FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 
 
Waanzinnige plekjes die alleen wij weten

8 Daagse IJsland Fotografie Expeditie

Once in a Lifetime........ ga je naar.........en natuurlijk met FotoClass

Eenzame fjorden, bizarre gebergten, actieve en uitgedoofde vulkanen, ijsvelden en hete bronnen in lava maken van IJsland een onvergetelijk land. "The place to be" als het op fotograferen aan komt. Samen met de fotografen van FotoClass op zoek naar de wonderen der natuur.

Jarenlang in samenwerking met IJsland Tours organiseert FotoClass een unieke IJsland expeditie.

Omdat het een geheel eigen reis is hebben wij niks te maken met andere reisgezelschappen. Overnachtingen in goede hotels met twee persoonskamers, wifi, half pension, vervoer met onze eigen busjes, kleine groepen met maar liefst 2 instructeurs. Adembenemende reis die je absoluut één keer in je leven moet meemaken.

Niet twijfelen want vol = vol

Nee geen fratsen met vanaf prijzen enzo, gewoon complete reis met alles erop en eraan inclusief vlucht.

Wil je meer weten over deze geweldige reis?

Bel  +31651485901 of mail naar info@fotoclass.nl

Vertrek datums 2019:

Groep 1 : 12 t/m 19 Oktober 2019 

Groep 2 : 19 t/m 26 Oktober 2019 

 

FotoClass werkt samen met

 
Echt compleet verzorgde reis inclusief vlucht

Wat gaan we doen.....

We bezoeken de mooiste plekjes van IJsland op het juiste moment, met het mooiste licht. Samen gaan we in deze 8 daagse unieke expeditie de mooiste plekjes bezoeken.

Inbegrepen: 

 •  7 overnachtingen in 3 goede hotels met WIFI
 •  Hotel Anna ontbijt/ diner
 •  Hotel Skaftafel ontbijt/ diner
 •  Hotel Keflavik ontbijt
 •  Prijs p.p. op basis van 2 pers. kamer 
 •  8 dagen vervoer
 •  Vlucht Amsterdam - Keflavik v.v. 
 •  2 Ned/ Eng/ Duits talige instructeurs/ reisleiders FotoClass

Niet Inbegrepen:

 •  Reis / annuleringsverzekering
 •  Bijdrage calamiteitenfonds
 •  Reservering IJslandtours  € 35,00 
 •  Niet genoemde maaltijden / drankjes

Nodig:

 •  Camera uitrusting 
 •  Statief 

Prijs:

Nu voor €1995,00  

15% aanbetaling bij facturering door IJslandtours. Restant 6 weken voor aanvang reis. 

Doordat wij samenwerken met IJslandtours ga je natuurlijk veilig en vertrouwd op reis omdat men aangesloten is bij ANVR / SGR Het is verplicht een reisverzekering te hebben voor deze reis, deze mogelijkheid wordt je door Ijslandtours aangeboden indien van toepassing.

VERGELIJK HET MAAR EENS MET ANDEREN! 

 

Wat gaan we zien ?

Je komt met FotoClass op de mooiste plaatsen met het mooiste licht

Noorderlicht, althans een hele grote kans erop, Golden Circle en Skogafoss Þingvellir
Hekla gebied met watervallen, zoals Hjálparfoss en de 1 na hoogste waterval de Háifoss. Natuurlijk ook de Geyser en DyrhólaeyHet sprookjesachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale Park Skaftafell en  Kirkjubaejarklaustur's prachtige mosvelden. En nog veel en veel meer.

Waarom gaan wij in Oktober? Omdat het qua periode perfect is. Temperatuur is uiterst aangenaam en de kleuren en het licht ideaal voor het fotograferen. IJsland klinkt koud maar is het absoluut niet.

   

Inschrijving IJsland Expeditie 2019

 

Uit het gastenboek

Margot Abelskamp schreef op 21-10-2017 om 16:05:
Zit net op de bank met een bakkie koffie na thuiskomst van een fotografiereis met jullie in IJsland. Voor t eerst met jullie op stap geweest en eigenlijk weet ik niet goed te omschrijven hoe ik deze reis met jullie heb ervaren, omdat woorden tekort schieten. Goed, ik doe toch een poging: fantastisch, indrukwekkend, goed verzorgd, heel gezellig, mooie locaties waar je het idee hebt dat je de enige fotograaf bent, ruim de tijd om foto's te maken en om vragen te stellen en uitleg te krijgen, maar bovenal overweldigend!...Kortom hou je van fotograferen en wil je dit graag een keer in het machtige landschap van IJsland doen, dan is de reis van Fotoclass echt een aanrader. Deze reis vergeet ik in elk geval van mijn leven niet meer. Ik kijk al reikhalzend uit naar een volgende reis. Thea en Peter, ontzettend bedankt!!!Fotoreis IJsland van 15 t/m 22 oktober 2016.

Elly  schreef op 16-10-2017 om 23:27:
Lieve, lieve mensen, Wat heb ik genoten van deze geweldige IJslandreis! Top georganiseerd, en alle aandacht voor ons! Jullie stonden dag en nacht voor ons klaar! Aan alle (ervaren of wat minder ervaren) fotografen op zoek naar een fotoreis ... zoek niet verder, maar boek bij Fotoclass! Lieve groetjes, en tot de volgende reis! Elly

Herman en Henny schreef op 16-10-2017 om 10:18:
Wat hebben wij genoten van onze reis naar IJsland. Peter en Thea bedankt voor jullie goede zorg en inzet. Waar vind je een reisleider die 's nachts driemaal zijn bed uitkomt om te kijken of het noorderlicht te zien is? Wat een leuke groep hadden wij.Ik heb niemand ergens over horen klagen of zeuren. Bedankt allen voor de geweldige sfeer die we met elkaar hadden. We kunnen iedereen deze reis aanraden, ook als jezelf niet fotografeert en je partner wel. De natuur is overweldigend. groetjes Herman en HennyWat een geweldige week was dat. Eigenlijk vind ik het niet goed uit te leggen hoe mooi en geweldig IJsland is, IJsland is vooral beleven!!! En als je dan als " kers op de taart" het noorderlicht 2 x mag meemaken is natuurlijk super gaaf.

Voor mij een TOP week van ontspanning.
Alles was uitstekend geregeld, goede hotels met prima verzorging. Hele gezellige groep mensen met allemaal dezelfde passie. Peter en Arieta brachten ons naar de mooiste plekjes toe, gaven tips en waar nodig hulp. Peter en Arieta zijn allebei uitstekend chauffeurs. Het vervoer in twee comfortabele busjes was uitstekend. En wat hebben we een lol gehad met zijn allen, heerlijk veel gelachen.
Dit was mijn eerste fotoreis en zeker niet mijn laatste! Fotoclass is voor mij voor herhaling vatbaar!
Peter en Arieta, nogmaals dank voor een fantastische week!

— Yvonne26-10-2016 19:13

Dit was mijn tweede ervaring met Ijsland en met FotoClass. Eerst in Maart in Noord-West IJsland en dat smaakte naar meer. Nu deze reis met nog mooiere zuiden. Ik kan het niet in worden uitleggen hoe mooi het daar is. Van de prachtige watervallen tot de gletsjer lagoon, langs mosvelden en natuurlijk de zwarte stranden met Zwarowski kristallen was onvoorselbaar mooi! Elke dag weer een magische verrassingen wachten voor ons. En het smaakt nog steeds naar meer. Verder wil ik Pieter en Arieta hartelijk bedanken voor alle zorgen en de top organisatie! Het gezellige groeps gevoel ik heb erg fijn gevonden .Nogmaals dank aan alle en tot de volgende reis, groetjes Hajni

— Hajnalka Herczeg26-10-2016 18:55

Al weer een paar dagen terug uit Ijsland. Wat een geweldige vakantie hebben we gehad. Prachtige watervallen, mooie natuur, heel veel ijs en het noorderlicht om te fotograferen. Kortom, een prachtig land!
Samen met een heel gezellige groep, brachten Peter en Arieta ons naar al deze mooie plaatsen van Ijsland!

Een zeer geslaagde, gezellige, goed georganiseerde vakantie om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

Bij deze, Peter en Arieta, heel hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke reis en tot de volgende keer!!

— Annet van Tienen26-10-2016 18:55

Terug van een fantastische reis naar IJsland. Bij alle foto’s die ik bekijk ben ik weer even terug. Heel veel dank aan Peter en Arieta die ons geweldig begeleid hebben maar ook aan de fantastische groep, wat hebben we een hoop lol gehad met elkaar maar ook van elkaar kunnen leren. IJsland is een fantastisch land voor landschapsfotografie en FotoClass weet alle mooie plekjes te vinden. Ook nog geluk met 2 avonden noorderlicht, een magische ervaring. De hoogtepunten voor mij waren de ijsschotsen in Jökulsárlón en de gletsjer in Skaftafell National Park maar ook het noorderlicht en de vele watervallen zijn om nooit te vergeten. Ik ga zeker nog een keer met FotoClass op reis.

— Leon Buijs26-10-2016 17:56

Een paar dagen geleden teruggekomen vanuit IJsland. Ik zou, als "niet fotograferende" echtgenoot, meegaan met hobbyfotografen. Nog geen dag liep ik al meteen met een camera rond. Wat een apart land met een diversiteit aan landschappen en natuurwonders. Niet te beschrijven. De foto's die ik heb genomen staan al wel op de PC maar nog niet eens de tijd gehad om ze allemaal te bekijken.

Bedankt Peter en Arieta, maar ook de anderen uit onze groep, dat ik heb mogen genieten van dit aparte land maar ook van de gezelligheid en saamhorigheid.

Het was top!! Zeker voor herhaling vatbaar!

— Rob Nagel26-10-2016 17:20

Van 15 oktober tot 22 oktober meegeweest naar IJsland.
Dat IJsland een prachtig land is wist ik al van 2 jaar terug stedentripje Reykjavik. Maar ik wilde zeker een keer terug en meer van het land zien.
Daarom de reis bij fotoclass geboekt daar je ook je passie fotograferen met je mede reisgenoten deelt.
Wat een prachtig land, je valt van de ene in de andere verbazing en belangrijk vergeet zelf ook niet te genieten!
Alles was perfect geregeld, de mooiste plekjes zijn uitgezocht en boven alles erg gezellig!
Hoe mooi het was is thuis haast niet uit te leggen!
Dit was me eerste reis met fotoclass, maar zeker niet de laatste!
Peter & Arieta bedankt voor de gezellige week en de goede zorgen in dit prachtige land!

— Esther Sel bach25-10-2016 12:39

Een geweldige reis met FotoClass gemaakt naar IJsalnd. Een overweldigende ervaring wat een bijzonder land. Zoveel indrukken en ervaringen. De reis was prima georganiseerd hotels inchecken , eten diëten alles liep super gesmeerd. zodat wij alleen maar hoefden genieten en foto's maken. De groep was erg gezellig en respectvol met elkaar, iedereen werd in zijn waarde gelaten. Je voelde je gewoon thuis met elkaar. Peter en Arieta dank jullie voor deze fijne reis en hulp met fotografie en comfortabele rijden . De reis is een aan rader en het land onvergetelijk .

— Jacky vervoorn25-10-2016 11:07

Gisteren terug uit IJsland, wat een geweldige week heb ik gehad, echt van elke minuut genoten!
Wat een bijzonder land is IJsland zeg, zo'n landschap zie je nergens...voor het eerst alleen weg, best spannend. Maar alles is zo goed geregeld, je deelt dezelfde passie met je medereizigers, de klik is er meteen!
Peter weet de juiste plekjes te vinden, en daar aangekomen ruim de tijd om te gaan fotograferen en genieten, je valt van de ene verbazing in de andere. In de avond lekker en gezellig met elkaar eten, goede hotels. En dan ook nog het noorderlicht gezien, 2 keer, helemaal super, wat een beleving is dat !
Ik zal deze reis niet gauw vergeten, en ga zeker nog vaker mee!
Peter en Arieta, heel erg bedankt voor al jullie goede zorgen, gezelligheid en enthousiasme, jullie waren geweldig!

Groet Esther van de Kamp

— Esther van de Kamp23-10-2016 18:48

IJsland, dan denk je aan bergen, vulkanen, kou en noorderlicht. Niet echt iets voor mij omdat je daar meer landschapsfotografie hebt en ik meer van de macro en wildlife ben, of kan ik daar wel uit te voeten....

Toch maar bij Fotoclass de reis geboekt omdat het land toch een bepaalde aantrekkingskracht heeft en iets zegt mij 'Je moet daar ooit geweest zijn' En dat laatste klopt dus inderdaad....

Je moet daar inderdaad geweest zijn, van een ruig landschap naar grote open lava vlaktes. Van watervallen naar geisers en kleine stroompjes. Van gletsers naar blauwe ijsschotsen naar weer het noorderlicht. En hoe leg je dit thuis uit, gewoon niet, het is niet uit te leggen, dit moet je gewoon met je eigen ogen ervaren, of je er nu wel of geen foto van maakt.

Peter en Arieta, dank voor deze mooie reis, deze ervaring pakken ze niet meer af. Bedankt voor de goede zorgen in IJsland zelf, het was perfect geregeld.

— Bert van Beek23-10-2016 17:54

Beter laat dan nooit.. Alsnog een berichtje terwijl ik mijn foto's aan het beoordelen ben. We zijn nu 2 weken thuis van de IJsland reis en ik ben eindelijk door al mijn foto's heen gespit. Wat krijg ik een heimwee terwijl ik door mijn foto's blader en wat krijg ik soms toch weer een plaatsvervangende buikpijn als ik weer denk aan al die momenten met de slappe lach!! Peter en Melanie, fantastische reisleiders zijn jullie!! Wat heb ik enorm genoten van dit prachtige fotogenieke land, maar ook van de geweldige groep :-D Ik heb geen seconde spijt gehad van de reis en heb er met volle teugen van genoten!! Een echte aanrader voor iedereen die van fotografie, maar ook van Brabantse gezelligheid houdt!

Sophie Verdonschot 01-11-2015

Net terug van "expeditie" Ijsland. Wat was het een geweldige ervaring. Super land, prachtige natuur, fantastische mensen leren kennen. Wat hebben we veel plezier gehad, ongelofelijk. We hebben ook nog het geluk gehad om het noorderlicht te zien, niet te geloven. 2 keer zelfs. Helemaal te gek.
Een gezellige groep enthousiaste fotograven, goed eten, super veel plezier, prachtige foto's. Dat is IJsland!
Marga 22-10-2015

Nog aan het nagenieten van een waanzinnig mooie reis naar IJsland. Een ervaring die ik niet had willen missen. De combinatie van een mooi landschap waar je steeds mooiere ontdekkingen deed en een hele gezellige groep met 2 top fotografen. Ik geloof dat mijn glimlach de hele week op onze gezichten heeft gestaan.
Peter en Melanie ontzettend bedankt voor de ervaring. Veel kunnen leren over het land en fotografie.En natuurlijk de gezelligheid die er de hele reis was...
Gabrielle Kriek 21-10-2015 

Net terug van een fantastische Fotoreis naar IJsland. 8 dagen van oehs en aaahs.. land vol betoverende landschappen en magische legendes.. we hadden dit voor geen goud willen missen.. Peter en Melanie bedankt voor deze inspirerende reis vol hilariteit en saamhorigheid. Wij hebben er weer 10 vrienden bijgekregen.
Esther en Hans van Lith 21-10-2015 

Een weekje IJsland met Fotoclass is helemaal te gek! Je komt op de mooiste plekjes, maakt te gekke foto's. En dankzij een superleuke groep heb je echt de grootste lol! Bedankt Peter en reisgenoten, jullie hebben dit tot een onvergetelijke vakantie gemaakt!

Wat een heerlijke week in IJsland - geweldig land, super goed georganiseerd, veel gelachen, veel gefotografeerd, noorderlicht, en een unieke groep...

Een aanrader, Ijsland is prachtig om te fotograferen, iedereen van beginners tot gevorderden kunnen hun hart ophalen. Wij boften extra met een een gezellige groep, goed weer en twee avonden Noorderlicht!!  Een ervaring om nooit te vergeten.

Het nagenieten van een prachtige week in IJsland is begonnen. Prachtige natuur gefotografeerd, ontzettend veel plezier gehad en alles prima verzorgd door Fotoclass. Ik heb genoten!

IJsland, pfff gewoon geweldig om mee te maken. Zoveel indrukken dat ik nog terug moet om het allemaal vast te leggen.Jullie hebben er iets onvergetelijks van gemaakt. Het ijsbergenmeer en het noorderlicht (natuurlijk is dat niet op bestelling) maar dat is een waar foto-orgasme. En natuurlijk nog veel meer, maar dat moet je zelf maar eens gaan ervaren..........

Bedankt, dikke kus en knuffel ;)

"WOW!!!! Wat een superweek afgelopen week in IJsland, schitterende plaatjes mogen maken van de natuur, van diverse mooie dingen welke we hebben mogen bezichtigen. lekker enthoussiast vertellen aan eenieder die ik tegenkom en het horen wil hoe geweldig mooi IJsland is. Uiteraard ook niet vergeten dat we een leuke groep hadden, waar ik met plezier aan terug denk, Peter en de overige deelnemers dank jullie wel voor deze ervaring. En wie weet tot een volgende reis! "