FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

Roadtrip Fotoreis West Canada

Deze speciaal voor ons samengestelde reis combineert het beste van West Canada. Vancouver Island, het zuidelijke binnenland van British Columbia, de Okanagan. Het is een tour van contrasten: De oceaan, ruige bergen, glooiende heuvels, beren , walvissen en ga zo maar door. Cultuur, natuur en wildlife, overnachten in hotels maar ook kamperen in het woud, dat maakt deze unieke reis tot een waar avontuur die je nooit meer gaat vergeten.

 

Inbegrepen/ niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam- Vancouver
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer/ tent/ boot
 • Verzorging zoals genoemd
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 FotoClass instructeurs Ned./Duits/ Eng. talig
 • Bijeenkomst vooraf en nadien FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden 
 • Drankjes, fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering
 • eTA electronische reisvergunning €5,00


Reisgezelschap:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs 

Prijs:

Deze reis is op dit moment nog niet gepland. Heb je interesse in deze of wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via onderstaand formulier.

 

 

 

Foto impressie

 

Van dag tot dag

Dag 1
Na de vlucht Amsterdam - Vancouver worden we opgehaald om naar ons hotel in downtown Vancouver gebracht te worden. Na de briefing, gaan we samen voor een diner naar 1 van de vele gerenommeerde restaurants in de buurt.

Dag 2
Op pad. We reizen naar de Thompson river, langs schilderachtige meren via Kamloops en Salmon Arm en uiteindelijk op Sicamous. We rijden een flink stuk van de weg langs de ongelooflijk pittoreske Shuswap Lake, Na de lunch gaan we naar de haven voor ons verblijf op Remote Escape, de woonboot die ons huis is voor de komende 21 uur. We varen in het prachtige Shuswap Lake, stoppen bij verschillende lokaties om te fotograferen en genieten van de on-board hot-tub in de avond. incl. diner


Dag 3
Na een nacht op het water en een ontbijt aan boord, zeilen we naar Sicamous en gaan we verder met onze minibus. We rijden door de grootsheid van de Purcell en Monashee gebergte. We stoppen regelmatig voor oogstrelende foto's. In Rogers Pass, bekijken we de uitgestrekte gletsjers van de regio. Golden, wat ooit bekend stond als de verraderlijke "10 mijl hill."Daarna Yoho National Park, één van de vier aaneengesloten Rocky Mountain national parks. Overal in de parken is er een grote kans op het spotten van dieren zoals schapen, herten, elanden, rendieren en misschien zelfs een beer. Emerald Lake doen we natuurlijk ook. Evenals de Yoho Valley en de Takkakaw Falls. We overnachten op een van de campings in de buurt van Lake Louise.
Overnachting: camping
inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner

Dag 4
We besteden het grootste deel van vandaag bij Lake Louise. Naast het ongelooflijke landschap staat het hier bekend om zijn talrijke wandelpaden, van eenvoudig tot uitdagend. Onze eigen lokale gids zal ons er alles over vertelllen. Als we geen tijd hadden gisteren gaan we ook nog terug naar in Emerald Lake of Takakkaw Falls. Om het nog beter en wie weet wel met nog mooier licht vast te leggen.
Overnachting: camping
inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner

Dag 5
Na het ontbijt inpakken en verder met onze bus naar Banff, het centrum van Canada's first national park. Dit is het echte hart van de wereldberoemde Rocky Mountains, een gebied genaamd door Lonely Planet als 's werelds Nummer 1 meest spectaculaire adembenemend National Parc. We bezoeken vanmiddag ook nog Morene Lake en de vallei van de Tien pieken en gaan op de Mt. Norquay. In de avond,  genieten we van een bezoek aan de wereldberoemde zwavel Hot Springs. We verblijven in een comfortabele hotelaccommodatie in Banff en omgeving voor de komende twee nachten.
Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 6

Dit is een hele dag genieten van de vele mogelijkheden rond Banff. Onze gids zal in overleg met ons een passend voorstel doen. Dus voor wie wil en anders lekker op jezelf de boel verkennen.
Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 7

We vertrekken vroeg om te gaan klimmen door de Icefields Parkway. Dit is één van de meest schilderachtige wegen ter wereld, met schitterende meren op een achtergrond van ruige bergtoppen en gletsjers. We stoppen bij verschillende uitzichtpunten langs de weg en de korte wandeling naar het pittoreske viewpoint met uitzicht op Peyto Lake. Kort na het kruispunt naar Jasper National Park, Canada's grootste meer, arriveren we bij de Columbia ijsvelden. Hier kunnen we genieten en fotograferen natuurlijk de geweldige gletsjer. Als we verder gaan stoppen we bij Sunwapta en Château Jasper voor aankomst in Jasper vrij laat op de dag.
Overnachting: camping
inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner

Dag 8
Tijd voor het verkennen van de vele opties rond Jasper. Onze tour omvat een reis naar Maligne Lake, waar we een boottocht maken naar het beroemde Spirit Island landmark. In Jasper National Park zien we waarschijnlijk elanden evenals vele andere dieren.
Overnachting: camping
inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner
inbegrepen activiteiten: Mt Edith Cavell, Maligne Lake, Spirit Island cruise

Dag 9
Vandaag reizen we eerst naar de Cariboo Highway, Lillooet, en steken de Fraser River over. We genieten van diverse uitstekende foto stops langs de weg naar het resort Whistler, en genieten van de prachtige natuur van de Duffy Lake Road. 
Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: Ontbijt
inbegrepen activiteiten: geen

Dag 10
Vandaag reizen via de kust en volop wildlife mooie bestemmingen in een 4x4 die ons toelaat om een bezoek te brengen aan een aantal van de meest afgelegen locaties in Whistler regio.
Geniet van de ongekende schoonheid van het domein van de zwarte beer. We verkenen het Coastal regenwoud op een 420-acre ecologisch reservaat met 1200 jaar oude ceders. Onze Whistler tour brengt ons naar gebieden die zelden vertoond worden aan de normale toerist.

Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: Ontbijt
inbegrepen activiteit: Off-road begeleide beer en photo tour


Dag 11
We vertrekken vanuit Whistler naar de veerboot. Die neemt ons  mee over de Straat van Georgia naar Vancouver Island. Het landschap op de kruising is uitzonderlijk mooi. Aangekomen in Victoria rond het middaguur, hebben we ruim de tijd voor een verkenning van deze historische, typisch Britse stad. Er is een ongelooflijke verscheidenheid te ontdekken in deze regio. Een bezoek aan de wereldberoemde Butchart Gardens ( gaan we zeker doen)  om daarna een wandeling te maken door de BC Parlementsgebouwen en de iconische Empress Hotel. Na het diner brengen we een bezoek aan de binnenhaven en de eikenhouten Bay Marina.
Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: geen

Dag 12
Vandaag hebben we een heel scala aan interessante stops als we eerst langs de kust, daarna langs Vancouver Island aan de Pacifische kust toeren. Ervaar de adembenemende uitzichten van de Malahat Drive. Een stop in Duncan geeft ons de kans om enkele van hun beroemde totempalen vast te leggen, want dat mogen we natuurlijk niet missen. Na Nanaimo, draaien we landinwaarts, en we stoppen bij Coombs, wereldberoemd om zijn geiten die grazen op het dak. Twee andere toppers in het gebied zijn het Noordereiland Animal Rescue Center en Little Qualicum Falls. Langs de Pacifische kust stoppen we ook bij Cathedral Grove, met de toepasselijke naam giant forest preserve. We komen in de buurt van Tofino laat in de middag, waar we ons kamp voor de komende twee nachten opslaan.
Overnachting: camping
Inbegrepen maaltijden: diner

Dag 13
Vandaag op naar de whale-watching excursie. Die brengt ons naar Hot Springs Cove. Niet alleen walvissen maar ook diverse andere zeedieren zoals zeehonden, bruinvissen en zeeleeuwen natuurlijk. Een echte Bucketlist ervaring!
Overnachting: camping
inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner

Dag 14
Na het ontbijt staat onze minibus  klaar voor de terugreis. Deze hele dag nog talloze momenten van O en A met natuurlijk de fotostops. Extra nog een bezoek aan het Wildlife Recovery Center
Overnachting: hotel
inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Na het ontbijt terug naar de British Columbia vasteland. Genieten van een tocht door Stanley Park met photo stops overal, inclusief verloren lagune, zeedijk en nog veel meer. Daarna gaan we richting de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis.
Inbegrepen maaltijden: geen

 

Informatie West Canada rondreis