FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 
De grote trek

Exclusieve Serengeti Safari Tanzania

In samenwerking met AV-Tours is deze prachtige, unieke safari  geheel op maat voor FotoClass samengesteld en geeft garantie op het beleven van de ultieme Afrika rondreis. Je bezoekt tijdens deze unieke fotoreis Afrika’s mooiste en beroemdste wildparken.

Ja uniek want niemand blijft zolang in de Serengeti

Nee geen paar uurtjes op Game Drive maar hele dagen

KARIBU KWETU AFRICA - Swahili voor: Hartelijk welkom in Afrika!

Geniet van de eindeloze grasvlaktes in de Serengeti en ervaar de sprookjesachtige bossen van Lake Manyara. Sta versteld van het vele wild in de Ngorongoro krater en de mooie landschappen en fascinerende lokale stammen onderweg. We hebben deze reis zo samengesteld dat er voldoende tijd is om de vele unieke locaties in de wildparken te zoeken en te genieten van al het moois deze te bieden hebben.

Het verblijf ter plaatsen hebben wij doelbewust opgesplitst, om afwisseling in het programma te houden en de kans op het zien van de grote trek zo groot mogelijk te maken. In deze periode van het jaar de grote trek van duizenden gnoes en zebra’s in het zuidelijke deel van het park (Ndutu). Een unieke kans op HET meest spectaculaire safari moment. Speur tussen deze enorme kuddes van duizenden dieren naar de vele katachtige die het hele jaar hebben gewacht op dit moment. Wij hebben tijdens de gehele safari de beschikking over twee 4x4 voertuigen met ieder een eigen professionele lokale gids. Deze voertuigen beschikken over een zogenaamde pop-up roof, zodat men staand tijdens de safari kan genieten en uiteraard de mooiste foto’s kunnen schieten!

Deze reis bieden wij speciaal aan in ons Jubileum jaar, jij gaat toch ook mee zeker? Natuurlijk zoek maar eens verder, dit vindt je nergens. Zoals al onze reizen is ook deze uiterst uniek.

 

Vertrekdatum:

01 April 2019 

Nu alvast opgeven want vol = vol 

 

Uit het gastenboek

Thea Uijtendaal schreef op 14-04-2018
Peter en Thea, bedankt voor de geweldige reis! De droom om wildlife te spotten is uitgekomen. En deze reis onderscheid zich van andere safari's, er is namelijk "de tijd" om "overal" voor te stoppen. Want wat hebben we veel gezien zeg, van de big five tot de mooiste vogeltjes. En een live kill mogen zien, van het jagen totdat er niks meer over was van de prooi. En tussen het fotograferen door, tijd voor gezelligheid en humor. Ik had mijn systeemcamera mee en heb zeker veel bijgeleerd. En wat fijn is een eigen jeep met ranger van begin van de reis tot het einde. Ik heb genoten!

Jannet & Rien schreef op 12-04-2018 
Eerste X Tanzania Tweede X Fotoclass Lief fotoclass team, wat een geweldige reis. Met recht een safari door de bush van Tanzania. Ongelofelijk veel gezien, avonturen beleefd, veel nieuwe indrukken. Echter is er ook een nadeel aan deze reis . . . je wilt nog een X. Kleine groep, perfect vervoer, bijzondere overnachtingen, gezellig team. Kortom een reis om nooit te vergeten. Bedankt.

 

Inbegrepen/ Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht KLM Amsterdam - Kilimanjaro v.v.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf op basis van 2 pers. kamer 
 • Verzorging zoals genoemd/ Full board
 • Alle genoemde excursies/ activiteiten
 • Entreegelden National Parks
 • 2 Eigen 4x4 Jeeps incl rangers
 • 2 FotoClass instructeurs 

Niet inbegrepen:

 • Visum Tanzania 50 USD p.p.
 • Vaccinaties op advies huisarts/ GGD
 • Drankjes, Fooien/ Tips, souvenirs
 • Reis/ annuleringsverzekering

Reisgezelschap:

 • 10 Reizigers 
 • 02 instructeurs 

Prijs:

 •  € 4649,00 

Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit

Doordat wij samenwerken met AV-Tours & Safaris ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR.

Facturering vindt plaats door AV-Tours. 20% aanbetaling incl vlucht. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

 

 

   
Karatu Acacia Farm Lodge

De reis in vogelvlucht

Dag 1  Vertrek vanaf Amsterdam met een KLM dagvlucht. Bij aankomst op het Kilimanjaro International airport wordt u verwelkomd door uw chauffeur/gids, voor een transfer van ca. 60km naar de Mount Meru Hotel, een prima gelegen hotel voorzien van alle gemakken en faciliteiten voor de eerste overnachting. Na check-in volgt een korte briefing voor de volgende dag, waarna overnachting in de Mount Meru Hotel

Dag 2 Arusha – Manyara Na het ontbijt vertrekt u voor de rit naar Lake Manyara, waar u met picknicklunch op gamedrive gaat in het Lake Manyara Park. Dit park staat bekend om haar ‘boomklimmende’ leeuwen. Het park heeft een grote populatie aan vogels langs de oevers van het sodahoudende meer, onderdeel van de Rift Valley Lakes. Dit meer beslaat een groot deel van het park en wordt regelmatig bevolkt door grote groepen flamingo’s. Wanneer u het park binnen rijdt zult u versteld staan van de groene begroeiing. Dit komt door de ondergrondse riviertjes die het park doorkruisen. Nadat u heeft rond gespeurd volgt er een heerlijke picknick lunch
waarbij u kunt genieten van alle prachtige geluiden uit de bush. Tegen het eind van de middag verlaat u het park met veel prachtige indrukken en rijden we naar de prachtige Acacia lodge. U overnacht in deze mooie lodge, gelegen tussen Lake Manyara en de Ngorongoro Highlands. Diner en overnachting overnachting in Acacia lodge.

Dag 3 Karatu – Serengeti (Seronera gedeelte) Check-out en vertrek, door de Ngorongoro Highlands, naar de wereldberoemde Serengeti National Park. Natuurlijk stoppen we aan de Ol Duvai Gorge, een “prehistorische locatie” met opgravingen van dr. Leakey naar de ‘homo sapiens’, de eerste rechtop staande mens. Eenmaal in de Serengeti aangekomen begint u aan uw absolute hoogtepunt tijdens uw safari. Met picknicklunch rijdt u wild speurend door naar de onovertroffen weidsheid van de Serengeti met haar boeiende wildlife. Hier zijn de beste kansen om de Big Five -buffel, leeuw, olifant, luipaard, neushoorn- te vinden. Eind van de middag arriveert u in de prachtig gelegen Serengeti Sopa Lodge, deze mooie lodge ligt tegen en deels op een grote rotsformatie en heeft een spectaculair uitzicht over de eindeloze vlaktes en met een beetje geluk de grote kuddes. De lodge heeft diverse faciliteiten, ook voor degene die van iets meer luxe houden. ‘s Avonds kunt u met een hapje en drankje genieten van de Afrikaanse nachten. Diner en overnachting de Serengeti Sopa lodge.

Dag 4 en 5 Serengeti National Park Twee volle dagen in dit gedeelte van de Serengeti! Gamedrives in de Serengeti zijn afwisselend en geen enkele dag is hetzelfde. Dit enorme weidse landschap wordt onderbroken door de typerende ‘kopjes’, kale rotsformaties die de glooiende grassavannes van de Ndutu of de Central Plains onderbreken. Afhankelijk van waar de migratie is gaat onze gids op pad naar de vele dieren die in dit enorme gebied leven. U treft hopelijk de grote kuddes gnoes en zebra’s, die tussen de grenzen van de Serengeti en de Masai Mara trekken, altijd op zoek naar voedsel. Einde van de dag keert u terug in de lodge, om onder het genot van een lekker drankje bij het kampvuur te genieten van een prachtig uitzicht en om samen na te genieten van een avontuurlijke dag. Maaltijden en overnachtingen worden verzorgd door het Serengeti Sopa lodge.

Dag 6 Seronera – Ndutu (Serengeti zuid) Na het ontbijt nog even heerlijk genieten van het spectaculaire uitzicht. Daarna gaan we al gamedrivend richting het uiterste zuiden van de Serengeti, u verblijft hier in het zogenaamde Ndutu gebied. Dit gebied staat bekend om haar vele kat- en hondachtige die hier leven en staat dus garant om haar spectaculaire gamedrives. Daarnaast is dit het gebied waar de duizenden gnoes en zebra’s van de grote trek in de maanden januari - april verblijven. onze aanwezigheid valt net na het kalverseizoen en dus is de kans groot dat we vele duizenden kleine gnoes en zebra’s gaat aantreffen. U verblijft tijdens deze nachten in het leuke gezellige en vooral ook mooie Lake Masek Tented Camp. Deze kleinschalige lodge ligt in een bosrijke omgeving en aan de rand van een klein meer. In de directe omgeving leeft veel wild en daarom is deze lodge de uitstekende uitvalsbasis voor de komende nachten. U arriveert rond lunchtijd in het camp en nadat u bent geïnstalleerd gaat u genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch is het tijd om even bij te komen van de eerste indrukwekkende dagen in Tanzania. U gaat vervolgend om ca. 16.00 uur uw geluk weer beproeven met een mooie late middaggamedrive. Tegen zonsondergang keert u terug in het kamp. Diner en overnachting in Lake Masek Tented Camp.

Dag 7 en 8 Ndutu – Serengeti National Park Twee volle dagen in dit gedeelte van de Serengeti.  De gamedrives in Ndutu zijn veelal anders dan wat u in het eerdere Seronera gedeelte gewend bent, aangezien dit een veel bosrijkere omgeving is. Daarnaast kunt u ook nadrukkelijker op zoek gaan naar de kat- en zelfs hondachtige. Alle maaltijden en overnachtingen tijdens deze ongetwijfeld indrukwekkende dagen worden verzorgd door Lake Masek Tented Camp.

Dag 9 Manyara – Ngorongoro Crater Na een vroeg ontbijt hobbelt u de Serengeti uit en brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Ngorongoro Crater! De rit door de Ngorongoro highlands kent u inmiddels en is altijd weer spectaculair op zich, prachtige vergezichten en kleine Masai nederzettingen bepalen het landschap. Eenmaal in de Ngorongoro highlands aangekomen rijdt u langs een steile weg naar beneden. Op de bodem van de krater aangekomen, met een doorsnede van ca. 18 km, volgt er een boeiende gamedrive. In de krater leeft een zeer gevarieerd wildlife, waaronder de “big five. Niet alleen is de kans groot dat u enorme kuddes buffels, gnoes en zebra’s spot, ook de vele katten zullen zich tijdens uw safari laten zien. Verder staat de Ngorongoro bekend vanwege de uitstekende kans op het zien van olifanten en zelfs neushoorns! Kortom, met een beetje geluk spot u tijdens uw kratertour alle dieren van de “Big Five”! U gaat tijdens uw volledige dag safari genieten van een picknicklunch aan de Hippo-Pool, waarbij de gids u er zeker op gaat wijzen dat ook de roofvogels precies weten wanneer het lunchtijd is ;-) Tegen zonsondergang gaan we langs de steile kraterrand weer omhoog naar de prachtig gelegen Ngorongoro Sopa lodge. Deze lodge ligt op de rand van de krater en biedt een spectaculair uitzicht over de kratervloer. Met een beetje geluk kunt u tijdens de zonsondergang in de verte de dieren onder u op de klatervloer zien lopen. Geniet van een heerlijk drankje, of neem een duik in het zwembad, terwijl u de kratervloer afspeurt. Daarna volgt uw laatste diner en overnachting tijdens deze mooie reis door Tanzania in de Ngorongoro Sopa Lodge.


Dag 10 Ngorongoro Krater – Arusha - Amsterdam Na het ontbijt kunt u nog de gehele ochtend genieten van het spectaculaire uitzicht over de krater. Ideaal voor de mooiste foto’s. Voor degene die willen ontspannen biedt de lodge tal van faciliteiten, waaronder uiteraard het heerlijke zwembad. Desgewenst is het eveneens mogelijk om deze ochtend een begeleide wandeling over de kraterrand te maken.  Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen en volgt er een laatste transfer terug richting Arusha. Eenmaal daar aangekomen nemen we afscheid van onze gidsen en checkt u in voor uw KLM terugvlucht naar Amsterdam. Je verlaat Tanzania met een schat aan nieuwe ervaringen en mooie spectaculaire, blijvende herinneringen!

Dag 11 Aankomst Amsterdam U arriveert in de loop van deze ochtend weer in Amsterdam.


Waarom met FotoClass mee? 

 • Wij hebben eigen rangers
 • Wij hebben alle tijd
 • Wij weten de mooiste plekjes
 • Wij zorgen voor een onvergetelijke reis
 • Wij blijven het langst van iedereen in het park
 • Wij verzorgen alles
 • Wij zijn altijd met 2 instructeurs/ fotograven

 

 

FotoClass werkt samen met

 

Inschrijving Fotosafari Tanzania 2019