OP DIT MOMENT ZIJN ER WERELDWIJD WAT PROBLEMEN MET HET MAILVERKEER. ER WORDT AAN GEWERKT. 

Is het dringend neem dan even contact met ons op door te bellen met 0651485901

FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 

"IJsland Go West" Expeditie

IJsland..... tja wat kun je erover vertellen.

Met zijn schitterende natuur, adembenemend licht is IJsland uniek op de hele wereld. 

"The place to be" als het op fotograferen aankomt

Omdat het onze eigen reis is hebben wij alle tijd. Dit krijg je nergens! Adembenemende reis waar je je leven lang nog van zult nagenieten.

Vertrekdatum:

 • 21 Maart 2020 VOL

Wil je mee? Informeer even bij ons naar de mogelijkheden.

Voorbereiding: 27 Februari 2020 19.30 uur 

Je weet dat we ook nog 3 andere varianten IJsland hebben?

IJsland Expeditie Zuid, IJsland Going East & IJsland Summertime North

 

Wat gaan we zien

Met de Go West Tour gaan we heel schiereiland Snæfellsnes in West-IJsland ontdekken. Waanzinnig uitzicht op een sprookjesachtige baai.....met daarnaast de meest gefotografeerde berg van IJsland de Kirkjufell. Meer hoeven we niet te zeggen toch?!

Daar verblijven we dan ook de komende dagen voor de geweldige excursies die we elke dag doen, kans op noorderlicht ? Natuurlijk. Spectaculaire brandingen aan zee en relatief lekker rustig, weinig toerisme. 

Als toetje gaan we ook op Whalesafari waarbij we een goede kans hebben op het spotten van de Potvis of wellicht zelfs de Orka. en we dalen een echte lavagrot in.

Snæfellsnes wordt vaak het mini IJsland genoemd, omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland liggen. Vulkanen, lavavelden, kliffen, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, watervallen, en nog veel meer.

Een slapende vulkaan, de mystieke Snæfellsjökull, is beroemd omdat hier Jules Verne zijn verhaal ‘Reis naar het binnenste van de Aarde’ liet beginnen.

 

Ga je mee?

Kær kveðja........ FotoClass & IJslandtours

 

Inbegrepen / niet inbegrepen

Zeven daagse unieke natuurreis die zo bijzonder is dat het eigenlijk niet in woorden is te omschrijven. Twee bootexcursies, rondtouren naar watervallen, lavavelden. Reykjavik. In de avond er op uit naar een mooie plek voor het Noorderlicht. En nog heel veel meer.

Inbegrepen:

 • 6 overnachtingen in 3 goede hotels met WIFI
 • Hotel Ensku Husin ( diner/ ontbijt)
 • Fosshotel Stykkisholmur ( diner/ontbijt)
 • Hotel Duus ( Ontbijt)
 • Prijs op basis van 2 pers. kamer 
 • Alle transfers
 • Vlucht Amsterdam - Keflavik v.v.
 • 2 instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • Bezoek Lavagrot 
 • Whalesafari 
 • FotoClass begeleiding incl bijeenkomst vooraf en nadien

Niet inbegrepen:

 •  Reis / annuleringsverzekering
 •  Bijdrage calamiteitenfonds 
 •  Reservering IJslandtours € 35,00
 •  Niet genoemde maaltijden / drankjes

Nodig: 

 • Camera uitrusting
 • Statief
 • Heel veel geheugen

Prijs: 

 • NU TIJDELIJK € 1985,00 

LET OP BEPERKTE DEELNAME

15% aanbetaling bij facturering door IJslandtours. Restant 6 weken voor aanvang reis.

Doordat wij samenwerken met IJslandtours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door IJslandtours aangeboden indien van toepassing.

VERGELIJK HET MAAR EENS MET ANDEREN! 
Dit krijg je nergens .........

 

FotoClass werkt samen met

 

Voor Inschrijving deelname IJsland Go West 2021

 

Uit het Gastenboek......

Na een dag rust en orde op zaken stellen, even een paar woorden over de reis met Fotoclass 'IJsland go West'. Wat weer een beleving, zon, sneeuw, regen, storm, alles meegekregen, het klopt idd op IJsland, wacht 10 minuten en je hebt weer een ander weertype, fantastisch! Vol met indrukken en foto's is het weer even wennen aan de dagelijkse sleur. Dit alles onder de bezielende leiding van Peter en Thea die op alles een antwoord hebben en ook op het gebied van entertainen hun woordje meespreken. Leuk gezelschap, niet te groot en op naar een volgende, ik heb erg genoten. Dank, groet Jaap.

Jaap de Jong 31-03-2019 

Vanochtend terug gekomen uit een koud maar oh zo magnifiek IJsland met Peter en Thea. Dit is voor mij de tweede keer dat ik met hen in IJsland ben geweest. Het land heeft me weer betoverd. De verschillende weersomstandigheden zorgen telkens weer voor ander licht op de omgeving. De momenten waarop ik daardoor kippenvel kreeg waren weer legio. Tel daarbij de ontspannen sfeer, de kennis van de omgeving, het vakmanschap van Peter en Thea en de humor en gezelligheid bij op en dan heb je de perfecte mix voor een fotografiereis die je van je leven niet meer vergeet! Peter en Thea, heel erg bedankt en tot een volgende reis met jullie, want ik heb nu al heimwee😍 naar IJsland (en vooruit....ook naar jullie😉)

Margot Abelskamp 29-03-2019 

IJsland Go West. Mijn tweede reis met FotoClass met Peter en Thea. Ik heb een erg mooie en leuke 6 daagse reis met jullie en mijn reisgenoten gehad. Een hoop gezien en veel lekker kunnen fotograferen. Het bevalt mij wel ... lekker zorgeloos m'n gang kunnen gaan op mooie plekjes en als er dingen zijn weten dat ik bij jullie terecht kan. Dank voor de goede zorgen en de mooie tijd. Ton van der Wouden 23-03-2018 

Wat een Leuke reis naar Iceland echt een aanrader .ook een leuke groep waar ik echt van genoten heb en dan kijken naar de mooiste foto's ik ben nu al benieuwd en ik heb gelijk maar een tweede reis . geboekt ik kan al niet wachten . het was voor mij de eerste keer in Iceland wat een mooi land en de diversiteit van landschappen echt super we hadden wel wat te voortduren met sneeuw stormen over de weg maar een leuke tijd om terug te kijken . Nogmaals bedankt voor de goede zorgen Peter en Thea 

Mark de kruijf 18-03-2018 

 

Carine op 10-04-2017  IJsland Go West was mijn eerste reis met FotoClass, maar zeker niet de laatste. Heel leuke ervaring, top begeleiding, gezelligheid en veeeel tijd voor foto's (met tips). Peter en Thea, jullie zien mij beslist weer !

 Lieven Beirnaert  03-04-2017 om 21:42: IJsland Go West was een schitterende reiservaring! Unieke winterse landschappen, leuke reisgezellen, en de weergoden waren ons gunstig gezind op de juiste fotomomenten. Bedankt Thea en Peter voor de perfecte organisatie. Smaakt naar meer!

Ronald Schalekamp  18-03-2017 om 13:18: De 'IJsland Go West' winterreis van Fotoclass, over Snaefellsness - het grootste schiereiland van Ijsland - was prachtig (maart 2017)! De reis bood/biedt veel van wat IJsland zo fraai maakt. Van lavaveld, vulkaankrater, besneeuwde berglandschappen en ruwe rotskusten, tot walvistochten en (ja, de laatste nacht dan toch) het Noorderlicht. Inclusief typisch IJslandse dorpjes zoals - in ons geval - Borgarnes en Stykkisholmur. En natuurlijk het bruisende Reykjavik met onder meer concertgebouw Harpa en de moderne Hallgrimskirkja. Een gemeleerd gezelschap, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde, maakte de reis extra interessant. De gevorderde fotograaf komt met gemak en op t juiste moment op de mooiste plekken van t schiereiland. De beginner ook, maar met nuttige tips daarbij. Daarenboven, goede hotels, prima en veilig vervoer, goede vlucht met modern (luxe) vliegtuig van Iceland Air EN een scherpe prijs. Voor een groepsreis met dit (kleine) aantal deelnemers, inclusief vlucht, prima hotels (met eigen toilet en douche), ontbijt EN diner, autovervoer EN professionele begeleiding van ervaren fotografen en IJsland-kenners, volgens mij zonder meer het beste aanbod. Zelfs voor niet-fotografen. Wie twijfelt, niet doen. Alvast boeken voor oktober of maart volgend jaar. De ervaring leert dat deze winterreizen van Fotoclass zo volgeboekt zijn.

Esther van grunsven 18-03-2017 om 10:15:
Net terug van een geweldige reis naar IJsland. Super veel gedaan en gezien. Zeehonden, mooie stranden, bergen, ijsblokken, paarden, Reykjavik en andere pareltjes, echt adembenemend mooi. En o ja de laatste avond het noorderlicht!!! We hadden goed weer en de reis was tot in de puntjes door Thea en Peter verzorgd! Helemaal top een aanrader! Nogmaals bedankt.