, gaan we ook naar het strand, aan de andere kant van de ringweg. Wandelen tussen deze prachtige ijsbergen is een bijzondere ervaring, en fotografieliefhebbers kunnen hun hart ophalen!  Naast dit natuurgeweld hebben we hier ook tijd voor andere highlights, zoals het Nationaal Park Skaftafell: we gaan wandelen naar de waterval Svartifoss, die als inspiratie is gebruikt voor de Hallgrimskerk in Reykjavik. De waterval is omringd door prachtige basaltkolommen.

Dag 7
We hebben een lange rit voor de boeg, vanuit Skaftafell rijden we terug naar Keflavik. Maar het is zeker geen straf, we rijden door het prachtige IJslandse landschap en kunnen onderweg zeker nog even te stoppen bij die ene waterval, want het licht is zo mooi! Als de tijd en het weer het toelaten stoppen we nog even bij de borrelende modderpotten en zwavelbronnen op schiereiland Reykjanes. We eindigen de dag in Keflavik bij hotel Duus. Ook daar zijn wij kind aan huis. Heerlijk dineren en…. Nog een keer Noorderlicht? 

Dag 8
Balen….. we moeten terug. Maar zeker weten dat je een onvergetelijke reis hebt gehad met waanzinnig mooie foto’s.

*Note: programmawijzigingen voorbehouden

Waarom gaan wij in Oktober? Omdat het qua periode perfect is. Temperatuur is uiterst aangenaam en de kleuren en het licht ideaal voor het fotograferen. IJsland klinkt koud maar dat is het absoluut niet.

Ertu að koma? Auðvitað gerirðu það, ekki bíða of lengi

Aanmelden voor IJsland Expedition South

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen