FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen

Ons Gastenboek

Hoe tevreden zijn onze klanten?

Klik hier om je eigen vermelding te maken

Hoi Thea en Peter,
Na de twee geslaagde verre reizen naar Zuid-Afrika en Vietnam verkozen we nu om het wat dichterbij huis te zoeken en schreven ons in voor de IJsland summer editie.
Zoals bij voorgaande was alles weer tot in de puntjes geregeld en de diverse hotels en gasthuizen onderweg waren prima en voldeden volledig aan onze verwachtingen. Ook de ontbijten en avondmalen konden ons bekoren door hun diversiteit, kwaliteit en kwantiteit.
Het programma was goed gevuld en zeker op maat van de fotoliefhebber gemaakt. Wondermooie landschappen, vulkanische gebieden, idyllische watervallen en toffe excursies passeerden de revue . Het weer zat ons formidabel mee en behoudens wat wind bleef het overwegen droog. Het was even wennen aan de heldere nachten en dat gaf dan ook weer wat extra mogelijkheden om 's avonds nog te fotograferen. De soms wel dreigende bewolking (maar daar hebben jullie wel niets mee te maken) gaf een extra dimensie aan de mooie zichten en dat vinden we zeker terug in de talrijke beelden gemaakt tijdens deze reis. Een paar verplaatsingen leken ons wat lang en ééntonig maar door onze Belgisch/Nederlandse humor werden die tot een gezellige belevenis herleid.
Wij zijn alvast zeer tevreden en positief over deze eerste editie van de IJsland summer editie.
Tot een volgende ...

Rudi & Carine (Hoegaarden, België)

Rudi & Carine Vandenbempt02-07-2019 09:41

Net de basiscursus afgerond, heel veel geleerd hoe mijn camera te gebruiken, op een andere manier te fotograferen en op een andere manier ook naar mijn foto's te kijken. Kortom genoten van de cursus, jammer dat deze al voorbij is dus we gaan door met de Masterclass. Een echte aanrader voor als je alleen maar foto's maakt in de automatische stand, dat is zeker voorbij na deze cursus. Tot na de vakantie!

Arna de Veer24-06-2019 11:05

Afgelopen week de basiscursus fotografie afgerond. Bestaande uit 4 avonden en 1 outdoor dag. Ik had de camera een half jaar in mijn bezit en kende nog lang niet alle knoppen en mogelijkheden. Dankzij deze cursus heb ik veel over de camera geleerd en waar je op moet letten bij het maken van foto’s. Het makkelijkst is natuurlijk fotograferen in de automatische stand maar het is uitdagender en leuker om het in de M (manuele) stand te doen. Beetje spelen met en uitproberen van je camera. Daarnaast worden er leuke opdrachten gegeven tijdens iedere les. De lessen zijn erg leuk om te volgen en worden goed begeleid door 3 personen. Daarnaast wordt eea met de nodige humor verteld. Kortom een zeer leuke en leerzame cursus en zeker een aanrader als je wat meer over je camera en fotografie te weten wilt komen.

Mieke Welten21-06-2019 19:49

Basiscursus van 5 lessen gevolgd. Prima cursus met veel nadruk op de praktijk en met begeleiding van 3 experts. Goed geschikt als je net als ik van fotograferen houd maar wel altijd de Automaat stand kiest...Heb nu meer kennis en lef gekregen om foto’s in de M-stand en op statief en ook eens in zwart-wit te nemen.

Jan Broersen21-06-2019 17:30

Erg genoten van de fotocursus bij FotoClass. De uitleg was erg duidelijk en veel aandacht voor persoonlijke vragen. Vooral de huiswerkopdrachten trokken mij over de streep om door te gaan net zolang totdat het lukte. Fijn dat je thuis alles rustig nog eens na kunt lezen. Veel geleerd en wie weet meld ik me nog eens aan voor een reis met FotoClass.

Bedankt Peter, Suzan , Thea en Tanja

Carla Christiaans20-06-2019 21:53

“Het waren 5 fantastische dagen”

Gisteren de basiscursus fotografie bij fotoclass afgerond. Zelfs ik ben geslaagd 😉. Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de cursus avonden en de outdoor dag. Peter en zijn team zijn er echt voor je om het vak onder de knie te krijgen. Dit op een gezellige, enthousiaste, ludieke, boeiende wijze... en soms een beetje streng ☺️.
Er zaten momenten tussen dat ik dacht... pfff dit ga ik nooit leren. Maar na veel oefenenen en goed opletten, is het dan toch gelukt. De basis zit erin! Nu kan ik al best een aardig fotootje maken. (Al zeg ik het zelf).
Deze zomer ga ik héél veel oefenen en zorgen dat ik deze basiskennis niet meer vergeet. Zodat ik na de zomer aan de slag kan met de cursussen Masterclass 1, 2 en 3. Ik kan niet wachten om nog meer kennis te vergaren en dit bedrijfsmatig optimaal in praktijk kan gaan brengen.

Peter, Thea, Susan en Tanja, heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en welkome gevoel dat jullie gegeven hebben.

Tot na de zomer! Fijne reis naar IJsland.

Linda de Keijzer20-06-2019 19:34

Wat was het leuk en leerzaam!
Gisteren de basis cursus afgerond en vind het heel jammer dat het al weer voorbij is.
Complimenten aan het Team van Fotoclass en Peter wat geef jij leuk les!
Heb er zo van genoten dat ik weer terug kom in augustus voor de Masterclass.
Heb er al zin in!! :-)
Tot snel en nogmaals bedankt voor alles!

Manuela van Lier20-06-2019 19:18

Was weer een leerzame ochtend met Macro fotografie
weer wat opgestoken en geleerd om beestje en bloemen te fotograferen . Peter Thea bedankt voor deze bijzondere ochtend.

Mark de kruijf02-06-2019 14:43

Het is altijd spannend hoe een nieuwe, dus nog niet eerder georganiseerde, reis uitpakt. Dat geldt niet alleen voor de reizigers, maar ook voor FotoClass zelf. Voldoet de reis aan de verwachtingen? Komt iedereen zijn of haar afspraken na? Zijn de opgegeven fotolocaties in het echt net zo mooi als op het Internet? Dat soort zaken heb je niet altijd in de hand, zodat je min of meer bent overgeleverd aan je reisorganisatie. De fotoreis naar Georgië maakte dit duidelijk. Verschillende beoogde locaties bleken bij nader inzien toch niet toegankelijk, dit ondanks eerder gemaakte afspraken. Ook Moeder Natuur hielp niet erg mee, doordat sommige wegen in de bergen door sneeuwval nog onbegaanbaar waren. Het stadje Chiatura was echt geweldig, hier kon je je fotografische hart ophalen. Niet alleen bij het antieke kabelbaantje, maar ook in de straten en op de pleinen van het voormalige mijnstadje. Dit was echt een heel andere wereld dan die waar wij vandaan komen. We zouden ook enkele leegstaande sanatoria gaan fotograferen, maar helaas werden we niet overal toegelaten. Dan maar panden opgezocht die we wél mochten betreden. Iets heel anders was de plaats waar eeuwenoude grotwoningen te bezichtigen waren. Of de geboortestad van Jozef Stalin, waar overigens in 2008 de Nederlandse cameraman Stan Storimans om het leven kwam. We bezochten nog de Jvardi Monastery, wat eigenlijk gewoon een kerkje was. Omdat het hier geen Christelijke kerk betrof, was dit een heel andere gewaarwording dan bij ons. Tijdens onze vrij te besteden tijd in Tbilisi kwamen we er achter dat dit toch echt een heel andere stad is dan Parijs, Londen, of Berlijn. Dat is logisch, omdat Georgië een uniek land is. Daardoor kwamen we uiteindelijk met veel mooie foto's thuis. Opnieuw was dit een reis naar een land waar ik zonder FotoClass nooit zou zijn gekomen. FotoClass bedankt!

Antonie Deelen28-05-2019 23:15

Vandaag teruggekomen van de reis naar Vietnam met Fotoclass. Na mijn eerdere ervaringen naar Zuid - Afrika en Namibië, was ook deze reis weer super mooi. We hebben heel veel mooie momenten gehad in het prachtige landschap met de rijstvelden, de leuke dorpjes, de theeplantage en de overnachting op de boot op Halong Bay. Eén voor één geweldige ervaringen. Ook hebben we voldoende tijd kunnen doorbrengen im Hanoi. Vanuit het hotel, dat midden in het centrum is gesitueerd, is het eindeloos om in de straten te struinen met z’n vele winkeltjes, restaurants. Hier zou je dagen kunnen vertoeven. Kortom, het was een onvergetelijke reis die ik iedereen kan aanbevelen.
Teruggekomen met heel veel mooie plaatjes op mijn geheugenkaart van de camera. Maar nóg meer mooie beelden in mijn eigen geheugen opgeslagen, waar ik, hoop ik, nog heel lang van kan nagenieten. Peter & Thea, nogmaals dank!

Ton Groenhuizen20-05-2019 12:36

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [72]
Klik hier om je eigen vermelding te maken

Klik hier om je eigen vermelding te maken