FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

8 Daagse Urbex rondreis Georgië

Wie wil er nu niet dagenlang ronddwalen in de mooiste oude steden en dorpjes, verlaten ziekenhuizen, hotels en veel meer van Georgië.
Op zoek naar het verleden en tijdens het fotograferen mijmeren over wat de muren allemaal wel niet zouden kunnen vertellen.

De wonderschone natuur ontdekken met uiteraard zijn inwoners......

Met onze eigen lokale chaufeur en bus natuurlijk, alles compleet verzorgd inclusief vlucht

Beleef daarom samen met ons het bijzondere Georgië. Deze 8 daagse fotografie reis is een walhalla voor de veelzijdige fotograaf die alle details in een land wil ontdekken en vastleggen.

Vertrekdatum:

20 April 2019 vol

( 19 Maart 19.30 uur voorbereiding/  27 Mei 19.30 nagenieten )

April 2020 mee? Laat het ons weten en wij houden je op de hoogte.

 

Inbegrepen/ Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Tbilisi vv incl luchth. belasting en bagage
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt en 2 persoonskamer
 • 3 x diner en 4 x lunch
 • Alle transfers
 • Bus met chauffeur
 • Lokale gids gedurende de reis
 • Bijdrage garantiefonds GGTO
 • 2 reisleiders, instructeurs FotoClass
 • Chauffeur en Gids lokaal
 • Reserveringskosten

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Tips/ fooi Gids en Chauffeur

Prijs:

 •  1795,-

Groepsamenstelling:

 • 12 Reizigers
 • 2 instructeurs/ gidsen FotoClass

Aanbetaling bij reservering, restant 6 weken voor vertrek.
Doordat wij samenwerken met Blini Reizen ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij VvKR en GGTO. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door Blini Reizen aangeboden indien van toepassing.

   

De reis in vogelvlucht

Dag 1: Van Amsterdam naar Tbilisi. De hoofdstad van Georgië is een stad waar de energie van de 21ste eeuw zich sfeervol vermengt met de zichtbare lange geschiedenis.
In het oude centrum verzorgen kerken, paleizen en monumentale gebouwen de achtergrond voor een levendig stadsleven waarin terrasjes, restaurants en cafés een grote rol spelen. Delen van de oude stad zijn goed gerestaureerd met respect voor het verleden en aandacht voor details. Andere delen zijn nog wat vervallen, met de muren van de oude huizen vol scheuren en gammele houten balkons en wortels van dikke bomen die de keien van de straten omhoogduwen.

Dag 2: We gaan Tbilisie verkennen. We gaan naar het oude centrum, de wijk Sololaki dat tegens de heuvels is gebouwd. De statige Aghmashenebeli Avenue en omgeving, het oude kabelstation op Rustaveli. De Sovjet woonwijken van het Africa-district en het bijzondere metrostation die in de Sovjettijden een visitekaartje van de stad was.

Dag 3: Weg uit de hoofdstad om over de enige snelweg van het land naar het westen te rijden. Onderweg bezoeken we Chiature met zijn industriële erfgoed. Rangeerterreinen met roestende treinwagons, vervallen fabriekshallen, parkeerterrein vol puin en zwart uitgeslagen kunstwerken. De vele kabelbanen waarvan er nog een enkele in gebruik is, daar gaan we mee naar boven. Ons einddoel is Kutaisi, de tweede stad van het land.

Dag 4: We brengen een bezoek aan Tskaltubo, al sinds de 7de eeuw bekend om zijn bronnen met helend water. Tskaltubo werd ontwikkeld in de jaren 50 tot belangrijk kuuroord met 19 sanatoria. Na de val van de Sovjetunie werden de meeste pensions, baden en sanatoria gesloten en zijn sindsdien langzaam vervallen. Somige zijn gerestaureerd maar somige ook niet. En daar gaan we natuurlijk eens kijken.

Dag 5: Terug naar Tbilisi met een stop in Gori en Mtskheta. Gori is bekend als geboorteplaats van Stalin, de beroemdste Georgiër aller tijden. Vervolgens brengen we een bezoek aan Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië. We bezoeken de Svetitshoveli-kerk, waar volgens de overlevering de lijkwade van Christus is begraven. Hierna gaan we de heuvels ten oosten van Mtskheta beklimmen voor het prachtige uitzicht en het oude klooster van Javri. Beide kerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 6: Op weg naar Rustavi, een stad die 70 jaar gelden werd ontwikkeld. Hier staan de eerste grote staalfabrieken van de Kaukasus waar we een bezoek aan gaan brengen Ook hier was het verval van de Sovjetunie de reden van ineenstorting van de industrie.

Dag 7: Weer een volle fotografiedag in Tbilisi. We bezoeken de monumenten Chronicles Of Georgië, de Sovjet-woonwijken van Nutsubidze-straat. We gaan ook naar het hoofdkwartier van de bank van Georgia, student ’s hostel uit de Sovjettijd en de staatbibliotheek.

Dag 8: Vol indrukken en met vele foto’s gaan we terug naar Amsterdam

* onder voorbehoud van wijzigingen ivm weer/ toegankelijkheid