FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

17-daagse fotografiereis Buenos Aires en de onontdekte Andes in Argentinië

Samen met Amedida Travel organiseren wij een bijzondere reis naar Argentinië.

Ga met ons mee om de mooie wijken van Buenos Aires te fotograferen met zijn kleurrijke en architectonische gebouwen, Street art, gezellige cafés en dansende bewoners. Beleef La Puna, in de hoge Andes met de grootste zoutvlaktes van de wereld. Fotografeer de vele flamingo’s, Guanaco’s, vicuña’s, alpaca’s en de koning van de Andes: de Condor. Maar ook zijn gekleurde meren en bergen en bijzondere sneeuw en ijsformaties. Laat je adem benemen door de waanzinnige uitzichten die we hebben wanneer we naar 5000 meter hoogte gaan.

Vertrekdatum : 12 April 2020


 Inbegrepen:

• Vlucht Amsterdam – Buenos Aires v.v. met KLM
• Overnachtingen incl. ontbijt
• Verblijf op basis van 2 pers. kamer
• Excursies naar Buenos Aires
• Excursie naar San Antonio de Areco
• Punatour zoals beschreven incl. ontbijt, lunch en diner
• Transfers met 4WD
• Gereserveerde transfer, zit/ slaapplaats via lokale bus Buenos Aires naar Catamarca
• Vlucht Catamarca naar Buenos Aires
• Peña-diner in Salta


Niet inbegrepen:

• Reserveringskosten €25,00 per boeking
• Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
• Uitgave van persoonlijke aard
• Reis -en annuleringsverzekering

Reisgezelschap:

• 10 reizigers
• 2 instructeurs/ reisleiders Nederlands talig

Prijs:

• € 5995.00


Wij zorgen voor de scherpste prijs met de hoogste kwaliteit.

Doordat we samenwerken met Amedida ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men is aangesloten bij SGR.

Facturering vindt plaats door Amedida. Aanbetaling incl. vlucht. Zij nemen de administratieve afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht over via mail. 

   

De reis in vogelvlucht

Dag 1 Amsterdam – Buenos Aires

We vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires.

Dag 2 Aankomst Buenos Aires en kennismaking met de stad
Zodra we aankomen op de luchthaven vertrekken we naar ons hotelwaar we lekker vroeg kunnen inchecken. We duiken daarna gelijk de stad onder begeleiding van een Nederlandse gids in voor een eerste kennismaking met deze stad. Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Brede boulevards, de groene parken, prachtige herenhuizen, grote pleinen met bombastische monumenten, stadspaleizen en kleine cafeetjes die zijn afgeleid van voorbeelden in Parijs en andere Europese hoofdsteden. Wat een prachtige beelden zullen dat opleveren.

Dag 3 Met de Nederlandse gids gaan we naar de hoofdstad van de gaucho’s: San Antonio de Areco.
Gaucho’s zijnde cowboys van Argentinië en staan symbool voor het leven op het platteland. Zij hebben hier een rijke historie en cultuur. In San Antonio de Areco maken we kennis met het traditionele leven op de estancia (herenboerderij). We hebben alle tijd voor het vast leggen van deze bewoners.

Dag 4 Opnieuw een dag in de stad maar anders we maken er een andere dag van dan bij aankomst. We gaan op zoek naar de bijzondere kunst in de stad. Street art maakt hier en groot deel van uit. We zien niet alleen “murals” maar bezoeken ook galerieën en de kunst in het openbaar. Dit wordt een dag met een andere soort straatfotografie.

Dag 5 Vandaag kunnen we even bijkomen. Iedereen kan even zelf de stad in. Aan het einde van de middag gaan we naar het busstation van Buenos Aires. Per openbaar vervoer, een luxe slaapbus incl. drankjes en maaltijden gaan we naar Catamarca.

Dag 6 We komen ’s morgens aan in Catamarca. Daar ontmoeten we onze gidsen en chauffeurs voor de komende dagen. Met een 4WD gaan we de komende dagen op pad in een toeristisch onontdekt en ongerept gebied waar weinig mensen ooit kwamen. De komende dagen dompelen we ons onder in landschapsfotografie.

We beginnen met een rit naar Fiambalá. Hier bevinden zich de warmwaterbronnen in de bergen, zgn. termas.

Dag 7 We gaan vandaag naar 5000 meter hoogte. Hier genieten we van het indrukwekkende uitzicht op de hoogste bergen van Zuid-Amerika. We zien de Monte Pissis die met zijn bijna 7000 meter, na Azië, tot de hoogte bergtoppen behoort.

Onderweg rijden we tussen de ‘penitentes’, bijzondere sneeuw/ijsformaties die in de Andes te vinden zijn boven de 4000 meter. Ook zullen we gekleurde meren zien. Zij hebben hun kleuren te danken aan de bijzondere micro-organisme die hier al miljoenen jaren leven.

Dag 8 We gaan even terug naar de bewoonde wereld. We bezoeken de ruïnes van Shincal, ooit de meest zuidelijk gelegen provinciehoofdstad van het Incarijk. Gelegen tussen twee markante, natuurlijke heuvels, waar de zon op 21 juni en 21 december recht boven staat.

Dag 9 Opnieuw een dag in de Puna, maar het is alsof we op een andere planeet zijn. Laat de immensheid van het grootste puimsteengebied ter wereld op je inwerken. Kilometerslang, een landschap om nooit meer te vergeten.

Dag 10 Om ons einddoel van vandaag te bereiken steken we een enorme zoutvlakte over. Met een oppervlakte van 540 km2 mag je zeggen dat dit een van de grootse ter aarde is.
Vervolgens bezoeken we een dorp met enkele tiental bewoners dat aan de rand van dit zoutmeer woont, ver weg van de bewoonde wereld.
Tenslotte rijden we via de natuurlijke en bijna perfecte vulkanische driehoek ‘Cono de Arita’ naar onze overnachtingsplaats Tolar Grande.


Dag 11 Opnieuw een prachtige dag in de Puna waarschijnlijk opnieuw zonder iemand tegen te komen. Geniet van kleuren, vulkanen, vergezichten, vicuña’s en meer. We overnachten op ruim 3700 meter hoogte.

Dag 12 We verlaten de Puna via de immense Salinas Grandes (zoutmeren) en de Questa de Lipán rijden we naar Tilcara. De meren worden gebruikt voor zoutwinning, wat te zien is aan de vele witte bergjes zout, het water e n de activiteit die er plaats vindt.
De bergplas Lipán heeft veel bochten en laat ons daardoor geweldige vergezichten zien. Tenslotte komen we aan in een kloof die op de Werelderfgoedlijst staat: de Quebrada de Humahuaca.
Gelogeerd wordt in Tilcara, een levendig plaatsje waar de indianencultuur nog aanwezig is. Men verkoopt hier veel mooi en gekleurd handwerk.

Dag 13 Voordat we vertrekken is er nog tijd voor inkopen in Tilcara. Daarna gaan we richting Salta, een van de mooiste koloniale steden van Argentinië. Onderweg bezoeken we de beroemde ‘berg met de 7 kleuren’ in Purmamarca en het nog meer bijzondere Hornocal met de ‘berg met de 14 kleuren’. Echte natuurwonderen.
We sluiten het Puna-avontuur af met een diner, een zogenaamde ‘Peña’. Hier zullen we genieten van het lokale eten, gecombineerd met de folklore uit de regio. Zang, dans en muziek begeleiden ons diner.


Dag 14 We gaan terug naar Catamarca. Onze overnachting vindt plaats in de stad die een enorm grote en tevens bijzonder gekleurde kathedraal heeft. Op 8 dec komen hier honderdduizenden mensen naartoe, op bedevaart om de ‘Virgin del Valle’ (maagd van de vallei) te eren.

Dag 15 Met heel veel foto’s en een overweldigende ervaring rijker vliegen we vanaf Catamarca terug naar de Argentijnse hoofdstad. De reis sluiten we af met een diner tijdens een authentieke tangoshow

Dag 16 Terugvlucht Buenos Aires – Amsterdam

Dag 17 Aankomst Amsterdam

Waarom met FotoClass mee?

• Omdat we met onze eigen groep reizen
• We in gebieden komen waar bijna niemand komt
• We onze eigen gidsen mee hebben
• We alle tijd hebben om tijdens deze reis heel veel te fotograferen.
• Je tijdens deze reis allerlei tips en trucs krijgt om jouw foto’s nog beter te maken.

 

Aanmelding Argentinië 2020