FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 
Midden in de grote migratie...... Je weet niet wat je overkomt.

Serengeti Safari Tanzania

In samenwerking met AV-Tours is deze prachtige, unieke safari  geheel op maat voor FotoClass samengesteld en geeft garantie op het beleven van de ultieme Afrika rondreis. Je bezoekt tijdens deze unieke fotoreis Afrika’s mooiste en beroemdste wildparken.

Ja uniek want niemand blijft zolang in de Serengeti

Nee geen paar uurtjes op Game Drive maar hele dagen

KARIBU KWETU AFRICA - Swahili voor: Hartelijk welkom in Afrika!

Geniet van de eindeloze grasvlaktes in de Serengeti en ervaar de sprookjesachtige bossen van Lake Manyara. Sta versteld van het vele wild in de Ngorongoro krater en de mooie landschappen en fascinerende lokale stammen onderweg. We hebben deze reis zo samengesteld dat er voldoende tijd is om de vele unieke locaties in de wildparken te zoeken en te genieten van al het moois deze te bieden hebben.

Het verblijf ter plaatsen hebben wij doelbewust opgesplitst, om afwisseling in het programma te houden en de kans op het zien van de grote trek zo groot mogelijk te maken. In deze periode van het jaar is de grote trek van duizenden gnoes en zebra’s in het zuidelijke deel van het park (Ndutu). Een unieke kans op HET meest spectaculaire safari moment ter wereld. Speur tussen deze enorme kuddes van duizenden dieren naar de vele katachtige die het hele jaar hebben gewacht op dit moment.
Wij hebben tijdens de gehele safari de beschikking over twee 4x4 voertuigen met ieder een eigen professionele lokale gids en 2 instructeurs/ gidsen van FotoClass. 

Vertrekdatum:

2021 want we hebben een probleem, en dat is dat een jaar maar 365 dagen heeft. Dus moeten we kiezen met de grote reizen. Nog even wachten dus of eerst naar Kenia.

 

 

 

 

Uit het gastenboek

Jannet & Rien schreef: 

Eerste X Tanzania Tweede X Fotoclass Lief fotoclass team, wat een geweldige reis. Met recht een safari door de bush van Tanzania. Ongelofelijk veel gezien, avonturen beleefd, veel nieuwe indrukken. Echter is er ook een nadeel aan deze reis . . . je wilt nog een X. Kleine groep, perfect vervoer, bijzondere overnachtingen, gezellig team. Kortom een reis om nooit te vergeten. Bedankt.

Thea Uijtendaal schreef:

Peter en Thea, bedankt voor de geweldige reis! De droom om wildlife te spotten is uitgekomen. En deze reis onderscheid zich van andere safari's, er is namelijk "de tijd" om "overal" voor te stoppen. Want wat hebben we veel gezien zeg, van de big five tot de mooiste vogeltjes. En een live kill mogen zien, van het jagen totdat er niks meer over was van de prooi. En tussen het fotograferen door, tijd voor gezelligheid en humor. Ik had mijn systeemcamera mee en heb zeker veel bijgeleerd. En wat fijn is een eigen jeep met ranger van begin van de reis tot het einde. Ik heb genoten!

 

 

Inbegrepen/ Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht KLM Amsterdam - Kilimanjaro v.v.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer 
 • Verzorging zoals genoemd/ Full board
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 Eigen 4x4 Jeeps incl rangers
 • 2 FotoClass instructeurs 

Niet inbegrepen:

 • Visum Tanzania 50 USD p.p.
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering

Reisgezelschap:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs/ 2 Rangers

Prijs:

 •  € 

Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit

Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safaris ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR.

Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl vlucht. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

 

   

De reis in vogelvlucht

Dag 1 Amsterdam - Arusha
We vertrekken vanaf Amsterdam met een KLM dagvlucht. Bij aankomst op het Kilimanjaro International airport maken we kennis met onze rangers die ons de komende 11 dagen gaan begeleiden en gaan naar het Mount Meru Hotel voor de eerste overnachting Mount Meru Hotel

Dag 2 Arusha – Manyara
Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Manyara, waar we met picknicklunch op gamedrive gaat in het Lake Manyara Park. Dit park staat bekend om haar ‘boomklimmende’ leeuwen. Het park heeft een grote populatie aan vogels langs de oevers van het sodahoudende meer, onderdeel van de Rift Valley Lakes. Dit meer beslaat een groot deel van het park en wordt regelmatig bevolkt door grote groepen flamingo’s. Wanneer u het park binnen rijdt zult u versteld staan van de groene begroeiing. Dit komt door de ondergrondse riviertjes die het park doorkruisen. Tegen het eind van de middag verlaten we het park met veel prachtige indrukken en natuurlijk foto's. We overnachten in deze mooie lodge, gelegen tussen Lake Manyara en de Ngorongoro Highlands. Acacia lodge.

Dag 3 Karatu – Serengeti (Seronera gedeelte)
Na het ontbijt vertrek door de Ngorongoro Highlands, naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Eenmaal in de Serengeti aangekomen beginnen we aan ons absolute hoogtepunt tijdens uw safari. Met picknicklunch wild speurend door naar de onovertroffen weidsheid van de Serengeti met haar boeiende wildlife. Hier zijn de beste kansen om de Big Five -buffel, leeuw, olifant, luipaard, neushoorn- te vinden. Eind van de middag arriveren we in de prachtig gelegen Tanzania Bushcamp, deze mooie lodge ligt zeer centraal in het Serengeti wat het een perfecte uitvalbasis maakt. Het kamp bestaat uit luxueuze safaritenten met ieder zijn eigen faciliteiten. Hier midden in de natuur en tussen het wildlife beleef je en bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten! ‘s Avonds gaan we met een hapje en drankje genieten van de Afrikaanse nachten. Diner en overnachting Tanzania Bushcamp. 

Dag 4 en 5 Serengeti National Park

Twee volle dagen in dit gedeelte van de Serengeti! Gamedrives in de Serengeti zijn afwisselend en geen enkele dag is hetzelfde. Dit enorme weidse landschap wordt onderbroken door de typerende ‘kopjes’, kale rotsformaties die de glooiende grassavannes van de Ndutu of de Central Plains onderbreken. Afhankelijk van waar de migratie is gaat onze Ranger op pad naar de vele dieren die in dit enorme gebied leven. U treft hopelijk de grote kuddes gnoes en zebra’s, die tussen de grenzen van de Serengeti en de Masai Mara trekken, altijd op zoek naar voedsel. Einde van de dag keren we terug in de lodge, om onder het genot van een lekker drankje bij het kampvuur te genieten van een prachtig uitzicht en om samen na te genieten van een avontuurlijke dag. 

Dag 6 Seronera – Ndutu (Serengeti zuid)

Na het ontbijt nog even heerlijk genieten van het spectaculaire uitzicht. Daarna gaan we al gamedrivend richting het uiterste zuiden van de Serengeti, we verblijven hier in het zogenaamde Ndutu gebied. Dit gebied staat bekend om haar vele kat- en hondachtige die hier leven en staat dus garant om haar spectaculaire gamedrives. Daarnaast is dit het gebied waar de duizenden gnoes en zebra’s van de grote trek in de maand april verblijven. onze aanwezigheid valt net na het kalverseizoen en dus is de kans groot dat we vele duizenden kleine gnoes en zebra’s gaat aantreffen. 

Dag 7 en 8 Ndutu – Serengeti National Park Twee volle dagen in dit gedeelte van de Serengeti.  De gamedrives in Ndutu zijn veelal anders dan wat u in het eerdere Seronera gedeelte gewend bent, aangezien dit een veel bosrijkere omgeving is. Daarnaast kunt u ook nadrukkelijker op zoek gaan naar de kat- en zelfs hondachtige. Alle maaltijden en overnachtingen tijdens deze ongetwijfeld indrukwekkende dagen worden verzorgd door Lake Ndutu Tented Camp.

Dag 9 Manyara – Ngorongoro Crater

Na een vroeg ontbijt vertrek en brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Ngorongoro Crater! De rit door de Ngorongoro highlands is altijd weer spectaculair op zich, prachtige vergezichten en kleine Masai nederzettingen bepalen het landschap. Eenmaal in de Ngorongoro highlands aangekomen rijden we langs een steile weg naar beneden. Op de bodem van de krater aangekomen, met een doorsnede van ca. 18 km, volgt er een boeiende gamedrive. In de krater leeft een zeer gevarieerde wildlife, waaronder de “big five. Niet alleen is de kans groot dat u enorme kuddes buffels, gnoes en zebra’s spot, ook de vele katten zullen zich tijdens uw safari laten zien. Verder staat de Ngorongoro bekend vanwege de uitstekende kans op het zien van olifanten en zelfs neushoorns! Tegen zonsondergang gaan we langs de steile kraterrand weer omhoog naar de prachtig gelegen Ngorongoro Sopa lodge. Deze lodge ligt op de rand van de krater en biedt een spectaculair uitzicht over de kratervloer. Met een beetje geluk kunt u tijdens de zonsondergang in de verte de dieren onder u op de klatervloer zien lopen. Geniet van een heerlijk drankje, of neem een duik in het zwembad. Diner en overnachting in de Ngorongoro Sopa Lodge.


Dag 10 Ngorongoro Krater – Arusha

Na het ontbijt genieten van het spectaculaire uitzicht over de krater. Ideaal voor de mooiste foto’s. Transfer naar Arucha. Je verlaat Tanzania met een schat aan nieuwe ervaringen en mooie spectaculaire, blijvende herinneringen!

Dag 11 Aankomst Amsterdam

U arriveert in de loop van deze ochtend weer in Amsterdam.


Waarom met FotoClass mee? 

 • Wij hebben eigen rangers
 • Wij hebben alle tijd
 • Wij weten de mooiste plekjes
 • Wij zorgen voor een onvergetelijke reis
 • Wij blijven het langst van iedereen in het park
 • Wij verzorgen alles
 • Wij zijn geen toeristen
 • Wij zijn altijd met 2 instructeurs/ fotografen

 

 

FotoClass werkt samen met

 

Voorinschrijving Tanzania 2021