FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

Impressie Rondreis Vietnam

 
Vietnam -3.jpg

14 Daagse Fotografiereis Vietnam

Samen met Iki Travels hebben we speciaal voor onze klanten een bijzondere fotografiereis samengesteld.

Prachtige kleuren, karakteristieke mensen, marktjes vol kruiden met het leven aldaar en een wonderschone natuur met jungle's, rijstvelden, bergen en valleien. Dat gaan we allemaal beleven in deze 14 daagse fotografiereis samen met FotoClass.

 

Vertrek:

 • 14 Augustus 2018  VOL

Voorbereiding/ informatie 2 Augustus 2018 19.30 studio Oss 

Terugkom/ afsluiting  28 September 2018 19.30 studio Oss

 

Vertrekdatums 2019 :

07 Mei 2019 ( halfvol ) 

17 September 2019  ( boekingen komen al binnen)

 

 
Vietnam -11.jpg

Inbegrepen/ Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 •  Inclusief vlucht Amsterdam -  Hanoi v.v. 
 •  Alle overnachtingen, inclusief ontbijt.
 •  Diners op de Jonk in Halong Bay - Lunch op de Jonk in Halong Bay
 •  Excursies zoals beschreven:
 •  Culinaire foodtour Hanoi
 •  Kaneelbomenbos en Thai dorp - Bac Ha Pass
 •  Lokale School
 •  Zaterdagsmarkt Can Cau
 •  Zondagsmarkt Su Phi
 •  Bezoek Heaven Gate
 •  Bezoek Xa Phin Paleis
 •  2 daagse cruise Halong Bay
 •  Transfers van en naar vliegvelden
 •  Privé bus met lokale gids
 •  2 FotoClass instructeurs
 •  Alle entreegelden tijdens de excursies
 •  Immigratie brief Vietnam nodig voor visum

Niet inbegrepen:

 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Visum 25 Dollar
 • Administratiekosten 25 euro iki Travels

 

Prijs:

 • € 2395,00 Per persoon

 Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit

Doordat wij samenwerken met iki Travels ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR en Calamiteitenfonds

Facturering vindt plaats door iki Travels. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door hun aangeboden indien van toepassing.

 

De reis in vogelvlucht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Hanoi in de ochtend
We worden opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Tijdens de rit krijgen we een korte briefing en wordt het programma doorgenomen.Snel gaan we al met onze gids de stad ontdekken en verkennen.

Dag 3 Hanoi – Tu Le
Vandaag verlaten we de stad en begint onze tocht door de bergen van Noord Vietnam. Deze gebieden waarvan omgeving Sapa het bekendst is worden gekenmerkt door de verschillende etnische groepen die hier leven. Elk met hun eigen traditionele kledij en lokale markten.
We maken een stop bij een theeplantage. Onderweg komen we langs dorpen van de Thai bevolking en de Red Dao. Net voor zonsondergang maken we een wandeling door een Thai dorp.

Dag 4 Tu Le - Bac Ha
Als eerste rijden we naar Muc Cang Chai. Hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Vietnam. Natuurlijk maken we vele fotostops en maken een wandeling over een bergpas. Aan het einde van de middag rijden we op 2050 meter hoogte over de hoogste pas van Vietnam naar het bergdorp Bac Ha waar we in een homestay overnachten.


Dag 5 Bac Ha – Thong Nguyen
’s Ochtends vroeg bezoeken we de lokale zaterdag markt van Can Cau. In verschillende dorpen zijn week markten waar de bevolking van de hele omgeving naar toe komen om buffels, eten, kleding en zelfgemaakte wodka te kopen. Veel lopen in traditionele kleding. Een zeer kleurrijk gezicht. Buiten de boodschappen is de markt ook een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Uitermate geschikt dus voor ons om waanzinnige momenten vast te leggen.


Dag 6 Thong Nguyen
Op zondag is in Su Phi één van de mooiste markten van Noord Vietnam.Hier komen de H’mong Flower, de Long Tunics Dao, de Nung, de Tay, de La Chi, de C’Lao, de Red Dao en de Phu. Allemaal verschillende etnische groepen met met zeer uiteenlopende traditionele kleding stijlen.
’s Middags is er een middag ter vrije besteding in en/of rond de Ecolodge of we gaan nog een wandeling maken langs de rivier.

Dag 7 Thong Nguyen – Dong Van
Na het uitchecken gaan we de heuvels van Quan Ba, Yen Minh Dong Van op. Onderweg is er de mogelijkheid om de prachtige berglandschappen en rijstvelden vast te leggen op camera. Op het hoogste punt van Quan Ba vinden we de ‘’Heaven's Gate’’. Hier hebben we een prachtig uitzicht op het dorp van de Rode Dao.


Dag 8 Dong Van – Ha Giang
Vanuit Dong Van gaan we richting Ha Giang. Onderweg bezoeken we in Xa Phin het paleis van de Hmong koning, Vuong Chi Sinh, eens het hoofd van de Hmong en de eigenaar van alle opium velden.
Ook reizen we over de Ma Pi Leng Pass. Deze pas wordt beschouwd als de koning van alle passen in Vietnam. Op de piek van de berg hebben we een van de mooiste panoramische uitzichten van Vietnam.

Dag 9 Ha Giang – Tuyen Quang
In de ochtend vertrek naar Tuyen Quang. Tuyen Quang is een bergachtige provincie in Noord Vietnam. Het is de thuisbasis van 22 etnische groepen. Elk etnische gemeenschap hier heeft hun eigen lange culturele identiteiten en gewoontes. 


Dag 10 Tuyen Quang – Hanoi
Vandaag reizen we terug naar Hanoi en hebben we in de middag vrij ter eigen besteding. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierrook en rust. 


Dag 11 Hanoi - Halong Bay
Na het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay, ongeveer honderd kilometer ten Oosten van Hanoi. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht.
In de baai aan de Zuid Chinese Zee liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. We bezoeken een drijvend vissersdorp dat inmiddels ook beschermd wordt door Unesco. Dit is in onze reis overigens het enigste toeristische wat we gaan zien. Maar dit moet je gewoon gezien hebben. Overnachten aan boord van een Jonk, uitstekend dus om zowel de ondergang als de opkomst van de zon in een sprookjesachtig tafereel vast te leggen.


Dag 12 Halong Bay – Hanoi
Tussen de rotsen liggen drijvende vissersdorpjes waarvan de mensen vaak hun hele leven niet aan land komen. In de ochtend varen we terug naar de haven waar we naar Hanoi worden gebracht.


Dag 13 Vertrek naar Luchthaven
In Hanoi kunnen we nog de laatste inkopen doen of nog even de cultuur vast leggen op dat plekje waar we nog niet zijn geweest. Eind van de middag vertrekken we naar de luchthaven voldaan, gelukkig en met heel veel mooie foto's.

Dag 14 Aankomst Amsterdam

   

Deze speciaal voor ons geselecteerde reis
organiseren wij samen met:

 

Inschrijving 14 Daagse Vietnam Fotografiereis