FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

Costa Rica fotografie reis 12 dagen

Costa Rica is een onuitputtelijke magische bron voor natuurfotografen van over de hele wereld. In weinig landen is het mogelijk om zoveel wildlife en natuur voor je lens te krijgen Deze zoals alle andere reizen is speciaal voor FotoClass naar onze wensen samen gesteld. Alle tijd dus om op de mooiste plaatsen te komen en te fotograferen onder begeleiding van 2 professionals die je alleen maar laten genieten en bijstaan waar het moet. Geschikt voor iedereen, jong en oud. Zelf als je als niet fotograferende partner meegaat. Bij FotoClass beleef je wat je nooit voor mogelijk had gehouden

Vertrek:

 • Nog niet bekend
 • Groepssamenstelling:
 • 10 reizigers/ 2 instructeurs FotoClass 
 

Inbegrepen/ niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • V,ucht Amsterdam- San José
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer
 • Verzorging zoals genoemd
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 FotoClass instructeurs Ned./Duits/ Eng. talig
 • Bijeenkomst vooraf en nadien FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden 
 • Drankjes, fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering

 Aanbevolen:

 • Vac. DTP/ Hep. A

Reisgezelschap:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs 

Prijs:

Deze reis is op dit moment nog niet gepland. Heb je interesse in deze of wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via onderstaand formulier. 

 

Dag 1 vrijdag

We worden opgehaald op het vliegveld,en overgebracht naar ons hotel in San Jose. 
Overnachting in het deelnemende hotel.
Inbegrepen maaltijden: geen

Dag 2 zaterdag

In de ochtend vertrekken we uit de drukte van San Jose, we vertrekken naar de prachtige stranden van Manuel Antonio. Dit is misschien het op een na kleinste park in Costa Rica, maar dit is waar je wilt zijn om de meest overvloedige dieren in het wild te zien. De prachtige stranden van Manuel Antonio liggen op slechts 25 minuten lopen van de ingang van het park, en onderweg zie je veel ongelooflijke dieren in het wild, dus houd je camera's klaar. Vanavond ontmoeten we elkaar voor het avondeten en bespreken we de activiteiten van de komende dagen.
Overnachting: Manuel Antonio
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 3 Zondag

Een vroege start zal ervoor zorgen dat we als een van de eerste groepen in Parque Nacional Manuel Antonio zullen zijn! Onze lokale gids staat klaar met zijn telescoop om apen te spotten, eekhoorn, brulaap en capuchin met witte kop, luiaards, leguanen, wasberen en meer! Genieten van de stranden in Manuel Antonio en een wandeling maken die leidt naar prachtige uitzichtpunten, zoals de mirador met uitzicht op Puerto Escondido. Een ontmoeting in de late namiddag zal ons afleiden naar het beroemde restaurant 'El Avion' voor sundowners en diner.
Overnachting: Manuel Antonio
Inbegrepen activiteiten: Entree en lokale natuurgids voor Manuel Antonio Nationaal Park


Dag 4 maandag

Met onze privébus vertrekken we van de vochtige jungle-atmosfeer en begeven ons naar de nevelwouden van Monteverde. Eerst stoppen we bij de Rio Tarcoles-brug, een fantastische plek om gigantische krokodillen te zien die deze rivier bewonen. We hebben ook tijd voor een lokaal tussendoortje, waarvan we je kunnen beloven dat het geen krokodil is. Vanaf daar gaan de uitzichten van adembenemend tot super adembenemend. Onze aankomst in Monteverde zal voor de lunch zijn. Na de lunch gaan we naar het Monteverde-reservaat, waar onze  lokale gids ons zal opwachten om ons te helpen de ongrijpbare Quetzal-vogel te vinden.
Overnachting: Monteverde

Dag 5 dinsdag


Vandaag genieten we van het prachtige, weelderige, groene gebied van Monteverde. Onze focus is het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve met zijn 13 kilometer lange wegennet. Een wandeling naar de schilderachtige omgeving van La Ventana, waar we getuige zijn van de contrasterende panorama's die op natuurlijke wijze worden vertoond door de continentale kloof, een geografisch kenmerk dat de belangrijkste bergketens van Costa Rica volgt. Op deze locatie kunnen we de kracht ervaren van de met vocht beladen passaatwinden die vanaf de Atlantische kust binnendringen en zien hoe ze met hoge snelheid afdalen in de richting van de centrale Pacifische en noordelijke kustvlakten van Costa Rica.
Dompel jezelf onder in het exotische nevelwoud en ervaar een wereld vol biodiversiteit. Kijk naar de top van de enorme bomen waar meer dan 500 vogelsoorten leven, een paradijs waar de belangrijkste sterren zijn de majestueuze quetzal en de three-telel bellbird. Trouwens, bewonder meer dan 3000 planten, waarvan 500 orchideeën, 120 soorten reptielen en amfibieën, en met een beetje geluk een van de 130 zoogdieren.
We worden ook aangemoedigd om de hangbrug "Wilford Guindon" te zien, waar we de gelegenheid krijgen om een groot aantal epifyten (bromelia's, orchideeën, varens, mossen) en andere levensvormen te onderzoeken die de bomenkroon bewonen die typisch is voor dit gebied .
We ontmoeten elkaar vanavond voor ons BBQ
Overnachting: Monteverde
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 6 woensdag

Vanochtend vertrekken we vroeg met een bus naar een van de mooiste stations! Op een overwegend onverharde weg, zullen we worden getrakteerd op adembenemende landschappen door glooiende groene heuvels, met uitzicht op de Stille Oceaan en het Caribisch gebied. We stoppen uiteraard voor een aantal fotomomenten. De rit brengt ons naar de oevers van het meer van Arenal, waar onze boot wacht voor een cruise vol met prachtige uitzichten. Zodra we van boord gaan, rijden we nog maar 20 minuten naar ons hotel in La Fortuna voor het eten.
Overnachting: La Fortuna
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 7 donderdag


Even bijkomen met tijd voor jezelf. Onze tour begint vandaag na de lunch. Je zult genieten van de toer als we naar de andere kant van de vulkaan rijden, waar je de Arenal vanuit verschillende hoeken kunt zien. Bij de observatoriumlodge geniet je van een schilderachtig panoramisch uitzicht op de vulkaan en het meer van Arenal. Overnachting: La Fortuna
Inbegrepen activiteiten: vulkaan tour, warm water rivier


Dag 8 vrijdag

We beginnen met de rondleiding om een verscheidenheid aan dieren te zien, sommige die je misschien nog nooit eerder hebt gezien: apen, marmocets, schattige ezels, waterbuffels en koeien. De meeste van deze dieren zijn een belangrijk onderdeel van deze boerderij. Ontdek hoe stieren helpen suikerriet te maken!
We gaan vervolgens via een bochtig pad vol met fruitbomen, ananas en geneeskrachtige planten. Je zult de inheemse medicinale planten van Costa Rica, van Melissa, een slaapmiddel, te zien krijgen in Juanilama, een plant die bekend staat om maagproblemen te verlichten. De medicinale tuinen leiden je naar een groot groen huis waar allerlei soorten groene groenten groeien, die een groot deel van het voedsel van het restaurant uitmaken.
Wandel langs prachtige tropische vogels, boeren en pauwen en zelfs een vriendelijk en nieuwsgierig hert komt naar het hek om hallo te zeggen. Terwijl je door het onderhouden en vlakke pad loopt, zie je de schoonheid die de tuinpaden omringt: levendige tropische bloemen, zoete citroen- en mangobomen en de ontzagwekkende Arenal-vulkaan op de achtergrond.
Wanneer we de toer in het hoofdrestaurant eindigen, worden we begroet door een heerlijk buffet van eten, direct bij de boerderij, compleet met handgemaakte tortilla's en verse Costa Ricaanse koffie.
Vanmiddag verkennen we een koffieplantage en plant je je eigen koffieboon terwijl je leert hoe de bonen worden gekweekt, geoogst en omgezet worden in koffie. Of dat ook leuk is om te fotograferen? Jazeker....
Overnachting: La Fortuna
Inbegrepen maaltijden: lunch
Inbegrepen activiteiten: La Campesina Farm, Chocolate, Coffee and Cultural Tour

 

Dag 9 zaterdag

We vertrekken na het ontbijt voor een rit naar de Caribische kant van Costa Rica. Aangekomen in La Pavona stappen we aan boord van een boot die ons diep in Tortuguero National Park zal brengen. De natuur, is het nooit een garantie, maar als we geen schildpadden zien, zullen we nog steeds een overvloed aan andere dieren in het wild zien. Onze lodge is rustiek en ligt op een heel bijzondere plaats, tussen de rivier en de oceaan. Absoluut magisch!
Overnachting: Tortuguero

Dag 10 Zondag

Vroeg vertrek, we gaan op een boottocht met onze lokale gids om vroeg in de ochtend wild te spotten. Kaaimannen, krokodillen, toekans, ara's, apen en nog veel meer zullen ons vanmorgen verwelkomen. We keren terug naar de lodge voor het ontbijt en rusten tot rond de middag, wanneer we het dorpje Tortuguero in zullen trekken. Vanmiddag gaan we naar het bezoekerscentrum voor een opleiding over de schildpadden en verdere fotomomenten.
Overnachting: Tortuguero
Inbegrepen maaltijden: ontbijt


Dag 11 maandag

Na het ontbijt gaan we aan boord van de boot voor onze schilderachtige dagtocht die uiteindelijk in San Jose zal eindigen. Dit is weer een geweldige reis waarvoor je je camera's klaar wilt hebben. We zullen door kanalen en rivieren gaan, meer dieren spotten, voordat we naar de Moin Rivier en uiteindelijk de haven van Moin duiken. Vanaf daar worden we naar het busstation in Limon gebracht voor een reis van drie uur terug naar San Jose.
Overnachting: San Jose
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 12 dinsdag

Onze reis eindigt vandaag helaas. Vol van magische belevenissen wordenwe terug gebracht naar de luchthaven.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

   

Inschrijving informatie aanvraag