Rondreis Georgië

Wie wil er nu niet dagenlang ronddwalen in de mooiste oude steden en dorpjes, urbex fotograferen, betoverende landschappen en veel meer van Georgië. Op zoek naar het verleden en tijdens het fotograferen mijmeren over wat de muren allemaal wel niet zouden kunnen vertellen.

De wonderschone natuur en zijn geschiedenis ontdekken met uiteraard zijn inwoners……

Met onze eigen lokale chauffeur en bus natuurlijk, alles compleet verzorgd inclusief vlucht

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Tbilisi vv incl.
 • Luchth. belasting en bagage
 • Alle overnachtingen op basis van logies/ ontbijt
 • 4 x diner
 • 6 x lunch
 • Alle transfers
 • Bus met chauffeur
 • Lokale gids 
 • Bijdrage garantiefonds GGTO
 • Reserveringskosten
 • Bijeenkomst vooraf en nadien

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Vaccinaties advies huisarts/ GGD
 • Tips/ fooi gids en chauffeur

Groepsamenstelling:

 • 10 Reizigers
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 8 Dagen

Datum:

In verband met de recente Covid Pandemie hebben wij besloten deze reis voorlopig niet aan te bieden. Zodra wij het veilig achten plannen we deze uiteraard wederom.Heb je interesse? Geef je dan geheel vrijblijvend op doormiddel van onderstaande lijst. Zodra we meer informatie hebben nemen wij contact met je op.

Prijs:

 • € 1895,-

Doordat wij samenwerken met Blini Reizen ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij VvKR en GGTO. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis. Aanbetaling bij reservering, restant 6 weken voor vertrek.

Scroll omlaag voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1:
Van Amsterdam naar Tbilisi. De hoofdstad van Georgië is een stad waar de energie van de 21ste eeuw zich sfeervol vermengt met de zichtbare lange geschiedenis.

In het oude centrum verzorgen kerken, paleizen en monumentale gebouwen de achtergrond voor een levendig stadsleven waarin terrasjes, restaurants en cafés een grote rol spelen. Delen van de oude stad zijn goed gerestaureerd met respect voor het verleden en aandacht voor details. Andere delen zijn nog wat vervallen, met de muren van de oude huizen vol scheuren en gammele houten balkons en wortels van dikke bomen die de keien van de straten omhoogduwen.

Dag 2:  Tbilisi
We gaan een volle dag Tbilisi verkennen. We gaan naar het oude centrum, de wijk Sololaki dat tegen de heuvels is gebouwd. De statige Aghmashenebeli Avenue en omgeving, het oude kabelstation op Rustaveli en de Sovjet woonwijken van het Africa-district.

Dag 3/ 4: Ananuri, Jvari-pas, Kazbegi
Tijd om de hoofdstad te verlaten. We rijden over de enige snelweg van het land naar het noorden. De rit voert verder door prachtige natuur langs de Georgian Military Highway. Deze werd in de 18e en 19e eeuw aangelegd door de Russen.

We stoppen bij het fortencomplex van Ananuri, dat vooral bekend is om het beeldhouwwerk in de kerken. Daarna rijden we verder de bergen in naar de 2379 meter hoge Jvari-pas. Bovenop de pas stoppen we natuurlijk bij het enorme Sovjet-monument dat tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen de heldhaftige geschiedenis van Rusland, Georgië en beide volkeren verbeeld.

We dalen af door een stil dal naar het dorpje Stepantsminda.

Stepantsminda is op 1797 meter hoogte de laatste plaats voor de Russische grens en de uitvalsbasis voor een volle dag in Kazbegi.

Net buiten het dorp staat het mooist en spectaculairst gelegen kerkje van de Kaukasus. Tsminda Sameba ligt op een heuvelrug omringd door kale, hoge bergtoppen. Het is een plaatje dat je in alle reisgidsen en brochures over Georgië terugziet. De wandeling naar de kerk voert door een indrukwekkend landschap. We verblijven midden in het natuurschone Kaukasus gebergte.

https://www.instagram.com/p/BwtLqE9BS0N/?utm_source=ig_web_copy_link

Dag 5 Sachkere, Chiatura, Kutaisi
Een stille, mooie weg leidt door beboste bergen naar het noorden. Hier ligt het mijnstadje Chiatura, op het eerste gezicht geen voor de hand liggende bestemming voor toeristen. Maar voor ons met interesse in industrieel erfgoed, in het vervallen verleden van de Sovjet-Unie natuurlijk wel. Begin 20e eeuw kwam 60% van de wereldproductie van mangaan uit dit plaatsje in de bergen van noordwest Georgië. In het centrum zelf, maar vooral in de dalen rondom, is de mijn en het verleden overal. Rangeerterreinen met roestende treinwagons, vervallen fabriekshallen, parkeerterreinen vol puin en gras, zwart-uitgeslagen kunstwerken die het ooit bloeiende Chiatura verheerlijken. Opvallend zijn de vele kabelbanen die de kloof overspannen en van het dal naar de hoger gelegen hellingen voeren. De meeste hiervan zijn bedoeld om de mijnwerkers snel op hun werkplek te brengen, andere voor het transport van de erts. Een deel van de kabelbanen is nog in gebruik en een ritje in een van de kleine, roestige cabines, hoog boven het dal, is een bijzonder avontuur.

Einddoel van vandaag is Kutaisi, de tweede stad van het land en een paar eeuwen lang ook de hoofdstad.

Dag 6: Tskaltubo
Een half uur rijden ten noorden van Kutaisi ligt Tskaltubo. Al sinds de 7e eeuw staat deze regio bekend om de bronnen met helend water. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd Tskaltubo ontwikkeld tot een belangrijk kuuroord met onder meer 19 sanatoria. Na de val van de Sovjet- Unie kwam abrupt een einde aan deze bloeiperiode. De meeste sanatoria, pensions en baden werden gesloten en zijn sindsdien langzaam vervallen. Reden dus voor een bezoekje van ons.*

Dag 7: Gori, Mtskheta, Tbilisi
In het hart van de Kartli-provincie ligt hier Gori. Deze stad is vooral bekend als geboorteplaats van de beroemdste Georgiër aller tijden: Stalin.

Niet ver van Tbilisi ligt Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië. We bezoeken eerst de sfeervolle Svetitskhoveli-kerk. Dit is het kloppende hart van de Georgisch orthodoxe kerk. Op de heuvels ten oosten van Mtskheta, hoog boven het dal en met prachtig uitzicht ligt het oude klooster van Javri. Beide kerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Terug in Tbilisi hebben we nog een laatste avond voor in de stad.

Dag 8: Amsterdam
Moe maar voldaan terug naar huis met heel veel mooie foto’s en blijvende herinneringen. 

* onder voorbehoud van wijzigingen ivm weer/ toegankelijkheid

Aanmelden voor Rondreis Georgië

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.