Lofoten Noorwegen

De Lofoten en ook Vesterålen in Noorwegen zijn uniek. Het is een betoverende ervaring die ons de mogelijkheid biedt om enkele van de meest adembenemende landschappen ter wereld vast te leggen. Een archipel in Noorwegen, dat bekend staat om zijn dramatische fjorden, kleurrijke vissersdorpen, indrukwekkende bergen en natuurlijk de kans om het noorderlicht te aanschouwen.

Diversen soorten walvissen, zeearenden, het fotogenieke Reine, we gaan het allemaal beleven en vastleggen. Alle ingrediënten dus voor onze prachtige fotografie reis. 

 • TrollFjord safari
 • Fotogenieke plekjes/ dorpjes Lofoten
 • Whalesafari Andeness
 • Reinne
 • Als het meezit elke avond Noorderlicht op diversen plekjes 
 • En nog heel, heel veel meer

Omdat het ook zo’n super reis is doen we deze in 2 verschillende seizoenen. Een Herfst en een Winter variant.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Oslo – Narvik v.v.
 • Alle transfers 
 • Verblijf op basis van 2 pers kamer 
 • Verzorging half pension
 • lunchpakketten tijdens verblijf Marmellkrokken 
 • Entreegelden 
 • Whalesafari 
 • Sea eagles/ Trolfjord safari
 • Verblijf Tjeldsundbrua
 • Verblijf Thon in Svolvaer
 • Verblijf Marmelkroken
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass 
 • Bijeenkomst vooraf en nadien 

Niet inbegrepen:

 • Reisverzekering ( verplicht) 
 • Annuleringsverzekering 
 • Niet genoemde maaltijden / drankjes 
 • Uitgaven van persoonlijke aard 
 • SGR Bijdrage € 5,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 
 • Reserveringskosten € 35,00 IJsland Tours
 • Single room beperkt beschikbaar tegen meerprijs € 385,00

Samenstelling:

 • 12 reizigers
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 8 Dagen

Prijs :

 • €  2695,00

Datums:

 • 01 September 2024 ( slechts 1 dames plaats vrij) ( 16 Augustus 19.30 u kennismaking)

Wil je al heel graag mee? informeer dan eerst even bij ons. Soms hebben we nog wel een reserve plekje over.

Doordat wij samenwerken met IJsland Tours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door IJsland Tours aangeboden indien van toepassing. 25% aanbetaling bij facturering door IJsland Tours. Restant 8 weken voor aanvang reis.

VERGELIJK HET MAAR EENS MET ANDEREN!

Dit krijg je nergens ………

Zomaar wat uit het gastenboek

Gisteren zijn we teruggekomen van de Lofoten, Noorwegen herfsteditie fotoreis. We zijn nog altijd op zoek naar de superlatieven die deze reis kunnen beschrijven, maar we doen een poging: adembenemend mooie natuur, waanzinnige herfstkleuren, bizar mooi, zonnig weer met helderblauwe luchten en hier en daar wat wolken, en de meest schitterende fotogenieke stops onderweg. En dat alles onder de altijd vrolijke en bezielende leiding van Peter en Thea die ervoor zorgden dat we veilige kilometers aflegden, die alles tot in de puntjes regelden (overnachtingen, het eten, de routes, de excursies, de tussenstops om foto’s te maken, en noem maar op) en die ervoor zorgden met veel tips & tricks dat we betere foto’s maakten dan we ooit eerder hebben gemaakt, ons meer hebben laten lachen in één week dan normaliter in een jaar en die het goede voorbeeld gaven van een positieve, gezellige groepsspirit. Als kers op de taart werden we 3 nachten getrakteerd op het Noorderlicht (en ook hier werden we met veel tips op weg geholpen hoe dit magische fenomeen het beste te fotograferen) en hebben we walvissen, zee-arenden en andere vogelsoorten gezien. We hebben zo verschrikkelijk genoten van deze reis! Wat Peter en Thea in onze ogen uniek maakt, is dat ze je de ruimte geven om 100% jezelf te zijn. Omdat ze dat zelf ook zijn. Geen poespas, geen bullshit, en geen toneelspel. What you see is what you get. Dat straalde door in de gehele groep en iedereen werd er door aangestoken waardoor je een hechte, leuke groep mensen kreeg. Als mensen aan ons zouden vragen of wij hen een reis met Peter en Thea zouden aanbevelen, dan is ons antwoord: Je bent knettergek als je het niet doet! Wij hebben de volgende alweer geboekt!

Liefs, Ellen & Eva

Lofoten in de herfst. Wat is het toch altijd fijn om met jullie op reis te gaan. Het was weer een fantastische week op de Lofoten. Heel erg genoten en veel gelachen, maar ook weer wat bijgeleerd.
En wat hadden we prachtig weer, zelfs in een T-shirtje buiten zitten lunchen. Ook hebben we alles wat we wilden zien, ook daadwerkelijk gezien, orka’s, walvissen, elanden, zeearenden, meeuwen, zeehonden enz. Meerdere avonden hebben we genoten van het Noorderlicht. En de prachtige herfstkleuren waar geen eind aan leek te komen. Kortom, een reis die je echt een keer gedaan moet hebben.
Ik kijk al weer uit naar mijn volgende reis naar IJsland met jullie en hoop dat ik nog veel reizen met jullie mag maken.

Dank je wel Peter en Thea

Jenny

Thea en Peter, dank voor de prachtige reis naar de Lofoten Noorwegen. Helaas gaat zo’n week veel te snel voorbij. Ik heb weer veel geleerd, genoten en gelachen. Lofoten in de herfst met al de herfstkleuren was echt magisch mooi en wat hebben we geluk gehad met het weer, het noorderlicht en de orka’s. Gelukkig ben ik ook al een paar weken aan het genieten van alle foto’s. Tijd om weer een volgende reis bij jullie uit te zoeken!

Sophie Verdonschot 

Net terug van een geweldige reis naar de Lofoten met Fotoclass.
Wat hebben we een hoop moois gezien. Schitterend landschap, zeearenden, bultruggen, potvissen, rendieren en zelfs elanden. En het noorderlicht, wat een ervaring om dat mee te maken.
Ik heb veel geleerd van de tips van Peter en Thea. Allemaal in een ongedwongen sfeer met een gezellige en enthousiaste groep mensen.
Een onvergetelijke ervaring! Peter en Thea, nogmaals bedankt!!

Groetjes, Martine

Met FotoClass 8 dagen naar de Lofoten geweest .
Het was een onvergetelijke ervaring ! De reis was goed verzorgd en niks hoefde , alles mocht. Veel gezien waaronder rendieren, elanden , potvissen, bultruggen, zeearenden, zelfs al een papegaaiduiker .
En het Noorderlicht , wat een belevenis , top .
Peter en Thea , de fotografen/begeleiders waren net zo enthousiast als alle leden van de groep, en iedereen stond klaar met tips.
Het was een ongedwongen reis met een leuke groep mensen.
Zelfs nog leuke kontakten opgedaan met plaatselijke Noren, mensen die trots zijn op het land en hetgeen ze doen. Een aanrader deze reis !

Gerda Smedinga

Aanmelden voor Lofoten Noorwegen

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen

2 reacties op “Lofoten Noorwegen

 1. Afgelopen week mijn allereerste reis gemaakt met FotoClass, dit was een geweldige ervaring en een reis om nooit meer te vergeten!
  Vanaf het eerste moment was alles goed geregeld, dit begon al bij de voorbereiding van de vakantie. De bijeenkomst met de deelnemers vooraf en de onderlinge contacten.
  De overnachtingsplekken waren met zorg gekozen, de fotografie locaties waren prachtig, veel plekken waar je zelf langs zou rijden en waar je nu de kans kreeg om alles op de foto te zetten en hier kreeg je ook alle tijd voor.
  Tijdens de reis hebben we 3x het noorderlicht kunnen zien, door de hulp en duidelijke uitleg van Peter en Thea konden we alle 3 de avonden zelf aan de slag met de foto’s. Daarnaast nog elanden, zeearenden en walvissen kunnen zien. Samen met de prachtige natuur is dit een omgeving waar ik geen genoeg van kon krijgen.
  Peter en Thea zijn geweldig, nog nooit zoveel lol gehad in een week tijd. Bij vragen stonden ze altijd voor je klaar en hielpen ze je waar je het nodig had. Ze wisten de groep enthousiast te maken en de sfeer erin te houden.
  De groep was onwijs gezellig samen en iedereen kon goed met elkaar overweg. Het was dan ook samen uit en samen thuis!

  Voor mij een perfecte eerste ervaring met FotoClass en ik kan dit zeker aan iedereen aanbevelen!
  Mijn volgende reis staat alweer gepland.

  Veel liefs, Vera

 2. Net terug van een weekje Lofoten in de herfst.
  Dit was echt een superleuke ervaring, en een zeer mooie reis! Deze zal ik nooit meer vergeten!
  Alles was perfect geregeld, zelfs het weer: de hele week zon, op een paar bewolkte na. Geen spatje regen gezien!
  Alle plekjes waar we stopten waren top en we konden mooie foto’s maken. Eveneens veel tips en bijgeleerd.
  Voor mij persoonlijk is dit een nieuw type fotografie, en ik heb dit als een leuke ervaring ervaren, en wil me er verder in verdiepen.
  Peter en Thea zijn gewoon top! Ze wisten telkens weer de sfeer er in te brengen, en we hebben dus veel gelachen.
  De gehele groep ging gewoon goed samen, en we hielpen elkaar waar het ook maar kon. Als enige Belg in het gezelschap voelde ik me meer dan welkom!
  We werden ook werkelijk op alles getrakteerd: 3 keer noorderlicht, meeuwen, zeearenden, elanden, walvissen …

  Heel erg bedankt, in hopelijk tot snel op een volgende fotoreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *