FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 

URBEX Tsjernobyl en Pripjat

Altijd al eens op een unieke urbex locatie foto’s willen maken? Dan is dit je kans! Wij organiseren wederom een “once in a lifetime opportunity” om dit gebied te bezoeken. Is het wel veilig dan? Jazeker, wij in samenwerking met Blinireizen weten ervan omdat wij er geweest zijn.


Speciaal voor ons gaan we met een eigen gids het gebied in. En dat maar liefst 2 volle dagen. Tsjernobyl,Pripjat en alles wat er in de verboden zone te zien is. Sporthalen, ziekenhuis, rader instalatie, gemeentehuis enz. enz.
We verblijven in een van de oudste steden van Europa die alom bekend staat om zijn mooie architectuur.

Vertrekdatum: 

Niet meer helaas kijk ook eens op onze spitsbergen reis

We stoppen ermee omdat er te veel toeristen komen.

 

 

FotoClass werkt samen met 

 
FotoClass Tchernobyl reis

Wat gaan we doen

Tsjernobyl en Pripjat 2 volledige dagen bezoeken, waar de tijd 33 jaar heeft stil gestaan. Dit moet je eens gezien en ervaren hebben. Het ultieme Urbex fotografie gevoel beleef je hier. 

We bezoeken o.a.: 

 • Pripjat
 • Tsjernobyl
 • Diversen verlaten dorpen
 • Verlaten pretpark
 • Verlaten scheepswraken
 • Verlaten treinstellen 

Tijdens deze reis verblijven we in het Radisson Blu hotel waar we van alle gemakken voorzien zijn. 

Dagindeling:

 • dag 1 Transfer Amsterdam – Kiev 
 • dag 2 Dagexcursie naar Tsjernobyl 
 • dag 3 Dagexcursie Pripjat ( verlaten stad) 
 • dag 4 Vrij te besteden dag Kiev Transfer Kiev- Amsterdam

Prijs: 

 •  Nu € 1245,00 

Inbegrepen:

 • Amsterdam – Kiev v.v.  inclusief luchthavenbelastingen
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 X Lunch tijdens excursies
 • Prijs p.p. o.b.v. twee persoonskamer in comfortabel, centraal gelegen hotel
 • Transfers bij aankomst en vertrek
 • 2 x excursie Tsjernobyl, lunch, transport, entree
 • Bijdrage garantiefonds GGTO
 • 2 Nederlandse instructeurs/ reisleiders FotoClass 
 • Briefing voorafgaand en foto nabespreking nadien

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen reis / annulering 
 • Niet genoemde maaltijden/ consumpties
 • Uitgaven van persoonlijke aard 

 

Aanbetaling bij reservering, restant 6 weken voor vertrek.
Doordat wij samenwerken met Blini Reizen ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij VvKR en GGTO. Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door Blini Reizen aangeboden indien van toepassing.

 

 

Reacties uit het gastenboek

in Mei meegeweest naar Tsjernobyl! was bizar.... vooraf diverse dingen gelezen en gekeken, maar de werkelijkheid is nog indrukwekkender! En dat besef je pas als je thuis bent, want het is een druk programma.
Kiev is een leuke stad, een goed hotel,we hadden gezellige begeleiding ( Melanie en Debbie) en 2 volle dagen Tsjernobyl was top!

— Maartje02-06-2017 10:00

Vorige maand mijn eerste reis met Fotoclass gehad (zal ook niet de laatste zijn denk ik zo). Naar Tsjernobyl, wat was dat een ervaring! Een heel unieke ervaring! Alles was goed geregeld en er was hele prettige begeleiding van Melanie en Debbie. Super bedankt en ik zal zeker nog vaker bij jullie terug komen!

— Kim02-06-2017 08:48

Jan Pieters schreef op 06-10-2016 om 15:02:

Ga jij naar Chernobyl? Je lijkt wel gek! Dat was zo een beetje de inhoud van elke reactie toen ik vertelde van de fotoreis naar Chernobyl. Nu, na afloop van deze erg goed georganiseerde reis (1-4 oktober 2016), kan ik alleen maar zeggen: Je bent juist gek als je niet gaat. De fotoreis naar dit ex(?) rampgebied was een geweldige belevenis, een paradijs voor Urbex fanaten. Uiteraard is het fotograferen erg belangrijk, maar ook de historische achtergrond van deze ramp van 30 jaar terug komt tot leven. Het lijden van de mensen die daar woonden, hoe het nog veel erger had kunnen zijn, de helden die 'ons' hebben gered van nog meer ellende dan alleen maar radioactieve spinazie en ga zo maar door. FotoClass en mede deelnemers zeer bedankt voor deze ervaring. Groet, Jan Pieters

Alfons & Janine  schreef op 06-10-2016 om 13:56:
Samen met echtgenote Janine mee met de fotoreis naar Pripyat en Tjernobyl in oktober 2016. Vooraf al veel huiswerk gemaakt maar evengoed niet te bevatten wat hier 30 jaar geleden is gebeurd op 26 april 1986. Alles tijdens het verblijf tiptop verzorgd door Melanie en Raoul en op afstand genoot Peter met ons mee. De plaatselijke Oekraïense gids Sergei loodste ons naar bekende en minder bekende plekjes in de verschillende zones die het gebied kent. Tevens wist hij wat fotografen willen, gewoon veel zien en meters maken. We hebben dan ook twee enorm gevulde dagen gehad maar we hadden hiervan niets willen missen. Uitrusten doe je thuis maar weer toch? Wat moeten we verder nog zeggen? Enorm gezellige groep en iedereen zat in de avond in de hotellobby nog lekker bij elkaar om de dag door te spreken onder het genot van iets lekkers. Nu je eenmaal thuis door de foto's loopt en aan het bewerken slaat besef je wat een enorme ramp dit geweest is en hoe weinig het scheelde of het had nog weel erger af kunnen lopen. Dadelijk als alles bewerkt is komt er een verslag te staan op onze website (www.alfonspostma.nl) met, uiteraard, de gemaakte foto's van zowel Janine als mijzelf. Dank jullie voor het perfect regelen en de support zowel vooraf als tijdens het verblijf...... Janine & Alfons.

Nicolas Callens  schreef op 05-10-2016 om 21:02:
Van 1 tot 4 oktober ben ik met Fotoclass mee geweest naar Tsjernobyl , een leuk en leerrijke reis , ik ben super tevreden . Heel veel gedaan , een aanrader voor iedereen die houd van fotografie , voor mij hoogtepunt de kerncentrale zelf ook het zwembad en de koeltoren en de kermis was ook leuk . Dank u aan team van Fotoclass voor de mooie reis .