FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

Zuid Afrika Safari FotoClass

 
Kleine groepen 2 instructeurs

Zuid Afrika Fotosafari 14 dagen

The Big 5, en nog veel en veel meer..........

UNIEKE  14 daagse ZUID AFRIKA SAFARI 

Speciaal voor ons in samenwerking met AV-Tours. Wij komen om te fotograferen en zullen daar dan ook de hele reis alle tijd voor hebben. 

Vertrekdatum: 15 September 2020

 

 

 
Zuid Afrika FotoClass 2016

Wat gaan we zien

We beginnen deze unieke reis in Mapesu private nature reserve waar we zelfs 2 maal daags ( ochtend en avond) al meteen op Game Drive gaan. We verblijven hier 3 nachten waarbij we ook een rivercruise en een nightdrive meemaken. Vervolgens gaan we naar  Ximongwe River Camp Op de weg daarheen rijden we langs de Waterberg, pittoreske Magoebaskloof naar Tzaneen en uiteindelijk naar Parsons Nature Reserve. De accommodatie is gelegen aan de oevers van de olifantsrivier. Terwijl we op het terras zitten hebben we zicht op de krokodillen en nijlpaarden in het water en komen de olifanten en giraffen aan ons voorbij.

Vanuit daar gaan we op ochtend en avond safari. Natuurlijk gaan we op zoek naar al het wildlife maar hoe bijzonder is het wel niet de mooi gekleurde Lilac Breasted Roller of de bijeneter te zien. Zien we gieren op hun nest, een Bateleur hoog in de lucht of een kleine zebra drinken bij zijn moeder? Je gaat het zelf meemaken.....

Vervolgens gaan we naar Wild Dogs Safari Lodge ( ook drie nachten maar liefst). Deze locatie ligt middenin het Greater Kruger Park. Vanuit daar gaan we op ochtend- en avond gamedrives en een bushwalk in Manyeleti Games reserve en zelfs een volle dag in het Krugerpark. We lunchen daardoor ook midden in het Krugerpark. Daarnaast hebben we  soms tijd om te genieten van deze mooie omgeving, te relaxen in het zwembad of op zoek te gaan naar de kleine dieren om ons heen.

Via de Panoramaroute met de beroemde potholes van Bourke’s Luck , de drie rondavels aan de Blyde Rivier en watervallen gaan we naar Hazyvieuw en verblijven we nog 2 nachten in Perrys Bridge. Nog een keer het Kruger park in vanaf een andere zijde want het kan niet op.

De volgende dag is het tijd om weer naar huis te gaan nog even lekker chillen met een late checkout, souveniers misschien en dan zit het erop. 

Waarom met FotoClass?

Bij alle gamedrives hebben we onze eigen twee open jeeps ter beschikking met onze eigen rangers.
Omdat we alleen met onze eigen groep zijn hebben we alle tijd om te fotograferen en te genieten.
Er zijn twee instructeurs/ reisleiders mee die ter plekke kunnen helpen en tips geven op gebied van fotografie en alles eromheen voor je regelen.

Je hoeft enkel en alleen te genieten en te beleven.

Daardoor is deze reis voor iedereen geschikt, beginners en gevorderden. Daarnaast zijn niet-fotograferende partners ( mede reizigers) ook welkom om samen met jou te genieten van deze bijzondere reis. Wedden dat zij ook de safari van hun leven gaan maken? 

 

 

Inbegrepen / Niet inbegrepen

COMPLEET VERZORGDE REIS 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam - Johannesburg v.v.
 • Overnachtingen op basis van half pension
 • Verblijf op basis van 2 persoons kamer
 • Transfers ter plaatste
 • Eigen jeeps met eigen rangers
 • Gamedrives ’s ochtend en ‘s avonds
 • Gamedrives hele dag
 • Buschwalk
 • Panoramaroute
 • Incl. alle entreegelden
 • Bijeenkomst vooraf en nadien bij FotoClass
 • Begeleiding door twee instructeurs/ reisleiders FotoClass

Niet inbegrepen:

 • Reis- en Annulerings verzekering
 • Niet genoemde maaltijden  / drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Vaccinatie's DKTP / Hep A 

Reisgezelschap:

 •  MAX 10 reizigers
 • 02 instructeurs 

Datum:

 • 15 September 2020

Prijs:

 •  € 3795,00

Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs voor de hoogste kwaliteit

Doordat wij samenwerken met AV Tours ga je natuurlijk verzekerd en veilig op reis omdat men aangesloten is bij SGR.

Facturering vindt plaats door AV Tours. Zij nemen de administrative afhandeling voor hun rekening. Je krijgt daar tijdig bericht van per mail.

 

 

Inschrijving Zuid Afrika 2020

   

Uit het gastenboek.......

In september meegeweest met FotoClass naar Zuid-Afrika. Dit was de tweede verre reis binnen een jaar en ja...je moet toch wat ???
Wat heb ik ongelooflijk genoten en dat is wat de twee lieve mensen Thea en Peter ons ook verplichten. ( dat is het enige) Niet alleen fotograferen, maar vooral ook genieten en vooral veel lachen en dat heb ik gedaan. Alles was tip top geregeld net als de vorige reis. Een super gezellige groep en weet je.....bij het uitzoeken van de foto's het bewerken en de gemaakte foto's aan vrienden en familie laten zien....beleef je weer de indrukkende reis met de ontmoetingen met de verschillende soorten beestjes.
Het was voor mij in één woord TOP. Dankje wel Peter en Thea en de medereizigers. Onvergetelijk.

— Bennie krajenbrink 05-10-2019

Wat heb ik weer een geweldige reis beleefd met Fotoclass. De derde reis was dit voor mij en net zoals de vorige reizen was alles tip top geregeld. Prima onderkomens, heerlijk eten en veel gamedrives. ’s Nachts wakker worden en dan 3 giraffes rond je lodge zien lopen. Wat een beleving was dat. En op 1 dag de Big Five zien…….zooooo bijzonder!
Ik ga nog lang nagenieten van deze fantastische reis en nadenken wat mijn volgende reis gaat worden met Fotoclass.
Peter en Thea, bedankt!

— Jenny van Wijngaarden 22-09-2019

Vorige week ben ik mee geweest naar Zuid-Afrika. Dit was mijn eerste keer in Afrika, mijn eerste reis in mijn eentje met een 'vreemde groep', en mijn eerste reis met Fotoclass. Het was dus best wel even een stapje in het diepe voor mij als ik eerlijk ben.
Nadat ik mij ergens begin dit jaar had ingeschreven kon het wachten beginnen. Eindelijk een keer naar Afrika, waar ik al zo lang eens heen wilde met mijn camera. Met nog 3-4 weken te wachten werd de voorpret nog eens extra aangewakkerd tijdens een kennismakingsavond bij Fotoclass in Oss zelf. Het was tevens een soort van briefing voor wat we konden verwachten, en zo ging iedereen zo goed mogelijk voorbereid mee.
Tsja en zo zit je in de voorbereidingen, en in een oogwenk ben je al weer terug! Dat zegt wel genoeg denk ik, alle leuke dingen gaan zo snel! De hele trip was prima geregeld, alles was voor mij gewoon duidelijk, ik heb eigenlijk niks gezien dat beter kon qua organisatie. (Niets waar Fotoclass wat aan kon doen in ieder geval).
Absoluut toppunt van de reis was dat we 'de big 5' op één dag hebben kunnen zien. Ik was al blij geweest als dit binnen 7 dagen was gelukt. De grote vijf (Buffel, Olifant, Leeuw, Luipaard, en Neushoorn) is al veelgevraagd, maar ze allemaal op 1 dag is gewoon niet te geloven! Écht een van de gaafste dagen van mijn leven!
Wie -net als ik- van te voren nog twijfelt om met Fotoclass mee te gaan kan ik vertellen: Gewoon doen!
Peter en Thea bedankt voor alle goede zorgen en nogmaals bedankt voor deze mooie reis!

— Robbert Schulz 19-09-2019 

Op maandag 16 september teruggekomen van mijn tweede fotoreis met FotoClass. We zijn 10 dagen naar Zuid-Afrika geweest en hebben een fantastische reis gehad en zelfs de "big 5" op een dag gezien! Peter en Thea hadden alles tot in de puntjes geregeld. Onderdak en eten voldeed volledig aan de verwachtingen. De game drives waren uitstekend georganiseerd. 's-Nachts giraffen die tussen de huisjes doorliepen, zebra's in de tuin en het gebrul van leeuwen en hyena's op de achtergrond. De reizen zijn echt geënt op fotografie en Peter en Thea doen er alles aan om het beste eruit te halen voor iedereen. En het is ook nog gezellig met de groep. Aanrader en zeker niet mijn laatste reis met FotoClass.

— Lex van Dinther 17-09-2019 

Esther en Hans schreef op 09-10-2018

In september zijn wij met Fotoclass naar Zuid-Afrika geweest. Wat een super geweldige reis.. het begint al als je met de bus naar de eerste lodge rijd. Het eindigt als je weer naar huis gaat.. alles was top.. een hele leuke groep mensen die begonnen als vreemden, maar eindigde als vrienden. We hebben gelachen, tranen met tuiten, maar ook onze emoties kunnen delen. Dankzij Peter en Thea, maar ook door de Rangers en toetje en toetje, hebben wij weer een top week gehad. Veel gezien, veel beleefd, veel gelachen, geknuffeld, en vooral enorm genoten. Een reis om nooit te vergeten.. Esther en Hans

Wilma schreef op 02-10-2018
Ik was ook mee naar Zuid Afrika en ik heb enorm genoten van deze reis. Alles goed geregeld, mooie plekken om te slapen, heerlijk eten en leuke, gezellige, grappige mensen in de groep. Complimenten ook voor Thea en Peter voor gewoon alles eigenlijk. Mijn buik- en kaakspieren zijn weer flink getraind door al het lachen. En prachtige foto's hebben we allemaal kunnen maken. We maakten lange dagen, stonden om 6.00 uur bij de poort van het Krugerpark als het park open ging maar wat hebben we gave, vette dingen gezien zeg! En vergeet de deskundige rangers ook niet, nooit te beroerd om uitleg te geven of om de auto een tikkie naar voren te rijden voor het beste plaatje. Of toch weer iets naar achteren want er zit nog een takkie in de weg.... Of ik deze reis zou aanraden?? Absoluut!

Bert van Beek 
Afgelopen september ben ik met Fotoclass mee geweest naar Zuid Afrika. Ik heb altijd al op safari gewild en via Fotoclass een fotoreis geboekt. Dit is mij uitermate goed bevallen, sowieso een goede service en begeleiding van Fotoclass, een goede service en begeleiding ter plaatse. Ook de groep waar je mee meegaat is altijd afwachten, maar ook hier hadden wij een 100% leuke groep, we hebben wat afgelachen met elkaar, ook dit maakt zo'n reis zeer aangenaam. Het is zeker een aanrader waard, je gaat dingen zien die je niet voormogelijk hield.

Weer thuis en nog steeds nagenietend van mijn 3e reis met Fotoclass. Deze keer naar Zuid-Afrika geweest (9-18 sept 2017). Eerdere reizen waren naar IJsland en Spitsbergen.
Wat een bijzondere ervaring en wat een mooie reis!!!
We verbleven op 3 verschillende locaties die allemaal hun eigen charme hadden. The Riverlodge was voor mij een echte droomplek, zo mooi in de natuur en zulke lieve mensen. In de watten gelegd worden door Tiny en Aubrinah met het lekkere eten en de rangers Berry en Elias die met ons op safari gingen en van alles vertelden over de natuur en de dieren. De safaris waren in goede open jeeps.
Tijdens onze safari's hebben we heel veel dieren gezien waaronder ook The big 5!
We hadden een hele gezellige groep, erg veel gelachen met elkaar.
Onder weg naar onze 3e bestemming hebben we de panorama route gereden en diverse stops gehouden op de mooiste plekken.

Nogmaals dank aan Peter, Thea, Tiny, Aubrinah, Elias, Berry en aan alle reisgenoten van de groep. Met elkaar is het een TOPreis geworden!

Groetjes, Yvonne

— Yvonne25-09-2017 17:58

Na IJsland en Lofoten wederom een prachtige reis gemaakt met fotoclass. Dit keer Zuid Afrika! Wat een fantastische vakantie. Met een hele gezellige groep mensen heel veel dieren gezien, waaronder de big five. Prachtige natuur en genieten op schitterende locaties. Vooral de Sefapane River Lodge met het geweldige uitzicht en de dieren die langs de rivier komen lopen hebben een unieke indruk achtergelaten. Van een drankje en heerlijk eten genieten op het terras mede door de dames Tiny en Aubrinah. En door de rangers Barry en Elias veel dieren gespot en veel geleerd over de dieren. Bij deze wil ik hun bedanken.

Maar vooral Peter en Thea bedankt voor het organiseren van deze prachtige reizen!! Het was weer top!!
Ik ga zeker nog eens mee!

Annet

— Annet van Tienen20-09-2017 16:30

Wederom een geweldige ervaring rijker na ons Zuid-Afrika avontuur.

De hele beestenbende mogen vastleggen, en meer dan dat.
Fijne reisgenoten, lekker eten en drinken en uiteraard veel lol.
Een bak plaatjes geschoten, en nu maar uitzoeken 😊, pfff.
Een absolute aanrader.

Team Fotoclass, dank en chapeau!
Groet, Hans

— Hans van Lith 27-05-2017 16:37

Al weer twee weken thuis en wat een fantastische reis naar Zuid-Afrika alles was grote klasse. Heel veel gezien en gefotografeerd.
Ik kan iedereen aanraden om deze fantastische reis te maken.
Veel gelachen en lekker gegeten in super accommodaties met een heel gezellige groep mensen.
Nu bezig met heel veel foto’s uitzoeken en bewerken.

Peter en Thea super bedankt en zeker tot de volgende keer.

— Gerard Janssen 26-05-2017 15:18

Was een geweldige reis, met leuk gezelschap, goede accommodatie en de Big five gespot en vast kunnen leggen.
Absoluut een aanrader
D. van Rijn

— D. van Rijn 24-05-2017 16:50

 

Wij zijn net terug van de 9 daagse fotoreis naar Zuid Afrika met de toppers van Fotoclass Peter en Thea. Wat een mooie reis nooit gedacht dat we zoveel dieren zouden zien, met zeer deskundige gidsen die alles goed wisten te spotten. De grote vijf hebben we binnen. Hotels/rondavels waren goed verzorgt, netjes met hele goeie bedden. Zeker de verzorging bij de river lodges was top. Wat heel goed te doen in de safari auto's met 6 personen terwijl er plaats was voor 10, zodat je alle ruimte had voor je foto apparatuur. Ook voor vogel liefhebbers is dit een top locatie werkelijk de mooiste soorten.

En als er bij een hotel een bordje staat pas op voor de Hippo's en de croco's dan is dit echt niet overdreven, dus echt wel opppassen, maar met een gezond verstand, kom je heel ver.
Het reizen met een groep is heel gezellig.
Nogmaals een echte aanrader, kijken uit naar de volgende keer.
Henk & Jeannet Albronda

— Henk & Jeannet Albronda19-09-2016 16:00

Net een dag terug van een fantastiche reis naar Zuid-Afrika,en na deze nog eens terugkijkend, kan ik maar tot een conclusiekomen.
Gewoon een vette 10, en ik kan iedereen alleen maar aanraden deze reis te maken.
Ik voelde mijn eigen soms een van de rijke van deze aarde zonder miljoenen op mijn bankrekening.
Iedereen super bedankt.
Theo van Kan

— Theo van Kan11-09-2016 15:22

Net terug van de fotoreis in Zuid Afrika wat een wereldervaring.
Eenmaal geproeft van dit wonderschone land en je honger wordt nooit meer gestild. Vooral dankzij de humor van Peter en deskundigheid van zowel Thea als Peter geef ik deze reis een 10+!
Thea heeft mijn dochter Kelly enthousiast gemaakt voor het fotograferen en wat zag ik de foto's van haar iedere dag vooruit gaan.
Ook dankzij onze gids Houston (wat heeft hij een arendsogen) en de Toetjes (wat zorgden zij goed voor ons) is ons verblijf op deze vijsterren locatie en de gamesdrives fantastisch verlopen.
Deze reis smaakt naar meer ik zal in de toekomst daarom zeer zeker een reis via FotoClass boeken en kan ik het iedereen aan bevelen.
Lieve groet Paul van Gestel

— Paul van Gestel10-09-2016 14:55