Sri Lanka

Sri Lanka het land is uitermate geschikt voor een zeer gevarieerde diversiteit aan soorten fotografie. Sprookjesachtige landschappen, bijzondere tempels, afwisselende fauna en flora en heel veel cultuur en dat is allemaal te zien in onze mooie 12 dagen durende rondreis Sri Lanka. Alle tijd hebben om bijzondere speciaal voor ons geselecteerde plaatsen te ontdekken en natuurlijk te fotograferen.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Dubai – Colombo v.v.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van 2 pers.kamer
 • Ontbijt en diner 
 • Alle transfers met auto en trein
 • Excursies zoals beschreven
 • Alle entreegelden
 • Tweemaal jeepsafari
 • Engelssprekende  lokale gids
 • Twee instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • Bijeenkomst vooraf en nadien 

Niet inbegrepen :

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgave van persoonlijke aard/ fooien
 • Administratiekosten iki Travels € 25  
 • Calamiteitenfonds € 2,50 

Prijs:

 • € 2645,00

Samenstelling:

 • 10 reizigers
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 12 dagen

Vertrekdatum :

 • Gezien de situatie aldaar hebben we deze reis nog niet in onze planning opgenomen. Neem eventueel contact met ons op voor meer informatie.

Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit
Doordat wij samenwerken met iki Travels ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR en Calamiteitenfonds
Facturering vindt plaats door iki Travels. Zij nemen de administratieve afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.
Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis.

Scroll naar beneden voor de reis in vogelvlucht

De reis in vogelvlucht

Dag 1: Amsterdam > Colombo Airport

Dag 2: Aangekomen in Colombo rijden we in een half uurtje naar ons hotel, het Suriya Resort in Negombo. Dit is een dorpje waar de visserij de belangrijkste bron van inkomsten is. Zodra we zijn ingecheckt in ons hotel ff chillen en dan hop met de camera’s op pad.

Dag 3: We gaan op weg naar het noorden van Sri Lanka. We komen langs Aukana waar het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka staat. Dit beeld is 14 meter hoog en zeer geliefd bij de bevolking.

We rijden door naar Mihintal om daar de Maha Seya te fotograferen die boven op een heuvel staat. Maha Seva is een van de vele stoepa’s, boeddhistische bouwwerken die relikwieën bevatten van heiligen. Boven de op heuvel hebben we een prachtig overzicht over het berglandschap.

Vervolgens rijden we door naar Anaradhapura voor ons hotel Palm Garden Village.

Dag 4: We gaan Anaradhapura uitgebreid bezoeken. Het is de oudste stad van Sri Lanka en was van de 4de eeuw tot de 11de eeuw na christus de hoofdstad. De goed bewaarde ruïnes in de stad behoren tot Unesco werelderfgoed. Er zijn ook weer diverse stoepa’s te fotograferen en de heilige Bodhi Tree. In India staat de oorspronkelijke Bodhi Tree een deze is gegroeid uit een takje daarvan. Het verhaal is dat de prins van Anuradhapura verlichting vond onder deze boom. Hij is meer dan 2200 jaar oud en daarmee de oudste historisch gedocumenteerde boom van de wereld. Al deze oudheden vragen erom om gefotografeerd te worden.

Dag 5: ‘s Morgens rijden we naar de Sigiriya rots, ook wel de leeuwenrots. Ook deze staat op Unesco werelderfgoedlijst. Een spectaculair natuurlijk monument met een bijzonder verhaal: Kasyapa, de zoon van de koning, werd blind van jaloezie toen hij hoorde dat zijn broer was gekozen tot erfgenaam. Hij vermoorde zijn vader en nam zelf de troon. Omdat hij bang was voor zijn broer liet Kasyapa een paleis bouwen voor hem en zijn hofhouding op de Sigiriya rots; het onneembare fort. Hij transformeert de rots tot een grote stenen leeuw, waarvan de poten nu nog altijd staan.
Als zijn broer verschijnt om de strijd aan te gaan over de troon besluit Kasyapa met zijn leger de rots te verlaten. De olifant waar hij op zit schrikt echter en rent midden in het strijdtoneel weg. Dit is voor het leger van Kasyapa een teken om te vluchten en Kasyapa blijft alleen achter. Hier pleegt hij zelfmoord om de eer aan zichzelf te houden.

Zodra we genoten hebben van dit mooie uitzicht rijden we door naar Dambulla. Hier staat de 2000 jaar oude Boeddhistische Cave Tempel, de gouden tempel. Het grootste en best bewaarde tempelcomplex van Sri Lanka met wel 153 Boeddhabeelden.

We overnachten in Kandy, in het Tournaline hotel.

Dag 6: ‘s Morgens gaan we een bezoek brengen aan de Tempel Van De Tand, ook wel Dalada Maligawa genoemd. Deze tempel is gebouwd in 1602, ligt midden in de stad aan de oever van een meer en in deze tempel ligt de heilige tand van Boeddha.

Volgende stop is de Royal Botanical Gardens. Deze tuinen zijn gesticht door de Britse kolonialisten nadat ze de oerbossen in de centrale hooglanden van ten gunste van koffie- en theeplantages. Er staan meer dan 4000 soorten planten en bloemen dus een walhalla voor de (macro-)fotograaf.

Dag 7: Vandaag gaan we met de trein. In vier uurtjes rijden we naar Nuwara Eliya. Eén van de mooiste ritten ter wereld. We rijden langs theeplantages en watervallen. We gaan proberen vanuit de trein dit landschap vast te leggen. Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd. De Engelse kolonisten verbleven hier. Er staan veel oude landhuizen in Engelse stijl. We overnachten in het Nuwara Eliya – Daffodils Hotel

Dag 8: We gaan naar National park Horton Plains. We gaan een lekkere wandeling maken van zo’n 10 km. Onderweg komen we o.a. langs watervallen en hebben we een prachtige uitzichten over “Worlds Ens”.

De middag is vrij te besteden, even bijkomen.

Dag 9: We reizen af naar Yala en stoppen o.a. in Ella. We gaan deze keer een korte wandeling maken naar Adams Peak met prachtige vergezichten over de heuvels.
“s middags gaan we op jeepsafari in Yala National park, het grootste park van Sri Lanka. Kijken of we krokodillen, olifanten, luipaarden, vogels en zelfs beren kunnen spotten. Ovenachting in Yala

Dag 10: We gaan heel vroeg op pad voor nog een safari. Op zoek naar andere dieren dan gisteren maar dan tijdens een magische zonsopkomst. Als we terug komen staat het ontbijt klaar.

Na het ontbijt rijden we langs de gehele zuidkust naar Galle. Onderweg komen we langs Kogalla waar we stoppen bij een zeeschildpaddenopvang. Deze worden daar opgevangen, verzorgt en weer vrijgelaten. Overnachten Joes Unawatuna

Dag 11: In Galle gaan we een Nederlands fort bezoeken. Voor de Nederlandse kolonisten was Galle een belangrijke havenstad. In de middag rijden we naar Bentota waar we heerlijk kunnen relaxen aan het strand en bij kunnen komen van alle indrukken van deze bijzondere reis.

Dag 12: na het ontbijt gaan we naar Colombo. Voordat we ’s avonds naar de luchthaven worden gebracht kunnen we deze prachtige stad nog bezoeken met zijn vele kerken, moskeeën en tempels. Een bezoek brengen aan de wijk Pettah met zijn kleine straatjes propvol winkeltjes, kerken en de beroemde Jami-ul-Alfar Moskee, bekend als de rode moskee.

Aanmelden voor Sri Lanka

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Woonplaats
Let op dat je de namen exact vermeld zoals geschreven staat in je paspoort/ ID
//
Vul hier de reis in waarvoor je wilt inschrijven
Vertrek datum zoals aangegeven in de omschrijving
Waar moeten wij rekening mee houden? Denk daarbij aan bv. diëten/ allergieën ?

Bekijk alle fotografie reizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.