FotoClass - Fotografie Cursussen Workshops & Fotoreizen
 

Fotografie Reizen

Unieke reizen samen met FotoClass

Alle tijd hebben om te fotograferen, alles geregeld, geen zorgen, geen onverwachte uitgaven. Alles tot in detail geregeld met bijeenkomsten vooraf en nadien. FotoClass is uniek in zijn reizen en daar zijn wij best trots op. 

Op unieke lokatie's in de wereld bieden wij fotografie reizen aan. Alles onder uitstekende voorwaarden en garanties. In samenwerking met gerenommeerde reisorganisaties ontdekken we de waanzinnigste plekjes op aarde.

Kan ik wel goed genoeg fotograferen om mee te gaan op reis? 

Natuurlijk wel, en anders helpen wij je ermee. Wij zijn er juist voor om iedereen de kans te geven om mee te gaan op onze fotoreizen. Daarom gaan er altijd 2 instructeurs/ fotografen mee en zijn de groepen niet groter dan 10 á 12 personen.

En nee.... genieten hoort er dus ook bij, bij ons hoef je niet achter een beamer een fotonabespreking te doen. Dat doen wij meteen ter plaaste op het moment zelf als het nodig is. In de avond uren tijd om te chillen tenzij het Noorderlicht daar is natuurlijk.

En ja.... al onze reizen zijn WEL compleet verzorgd

FotoClass werkt samen met gerenommeerde reisorganisaties die op hun gebied ontzettend gespecialiseerd zijn en alle kennis van zaken hebben. Alles erop en eraan dus en volledig onder de veilige voorwaarden van ANVR/ SGR of GGTO zoals het hoort. 

FotoClass Fotoreizen zijn voor iedereen geschikt 

Of je nu geoefend bent of niet! Wij helpen je! Wij gaan met 2 instructeurs in kleine groepen en verzorgen alles voor je.  

Kan mijn partner ook mee? Die fotografeert niet. Natuurlijk mag hij /zij mee. Ook voor hun is het een beleving en ervaring die je elders nooit meemaakt. 

Kijk op je gemak bij de reis van je keuze maar twijfel nooit te lang hoor. VOL = VOL

Overigens.....

Wil je graag met een eigen gezelschap met ons op reis? Natuurlijk kan dat. Wij maken graag een op maat gemaakte reis geheel naar wens.  

 

De meest gestelde vragen.......

En daar dan een antwoord op:

Waarom is een fotografiereis leuker dan een normale groepsreis?

 • Omdat wij met zijn allen dezelfde passie hebben nl. fotograferen. Wij weten waar en wanneer je op welke plek moet zijn om de beste foto te maken. Tevens nemen wij de tijd om ruim te genieten en te kunnen fotograferen. Onze reizen zijn daarvoor speciaal voor ons samengesteld.

Is de reis geschikt voor beginners?

 • Natuurlijk. Beginners of gevorderden, iedereen is bij ons welkom. Of je nu veel of weinig kennis hebt dat maakt bij ons niets uit. Wij helpen je graag.

Hoeveel reizigers zitten er in een groep?

 • Soms 10, soms 12, afhankelijk van de reis. Het is in elk geval altijd een kleine groep met minimaal 2 instructeurs /reisleiders van FotoClass.

Hoe ziet de kamerindeling eruit?

 • Dames bij de dames, heren bij de heren of als je met je partner of reisgenoot samen reist kan dat natuurlijk ook. Alles in overleg natuurlijk. En weet je? Het klikt altijd, daar hebben wij al zo’n lange ervaring mee, want we hebben ook allen dezelfde passie.

Kan ik een kamer alleen boeken?

 • Ja dat kan maar is helaas niet bij iedere reis mogelijk. Vanwege de enorme extra kosten of omdat er simpelweg gewoon geen plaats voor is.

Kan ik de reis ook verlengen?

 • Ja dat kan. In samenspraak met onze vertrouwde touroperators is er een op maat gemaakt programma nadien of vooraf mogelijk. Wij adviseren je samen met de touroperator graag over de mogelijkheden die er zijn.

Moet ik de reissom ineens betalen?

 • Nee, Je krijgt van de touroperator een factuur waarbij een aanbetaling zit. Het restantbedrag moet meestal een aantal weken voor vertrek voldaan zijn.

Wat voor type camera adviseren jullie?

 • Maakt niets uit. Camera’s maken geen foto’s. Dat doe je zelf met als het nodig is een beetje hulp van ons erbij. Je kan bij ons informatie krijgen over de aanschaf van een camera. Wij geven je dan een onafhankelijk advies, kijkend naar wat jij met de camera wilt vastleggen.

Wat moet ik qua camera-uitrusting minimaal meenemen?

 • Dat hangt een beetje van het soort reis af. In IJsland is een groothoek objectief wel handig natuurlijk maar ook een zoom en een statief. Op safari wil je het liefst een behoorlijke zoom gebruiken. Wij adviseren je natuurlijk graag en bespreken dat tevens in de voorbereiding.

Is het noodzakelijk de bijeenkomst voorafgaand aan de reis bij te wonen?

 • Nee, noodzakelijk natuurlijk niet maar het is wel zo leuk om de groep vast te zien en elkaar een beetje te leren kennen. Samen gaan we het avontuur aan toch? Lukt het niet te komen dan stellen wij je uiteraard met al de noodzakelijke informatie op de hoogte ruim voordat we gaan. Tevens maken we met diegene die dat leuk vinden een appgroep waarin allerlei tips en vragen gesteld kunnen worden.


De reis naar Schiphol onderneem je zelf?

 • Ja, je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van vertrek te gaan (tot op heden altijd Schiphol). Wij kunnen je daarbij natuurlijk adviseren en soms kan er gepoold worden met andere reizigers.

Staan jullie de reizigers op Schiphol op te wachten?

 • Bij de meeste reizen spreken we vooraf een tijd en plek af. Meestal is dat na de check-in bij de gate op de luchthaven van vertrek.

Hoe ziet een reisdag er ongeveer uit?

 • Op een enkel rustmoment na gaan we natuurlijk zoveel mogelijk zien en fotograferen. Wij komen dan ook op de meest bijzondere plaatsen en willen dat dan ook graag met je beleven. 
 • Wat wij niet doen is in de avonduren een verplichte fotobespreking. Wij doen dat liever op het moment zelf, 1 op 1 zodat je ter plaatse voldoende ondersteuning krijgt indien gewenst. Op dat moment kun je de foto nog anders maken, dat is later meestal niet meer mogelijk. Wij respecteren ieders niveau en maken daar geen verschil in. In de avond staan we misschien wel weer buiten voor het Noorderlicht of drinken gezellig met zijn allen iets bij het kampvuur op een veranda in Afrika.

Werken jullie met opdrachten tijdens de reis?

 • Ja soms hebben we leuke uitdagingen om je wat te stimuleren om dat ene bijzondere moment te pakken.

Op welke manier dragen jullie fotografiekennis en -vaardigheden over?

 • Zoveel mogelijk 1 op 1. Iedereen is verschillend en heeft dan ook andere interesses. Soms zie je het niet of gaat het niet…. Nou dan zijn wij er als de kippen bij. Wij zijn altijd met meerdere ervaren fotografen bij de reis aanwezig dus dat komt altijd goed.

Ga ik wel veilig op reis?

 • Ja natuurlijk ga je veilig op reis. Anders zouden wij het ook niet doen hoor. Al onze touroperators zijn aangesloten bij de wettelijk verplichte garantiefondsen. Geen zorgen dus daarover.

Moet ik nu al inschrijven? Het duurt nog zo lang.

 • Ja dat is wel slim. Omdat we altijd maar beperkte ruimte hebben kun je het beste maar zo snel mogelijk inschrijven.
 

Uit het gastenboek

Heb jij ook wel eens het probleem dat je graag over je hobby wilt praten, maar dat er niemand echt in is geïnteresseerd? Begin bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeestje over fotografie en iedereen haalt meteen zijn of haar telefoon tevoorschijn. Maar als je vervolgens enthousiast vertelt over zaken als diafragma, sluitertijd en compositie, haakt iedereen af. Teleurgesteld gooi je maar een ander onderwerp in de groep. Maar oh, wat zou je graag de foto's laten zien waar je zo trots op bent. Die ene foto waar je 's morgens om vier uur je bed voor uit kwam. Wat zou je ze graag vertellen dat je uren in het veld hebt gelegen om die mooie vogel te fotograferen. Hoe graag zou je die nieuwe lens willen laten zien, of dat super handige statief. Andere mensen vinden echter dat je een beetje gestoord bent, maar zelf noem je het liever 'prettig gestoord'. Wat zou het fijn zijn om samen op te mogen trekken met andere 'prettig gestoorden'. Zij begrijpen je tenminste, ze kunnen erover meepraten. Niet getreurd, want gelukkig is er FotoClass. Met dit bedrijf kun je een hele week lang naar hartenlust met je hobby bezig zijn. Met je camera uiteraard, want FotoClass brengt je naar de mooiste en de meest unieke locaties. Ook kun je met je reisgenoten praten over fotografie, want zij zijn net zo gepassioneerd met deze hobby bezig als jij. Zelfs als je nog niet zo ver bent, maar wel moeite wilt doen om je peil naar een hoger niveau te tillen, ben je bij FotoClass aan het goede adres. Daarnaast is reizen met FotoClass gewoon leuk. Naast het fotograferen is er ook tijd en ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld bij de houtkachel, het zwembad of op het terras. Geloof het of niet, maar dit is geen commercial voor FotoClass, dit is geput uit mijn eigen ervaring. Sinds ik naar IJsland ben geweest, inderdaad...met FotoClass, vragen familieleden en vrienden om mijn foto's te mogen zien. Ze vragen zelfs naar toekomstige reisplannen of willen meer weten over de landen waar ik ben geweest. Mocht je dus toe zijn aan een volgende fase in je fotocarrière, denk dan eens serieus na over reizen met FotoClass.

— Antonie Deelen 07-03-2018