Leren fotograferen in de 
M-stand? 

FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen

FotoClass Gastenboek

Hoe tevreden zijn onze klanten?

Reactieformulier

De 'IJsland Go West' winterreis van Fotoclass, over Snaefellsness - het grootste schiereiland van Ijsland - was prachtig (maart 2017)! De reis bood/biedt veel van wat IJsland zo fraai maakt. Van lavaveld, vulkaankrater, besneeuwde berglandschappen en ruwe rotskusten, tot walvistochten en (ja, de laatste nacht dan toch) het Noorderlicht. Inclusief typisch IJslandse dorpjes zoals - in ons geval - Borgarnes en Stykkisholmur. En natuurlijk het bruisende Reykjavik met onder meer concertgebouw Harpa en de moderne Hallgrimskirkja.

Een gemeleerd gezelschap, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde, maakte de reis extra interessant. De gevorderde fotograaf komt met gemak en op t juiste moment op de mooiste plekken van t schiereiland. De beginner ook, maar met nuttige tips daarbij.

Daarenboven, goede hotels, prima en veilig vervoer, goede vlucht met modern (luxe) vliegtuig van Iceland Air EN een scherpe prijs. Voor een groepsreis met dit (kleine) aantal deelnemers, inclusief vlucht, prima hotels (met eigen toilet en douche), ontbijt EN diner, autovervoer EN professionele begeleiding van ervaren fotografen en IJsland-kenners, volgens mij zonder meer het beste aanbod. Zelfs voor niet-fotografen.

Wie twijfelt, niet doen. Alvast boeken voor oktober of maart volgend jaar. De ervaring leert dat deze winterreizen van Fotoclass zo volgeboekt zijn.

— Ronald Schalekamp18-03-2017 13:18

Net terug van een geweldige reis naar IJsland. Super veel gedaan en gezien. Zeehonden, mooie stranden, bergen, ijsblokken, paarden, Reykjavik en andere pareltjes, echt adembenemend mooi. En o ja de laatste avond het noorderlicht!!! We hadden goed weer en de reis was tot in de puntjes door Thea en Peter verzorgd! Helemaal top een aanrader! Nogmaals bedankt.

— esther van grunsven18-03-2017 10:15

Onlangs de basiscursus gedaan en blij dat ik dit gedaan heb! Ondanks dat ik mijn camera al wat jaren heb en al een hoop geoefend, de nodige kennis en tips opgedaan! Vanaf nu in de manual mode, met linkerhand :-) , en aan de slag! Dank voor de leuke, ontspannen sessies. Ik hoop dat er snel weer nieuwe data voor workshops online komen, aangezien de workshops waarin ik in verder wilde gaan al vol zijn....

— Tanja27-02-2017 19:24

Basiscursus zojuist afgesloten. Er gaat een wereld voor je open, op een andere manier leren kijken. Echt superleuk en leerzaam en met gezellige leiding en medecursisten. We waren met een gevarieerd gezelschap zowel qua mensen als qua camera's. Gelukkig met goede raad van Peter en Melanie hebben we veel opgestoken. (met de nodige humor). Jammer dat het nu alweer afgelopen is!
Ken mijn camera al wat beter nu maar ga zeker ermee door.
Praktijkdag was ondanks het slechte weer heel nuttig en ook gezellig met allerlei nuttige tips van deze en gene! (au mijn hand..vergeet het nooit meer!/ komt goed!). Mijn wederhelft thuis is zelfs aangestoken met het fotografie-virus!
Dus dat zit wel snor. Lieve mensen/ mede cursisten dank voor alle goed raad en daad. En tot ziens voor de toekomst! Daan.

— Danielle Sopers22-02-2017 20:30

Net terug van de workshop Into the Dawn. Mistig en grijs weer , maar voor mij absoluut de moeite waard. Het zwart-wit fotograferen was een echte eye opener voor me. Er zitten echt mooie mogelijkheden tijdens de wandeling om fraaie foto's te schieten. Na afloop een heerlijk kopje koffie en mini appelflap. Peter en Thea hadden goede tips die met een flinke dosis humor gebracht werden. Beslist een aanrader, zelfs voor mensen die geen ochtenddienst zijn, zoals ik😊.

— Margot Abelskamp18-02-2017 12:53

Al weer enige tijd terug van de reis naar de Lofoten in Noorwegen. Door mijn ervaring van eerdere reizen met Fotoclass wist ik dat het een mooie reis zou worden met prachtige landschappen, wisselende weersomstandigheden, heel, heel, heel veel humor en leuke collega fotografen. Nu was het niet anders. Tussen de periodes van sneeuw en regen door hadden we prachtig licht in combinatie met een landschap waar je 'wauw' tegen zegt. Dat was ook mijn reactie op de foto's; 'Wauw!!!!!'
We hebben veel gelachen, tot onze knieën in de sneeuw gezeten, Moosepie gegeten en verbleven in geweldige accomodaties.

Ja, eigenlijk is het niet uit te leggen hoe mooi het is en wat het met je doet, de dingen die je ziet en meemaakt; boottocht door de fjorden, zeearenden, prachtig poollicht, op zee spermwhales spotten en orka's, en ook nog Noorderlicht. Dat allemaal in één week!
De enige goede uitleg is; Je moet het met eigen ogen gezien hebben!

Peter en Thea, geweldig bedankt voor deze fantastische en avontuurlijke reis. Ik ga zeker nog vaker met jullie mee. Het was top!!

— Harriette Giesbers18-02-2017 11:41

Wederom een geweldige fotoreis gehad met Fotoclass. Dit keer naar Lofoten Noorwegen. Wat een prachtig land. Wat hebben we weer gelachen.. veel gezien, gefotografeerd, geleerd, maar vooral genoten van het gezelschap en de mooie reis. Veel te kort om alles te zien.. we gaan beslist terug..

— Esther en Hans van Lith13-02-2017 12:27

Vandaag samen met 8 mede-cursisten naar de Orchideeenhoeve in Luttelgeest geweest voor de workshop "macro/close-up fotografie".
Erg leuk en leerzaam en van een goed verzorgde lunch genoten.
Peter en Thea bedankt en tot de volgende workshop!

— Roland Platenburg12-02-2017 21:52

het was heeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk en leerzaam. bedankt voor de leuke dag (kinderfotografie). Kim (9).

— kim van grunsven11-02-2017 17:30

Afgelopen zondag de outdoordag van de basiscursus van eind 2016 nog eens overgedaan, nu met een zonnetje gelukkig.
Leuk, leerzaam en gezellig!
Aanstaande zondag de macro-workshop, heb er al zin in!!

— Roland Platenburg07-02-2017 18:42

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [56]
Reactieformulier

Reactieformulier