FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 
antarctica-5.jpg

Expeditie Antarctica

Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van klassiek Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit
​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord met FotoClass voor een  ontdekkingsreis naar dit verrassende continent die je nooit meer gaat vergeten.

 

 
antarctica-19.jpg

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 : Vlucht - transfers naar Ushuaia

Dag 2: Inschepen

In de middag ga je inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaar je vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.

Dag 3 - 4 : Op zee

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar je over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, zie je de eerste ijsbergen.
Highlights:
- grote albatros
- grijskop albatros
- roetkopalbatros

Dag 5 - 10: Antarctica!

Je vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Daarna varen we naar het Neumayer kanaal. We gaan ons schip zo positioneren voor een grote hoeveelheid aan activiteiten rondom dit basiskamp. De beschermde wateren rond Wiencke eiland zullen onze speeltuin worden voor allerlei activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn er grote kansen om de regio te voet te verkennen, per zodiac en tijdens kajaktochten. Wandelaars zullen diverse mogelijkheden vinden om heerlijke wandelingen te maken in de buurt van de kustlijnen en de bergbeklimmers zullen hun uitdaging vinden door het beklimmen van heuvels en uitkijkpunten verder landinwaarts. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd in goede weersomstandigheden. We zijn van plan om voor twee nachten voor anker te gaan. Zodat u de mogelijkheid heeft om twee volledige dagen en nachten kunt gebruiken voor activiteiten. We zullen een bezoek brengen aan het oude Britse onderzoeksstation, nu gebruikt als museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland.

Dicht bij Port Lockroy kunnen we een landing aanbieden op Jougla Point met ezelspinguïns en de blauw oog aalscholver. We kijken uit naar zeeluipaarden, krabbeneter, zeehonden en walvissen. Met goed weer en voldoende tijd varen we door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth eiland, Pléneau en Petermann eiland waar we Adéliepinguïns en blauw-oog aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen tegen te komen. We kiezen een ander basiskamp die geschikt en dichtbij de activiteit voor de volgende dag. Bij Neko Harbour zullen we opnieuw de kans krijgen om voet op het Antarctische continent te zetten. Geniet van een prachtige landschap met enorme gletsjers tijdens uw zodiactrip, wandelingen en kajak excursies. Een kleine groep gletsjer wandelaars kunnen klimmen op de hogere gronden van de gletsjer. We zullen de nacht doorbrengen in Neko of nabij Paradise Bay met een kamp aan de wal. We zullen vroeg in de ochtend vertrekken na het opbreken van onze laatste kamp. We varen via de Melchior eilanden naar de open zee van de Drake Passage. We hebben opnieuw een kans op het zien van veel zeevogels.

Highlights:
- basecamp, basiskamp
- bultrug
- Port Lockroy

Dag 11 - 12: Op zee

Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.
Highlights:
- vogels spotten
- Drake Passage

Dag 13: Het einde van uw reis.

Je gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.

Dag 14: Thuiskomst

 
antarctica-28.jpg

Inbegrepen/ Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord
 • Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis
 • Programma van lezingen door ervaren expeditie leden
 • Gebruik van neopreen laarzen, sneeuwschoenen en kleding
 • Transfers
 • Alle overige diensten, belastingen en havengelden
 • FotoClass begeleiding incl bijeenkomst vooraf en nadien
 • Alle vluchten

Niet inbegrepen:

 • Paspoort en visum kosten
 • Overheid aankomst en vertrek belastingen
 • Maaltijden aan de wal
 • Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (verplicht )
 • Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard

 Reisgezelschap:

 • MAX 10 reizigers
 • 2 Instructeurs/ reisleiders (Ned/ Eng/ Duitstalig)

Omdat deze heel bijzondere reis afwijkt van onze andere reizen is deelname aan deze ook anders geregeld dan normaal, is er nog geen vertrekdatum.

Wil je mee? Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons via onderstaand formulier. Wij houden je op de hoogte.


Note: deze reis heeft maar een beperkt aantal deelnemers en kan uitsluitend doorgaan bij voldoende deelname.

Geef je interesse aan via onderstaand formulier en wij houden je op de hoogte voor wat betreft de voortgang/ prijs van deze reis

   

Interesse/ Informatie aanvraag Expeditie Antarctica