FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 

"IJsland Go West" Expeditie

IJsland..... tja wat kun je erover vertellen.

Met zijn schitterende natuur, adembenemend licht is IJsland uniek op de hele wereld. Dan hebben we nog orka's, dolfijnen & noorderlicht, wonderbaarlijke natuurverschijnselen die je bij ons in één reis kunt meemaken. Natuurlijk zien en beleven we nog veel meer.

"The place to be" als het op fotograferen aankomt

Omdat het onze eigen reis is hebben wij alle tijd. Dit krijg je nergens! Adembenemende reis waar je je leven lang nog van zult nagenieten.

Vertrekdatum 10 Maart 2018 VOL 

Voorbereiding 07 Februari 2018 19.30 studio Oss

Nabespreking 29 Maart 2018 19.30 studio Oss

Vertrekdatum 23 Maart 2019 

 
FotoClass laat je sprookjesachtige momenten beleven en vastleggen

Wat gaan we zien

Met de Go West Tour gaan we heel schiereiland Snæfellsnes in West-IJsland ontdekken. Waanzinnig uitzicht op een sprookjesachtige baai.....met daarnaast de meest gefotografeerde berg van IJsland de Kirkjufell. Meer hoeven we niet te zeggen toch?!

Daar verblijven we dan ook de komende dagen voor de geweldige excursies en boottrips naar de orka's. dolfijnen en wie weet zelfs s'werelds grootste walvissen de blauwe vinvis. IJsland en zijn wateren eromheen zijn zo rijk aan vis dat nergens op de aarde zoiets te vinden is.

Snæfellsnes wordt vaak het mini IJsland genoemd, omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland liggen. Vulkanen, lavavelden, kliffen, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, watervallen, meren, warme en koude waterbronnen en nog veel meer.

Een slapende vulkaan, de mystieke Snæfellsjökull, is beroemd omdat hier Jules Verne zijn verhaal ‘Reis naar het binnenste van de Aarde’ liet beginnen.

En natuurlijk als het het een beetje meezit elke avond het NOORDERLICHT

Ga je mee?

Kær kveðja........ FotoClass

 
FotoClass Orca's & Noorderlicht

Inbegrepen / niet inbegrepen

Zeven daagse unieke natuurreis die zo bijzonder is dat het eigenlijk niet in woorden is te omschrijven. Twee bootexcursies, rondtouren naar watervallen, lavavelden. Reykjavik. In de avond er op uit naar een mooie plek voor het Noorderlicht. En nog heel veel meer.

Inbegrepen:

 • 6 overnachtingen in 3 goede hotels met WIFI
 • Hotel Ensku Husin ( Diner/ ontbijt)
 • Fosshotel Stykkisholmur ( Ontbijt/ diner)
 • Hotel Jazz ( Ontbijt)
 • Prijs op basis van 2 pers. kamer 
 • Alle transfers
 • Vlucht Amsterdam - Keflavik v.v.
 • 2 Ned/ Eng/ Duits talige instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • 2 Whalewatching Bootexcursies
 • FotoClass begeleiding incl bijeenkomst vooraf en nadien

Niet inbegrepen:

 •  Reis / annuleringsverzekering
 •  Bijdrage calamiteitenfonds 
 •  Reservering IJslandtours € 35,00
 •  Niet genoemde maaltijden / drankjes

Nodig: 

 • Camera uitrusting
 • Statief
 • Heel veel geheugen

Prijs: 

 • NU € 1985,00 

15% aanbetaling bij facturering door IJslandtours. Restant 6 weken voor aanvang reis.

Doordat wij samenwerken met IJslandtours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door IJslandtours aangeboden indien van toepassing.

VERGELIJK HET MAAR EENS MET ANDEREN! 
Dit krijg je nergens .........

 

FotoClass werkt samen met

 

Uit het Gastenboek......

Carine op 10-04-2017 om 15:02: IJsland Go West was mijn eerste reis met FotoClass, maar zeker niet de laatste. Heel leuke ervaring, top begeleiding, gezelligheid en veeeel tijd voor foto's (met tips). Peter en Thea, jullie zien mij beslist weer !

 Lieven Beirnaert  03-04-2017 om 21:42: IJsland Go West was een schitterende reiservaring! Unieke winterse landschappen, leuke reisgezellen, en de weergoden waren ons gunstig gezind op de juiste fotomomenten. Bedankt Thea en Peter voor de perfecte organisatie. Smaakt naar meer!

Ronald Schalekamp  18-03-2017 om 13:18: De 'IJsland Go West' winterreis van Fotoclass, over Snaefellsness - het grootste schiereiland van Ijsland - was prachtig (maart 2017)! De reis bood/biedt veel van wat IJsland zo fraai maakt. Van lavaveld, vulkaankrater, besneeuwde berglandschappen en ruwe rotskusten, tot walvistochten en (ja, de laatste nacht dan toch) het Noorderlicht. Inclusief typisch IJslandse dorpjes zoals - in ons geval - Borgarnes en Stykkisholmur. En natuurlijk het bruisende Reykjavik met onder meer concertgebouw Harpa en de moderne Hallgrimskirkja. Een gemeleerd gezelschap, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde, maakte de reis extra interessant. De gevorderde fotograaf komt met gemak en op t juiste moment op de mooiste plekken van t schiereiland. De beginner ook, maar met nuttige tips daarbij. Daarenboven, goede hotels, prima en veilig vervoer, goede vlucht met modern (luxe) vliegtuig van Iceland Air EN een scherpe prijs. Voor een groepsreis met dit (kleine) aantal deelnemers, inclusief vlucht, prima hotels (met eigen toilet en douche), ontbijt EN diner, autovervoer EN professionele begeleiding van ervaren fotografen en IJsland-kenners, volgens mij zonder meer het beste aanbod. Zelfs voor niet-fotografen. Wie twijfelt, niet doen. Alvast boeken voor oktober of maart volgend jaar. De ervaring leert dat deze winterreizen van Fotoclass zo volgeboekt zijn.

Esther van grunsven 18-03-2017 om 10:15:
Net terug van een geweldige reis naar IJsland. Super veel gedaan en gezien. Zeehonden, mooie stranden, bergen, ijsblokken, paarden, Reykjavik en andere pareltjes, echt adembenemend mooi. En o ja de laatste avond het noorderlicht!!! We hadden goed weer en de reis was tot in de puntjes door Thea en Peter verzorgd! Helemaal top een aanrader! Nogmaals bedankt.

   

IJsland GO West Expeditie Inschrijving 2019