FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
Zuid Afrika FotoClass 2016

Natuur en Wildlife in Afrika

We weten ook dat deze dieren bedreigd worden. Ook in het Kruger Park ondanks dat vele mensen dag en nacht bezig zijn om dat te voorkomen. Waarbij, als het zo doorgaat, vele dieren alleen nog maar op een foto te zien zullen zijn. Hoe bizar is dat en dat willen we toch eigenlijk helemaal niet.

Respect voor de dieren en de natuur staat bij ons voorop, ook dat is algemeen bekend.

Maar hoe vreemd is het ook dat kinderen die zo’n 30-40 km van het park wonen er nog nooit zijn geweest. Niet weten hoe groot een neushoorn in het echt is, hoe de roep van een hyena in het echt klinkt.

Wild Shots Educational Outreach is een organisatie die wat doet aan beide problemen. Zij leren schoolkinderen van alles over de natuur en dieren en daarnaast leren zij de kinderen fotograferen. Samen met een groep gaan ze het park in waar de meeste voor het eerst een zebra zien. Ze krijgen een digitale camera mee en er wordt hen geleerd deze zebra en andere dieren vast te leggen. Dit om hen nog bewuster te maken van de schoonheid van wildlife. Een en een is drie in dit geval. Men hoopt door de kinderen op deze manier te laten kennis maken met deze dieren, ze echt mee te nemen in hun leefomgeving en te leren deze prachtige dieren vast te leggen er een basis wordt gelegd voor hun toekomst. Een toekomst met wellicht een baan in de eco/ safari toerisme of natuurbehoud. Misschien als Ranger, fotograaf, journalist of wat dan ook. Om zo te zorgen dat we nog vele jaren kunnen genieten van de dieren in het Kruger Park en op vele andere plekken.
En wij gaan ze daarbij helpen

Sefapane, het gastenverblijf waar wij ook gebruik van maken, stelt hun tentenkamp voor deze kinderen open naast nog andere private parken rond het Kruger Park. Joris Bertens, manager van Sefapane die tevens ook op andere manieren betrokken is bij dit project heeft ons benaderd of wij ook willen mee werken aan dit project en dat willen we. Maar daar hebben we jullie bij nodig ; )

Wij zijn op zoek naar tweede/derde hands digitale camera’s die het nog doen. Deze worden gebruikt door de kinderen wanneer ze een bezoek brengen aan het Kruger Park. Daarnaast krijgt elke school een eigen camera om zo te zorgen dat de kinderen ook kunnen blijven fotograferen.

Dus: heb je nog een camera in de la liggen waar je niets meer mee doet, een lens waar je niet meer mee werkt. Heb je nog SD-kaartjes liggen, graag. Zij zijn er blij mee.
Stuur ze op, breng ze langs (even bellen van tevoren want we zijn niet altijd in de studio). Wij zorgen ervoor dat de camera’s en lenzen schoon worden gemaakt en nemen ze mee op onze reis naar Zuid-Afrika en zorgen dat ze bij Joris komen.

HELP JE ONS? DAN HELPEN WIJ HUN.
Stuur dit bericht zoveel mogelijk door naar vrienden, bekenden of wie je maar wilt. Dan gaan we er met zijn allen een steentje aan bijdragen.......

Alvast hartstikke bedankt,

Team FotoClass

   

Een camera voor Afrika