940 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Door een super gave reis met Fotoclass september vorig jaar naar de Lofoten in Noorwegen, na terugkomst vrij snel besloten om dit jaar in juni mee te gaan naar de Faeröer eilanden.
  Dit was wederom een top reis. We hebben de hele week uitzonderlijk mooi weer gehad! Het is echt een schitterend land met prachtige vergezichten, huisjes met groene daken, kerkjes, watervallen, heel veel schapen en natuurlijk puffins (papegaaiduikers). Wat een geweldige beestjes zijn dat. De vaartocht naar het eilandje Mykines was al prachtig en dan op het eilandje, na een toch wel pittige klim naar boven, kom je in het puffinparadijs! Wauw! Hier kun je echt uren naar die beestjes kijken.
  Het dorpje op het eiland zelf was ook zeker fotogeniek. Maar eigenlijk is alles fotogeniek waar we stopten om te fotograferen.
  Verder een prima hotel met goed ontbijt in het stadje Tórshavn. Wederom een fotogenieke plek, ook leuk om door heen te wandelen en genoeg mogelijkheden om in de avond een hapje te eten.

  Alle dagen waren goed gevuld, we vertrokken om 9:00 elke ochtend. Meestal waren we tegen het eind van de middag/begin van de avond weer bij het hotel. Dat lijkt een druk programma elke dag, maar je zit in 2 comfortabele busjes en Peter en Thea rijden je naar de prachtigste plekjes toe.
  Je bent op zich best lang onderweg elke dag, maar ik heb het als zeer relaxed ervaren. Alles is heel goed verzorgd en je krijgt echt een vakantiegevoel. We hadden een hele gezellige groep, leuke sfeer en veel gelachen met elkaar!
  Ik zou zeggen, mocht je hier naartoe willen een dikke aanrader om met Fotoclass mee te gaan!
  Peter en Thea wederom bedankt voor deze prachtige reis, de leuke presentatie op de terugkomdag en jullie gezelschap!

 2. Met het fotoboek van Faeröer op schoot, weer even terug naar die prachtige week in juni.
  Wat was dat (weer) een fantastische reis. Over alle eilanden heen, geen plekje niet gezien (denk ik).
  Met rust op alle plekken kunnen fotograferen. Een fijne groep, en wederom super begeleiding van Peter en Thea: dank daarvoor!

  Ik kijk nu al uit naar de volgende reis: tot dan!!!!

 3. Vanwege een zeer goed bevallen reis met Fotoclass vorig jaar naar IJsland, dit jaar voor een 2e keer met hen op reis geweest. Nu naar naar de Faeröer eilanden. Dat deze eilanden bij veel mensen onbekend zijn, kwam ik voor de reis al achter. Inmiddels ben ik nog steeds regelmatig aan het uitleggen waar ze liggen, maar nu kan ik de foto’s die ik daar gemaakt heb laten zien (o.k. een selectie van de foto’s, want het zijn er best veel ). En geniet ik elke keer nog weer van de beelden en herinneringen. De reis was top, het weer was top, droog, vaak zelfs zonnig (on-Faeröers, als ik de bewoners en info-sites mag geloven) en Peter en Thea lieten ons alle hoeken van de 3 grootste eilanden zien. Heel comfortabel in 2 busjes. Alleen al het rondrijden over de eilanden is een belevenis, achter elke bocht weer een ander vergezicht. Baaien, prachtige ieniemienie dorpjes, met piepkleine kerkjes, kale, steile bergen en overal beekjes en watervalletjes. Nergens ben je verder dan 5 km van de oceaan en uitkijkend over het water zie je andere, steil uit zee op rijzende eilandjes. O ja, en dan zijn er overal schapen. Behalve op de 3 grote eilanden die d.m.v. tunnels en een onderwaterrotonde met elkaar verbonden zijn, zijn we ook nog met de boot naar de Puffins op Mykines geweest. Heel leuk om te zien en prima te fotograferen, ook met een 200 mm lens. De reis is prima verzorgt door Fotoclass ism IJsland tours. Het hotel vlak bij het oude centrum van Thorshavn was top. De groep was wederom heel gezellig. Dus dank Peter, Thea en alle fotografen van de Faeroer 2023 groep!

 4. Nog steeds zit ik met m’n hoofd op de Faeröer eilanden!! Wat een reis….. ik ging speciaal voor de foto’s van de puffins en ja hoor dat is zeker gelukt zoals ik wilde!
  Daarnaast hadden we uitzonderlijk mooi weer en hebben we volop kunnen genieten van het mooie landschap.
  Deze reis had ik geboekt afgelopen oktober toen ik de eerste keer meeging naar IJsland en tijdens deze reis besluit ik om wéér een reis te boeken en wel naar…. Tanzania!
  Ik denk dat dit alles zegt hoe goed het bevalt om met Thea en Peter op pad te gaan! We hoeven aan niks te denken, ja dat je om 9uur in het busje moet zitten😁
  Thea en Peter heel hartelijk bedankt voor alles en zou zeggen, Tot Gauw!!

 5. Nog steeds niet te bevatten, wat een geweldige reis was het naar IJsland Summertime North (mijn eerste keer naar IJsland). Ik twijfelde even om mee te gaan maar mijn twijfels werden beetje bij beetje weg genomen na een fijn gesprek met Peter en helemaal toen we een paar dagen op IJsland waren…. WAUWWW dit had ik absoluut niet willen missen. Veel gezien (o.a. watervallen, pruttelpotjes, Lupines, papegaaienduikers en bloemen) en geoefend met de instellingen van de camera. Verder ook heel erg gelachen, goed gegeten, goed geslapen, fijne groep medereizigers en natuurlijk Peter en Thea die klaar stonden voor raad en advies, en een luisterend oor.
  Het is een mooie, ontroerende, geweldige, week geworden met een lach en een traan, een week om nooit meer te vergeten,
  Peter en Thea heel erg bedankt !!!
  Mijn volgende reis staat al weer in de planning met FotoClass (tja ik heb het fotografievirus ook te pakken 😉 )
  een stille genieter !! 🙂

 6. Lang heb ik uitgekeken naar deze reis, de Faeröer eilanden. Al weer mijn 7e reis met jullie. En het was, zoals altijd, weer een fijne groep mensen bij elkaar.
  Een bijzonder en prachtig land met vriendelijke bevolking. We hadden elke dag mooi weer, dus mijn regenkleding heb ik niet nodig gehad. En als je puffins wilt zien, is dit ‘the place to be’. Een echte aanrader om deze reis te boeken. Krijg je zeker geen spijt van. Ik ben weer thuis gekomen met heel veel foto’s. Daar kan ik nog lang van nagenieten.
  Bedankt allemaal voor de gezelligheid.

 7. Afgelopen zaterdag terug gekomen van de reis IJsland Summertime North. Voor mij de eerste keer op IJsland en wat een prachtig land is het! Ik wist niet waar ik moest kijken, zoveel mooie en indrukwekkende dingen om te zien. We hebben veel tussenstops gehad en kregen overal weer de tijd om de foto’s te kunnen maken. Alles was weer op en top geregeld. Een leuke groep, fijne hotels, veel gelachen en vooral optimaal kunnen genieten! Weer veel handige en leerzame tips gekregen van Peter & Thea en bij vragen stonden ze altijd weer voor ons klaar. Bedankt voor deze prachtige reis, jullie goede zorgen, gezelligheid en fijne begeleiding! Op naar de veolgende reis!

 8. Nog steeds aan het bijkomen van een geweldige reis samen met Fotoclass naar de Faeroër eilanden. Wat een schitterend land!!! Een van de highlights was het eiland Mykines, waar we met heel veel rust en gemak puffins konden fotograferen. De rest van de week genoten van allerlei mooie plekjes die het eiland te bieden heeft, overal ruim de tijd gehad om foto’s te maken maar vooral ook te genieten van de mooie uitzichten.

  Een echte aanrader voor iedereen die van een ontspannen reis houdt naar een zeer mooi eiland. Nu druk bezig met het uitzoeken van al die zeer mooie foto’s

  Peter en Thea, bedankt voor deze geweldige ervaring!!
  De adviezen hoe we nog betere foto’s kunnen maken waren zeer welkom en opnieuw veel van geleerd. Heel erg bedankt voor de overige hulp en ondersteuning die geboden werd, mede daarom is het voor ons opnieuw een onvergetelijke ervaring geworden. Op naar de volgende vakantie met Fotoclass!

  Liefs, Tessa en Suzanne

 9. Gisteren teruggekomen van de IJsland Summertime Noord reis. Nog steeds niet helemaal geland door alle indrukken die ik weer heb opgedaan. IJsland blijft toch steeds magisch en verslavend. Mooie locaties bezocht waar voor mij toch de pruttelpotjes van Hvrir en de Kjolurroute er wel uitsprongen. De stilte, de vergezichten in de natuur……GENIETEN!!!!
  Daarnaast natuurlijk de handige tips van Peter en Thea om het maximale uit de foto te proberen te halen. Veel gelachen, heerlijk geslapen in goede hotels, leuke medereizigers en af en toe stiekem een tissuemomentje. De reis was weer onvergetelijk en ik ben blij dat ik met de gemaakte foto’s nog lang kan nagenieten. Peter en Thea, dank voor jullie goede zorgen, het rijden van de vele kilometers, de muziek onderweg, de grappen en humor en jullie vakkundige begeleiding. Dit is vast niet mijn laatste reis geweest met jullie😘

 10. Inmiddels alweer twee weken thuis na de Fotoreis op de Faeröereilanden verzorgd door Fotoclass. Op dit moment druk met het uitzoeken van alle mooie foto’s en dat valt zoals altijd niet mee. Ik was al eerder op reis geweest met Fotoclass en nu voor het eerst naar De Faeröereilanden.
  Ik had al enthousiaste verhalen gehoord maar het blijft toch een vrij onbekend land. Goed voorbereid op pad gegaan voorzien van alle (camera) accessoires en kleding. Alle informatie op internet lieten een nogal wisselvallig klimaat zien voor de eilanden. Gelukkig zijn de regenjassen en truien niet uit de tas gekomen.
  We hebben een week heerlijk met de busjes over de eilanden kunnen zwerven. Alleen het rijden over de soms smalle wegen met zijn vergezichten is al een belevenis. De schapen lopen over het hele eiland rond wat dus oppassen blijft. Ooit eens in een onderwaterrotonde gereden?
  Een van de eerste dagen zijn we met een boot naar Mykines gevaren. Een schitterende tocht naar het eiland met de broedende Puffins. Het eiland met zijn huisjes is al heel fotogeniek maar vooral heel veel mooie beelden kunnen maken van Papegaaiduikers. Er zitten er honderden en ze zijn heel goed te fotograferen.
  We hebben de week met een gezellige groep doorgebracht in een hotel in Thornshaven, de hoofdstad van Faeröer. Prima hotel met een fijn ontbijt. En ’s avonds zijn er in Thornshaven voldoende mogelijkheden voor het diner.
  Ik kijk terug op een hele mooie week met een gezellige club mensen en een fijne begeleiding van de reis door Peter en Thea.

  Tot de volgende!

  Marc Jeuken

 11. Een jaar geleden de Cursus Fotografie gevolgd waarin je op een leuke manier leert fotograferen. Fijne en duidelijk uitleg met leuke foto opdrachten (en veel gelachen om Peter met zn leuke humor!). Een paar maanden geleden gestart met de masterclas The Challenge, die inmiddels is afgerond. Hierin heb ik weederom veel geleerd, op een andere manier creatief leren fotograferen en zie nu veel verbetering in mijn foto’s. Aanrader!

 12. Bijna een weekje terug van opnieuw een prachtige reis met Fotoclass.
  Deze keer gingen we naar de Faeroër eilanden. Voor mij persoonlijk was dit 1 van de top 5 bestemmingen om ooit te bezoeken. Deze kan ik nu alvast schrappen!
  Het was een prachtige reis, alles goed verzorgd en steeds een leuke sfeer!
  We hebben veel foto’s kunnen nemen, altijd mooi weer gehad (de mooi weer garantie?) en heel erg genoten van nog iets die hoog op mijn lijstje stond: de puffins zien en fotograferen!
  Bedankt aan iedereen die van deze week opnieuw een topreis gemaakt heeft, en in het bijzonder aan Peter en Thea voor de flexibiliteit om de rustdag toch om te zetten naar een mooie fotodag!!

 13. Net de basiscursus fotografie afgesloten. Van begin tot het eind boeiend en leuk geweest. Uiteindelijk heb ik veel meer geleerd dan ik van tevoren had gedacht. Ik raad iedereen die graag mooie foto’s wil maken, deze cursus aan. Niet meer aarzelen, gewoon doen! Je leert je camera beter kennen en je leert kijken. Nu op naar de Lofoten!

 14. Nu al zin in vervolgsessies na woensdag de basiscursus te hebben afgesloten. Volgend jaar IJsland zien en fotograferen. En mogelijk nog masterclasses om ‘bij te blijven’ en ‘bij te leren’.
  Vooral de huiswerkopdrachten zetten je aan het denken, hoe stel ik in, welk standpunt neem ik in, waar zie ik de ‘opdracht’ in terug.
  De gezellige openheid en Brabantse klets maken de sfeer, beetje uitdelen en ook kunnen incasseren.
  Vooral de bespreking van de huiswerkopdrachten was top, wat mij betreft cursus één avond verlengen waardoor de bespreking eerder kan en wellicht een opdracht extra erin,

 15. Vanavond de basiscursus fotografie afgesloten, en mannnn wat heb ik veel geleerd de afgelopen 4 weken!!!
  Gewoon in oer Brabants Jip en Janneke taal, met een grote dosis humor (soms wat teveel) krijg je alles haarfijn uitgelegd.
  Een leuke cursus die voor iedereen te volgen is.
  Heb me meteen voor masterclass 1&2 aangemeld

 16. Vorige maand teruggekomen van mijn vierde reis met FotoClass, Tanzania, en nog druk bezig met de prachtige foto’s uitzoeken en bewerken. Net als de eerste drie reizen was ook deze weer top georganiseerd. Geheel gericht op fotografie, rangers die goed geïnstrueerd zijn en precies weten wat een fotograaf nodig heeft. De prijs die FotoClass publiceert is ook echt all-in, met uitzondering van eigen drankje en fooien. De begeleiders van FotoClass zijn ervaren fotografen en helpen waar nodig. Geven tips en zorgen voor de ultieme ervaring.
  De vijfde reis is inmiddels gepland.

 17. Zojuist de beginners cursus afgerond met heel veel leuke en leerzame avonden. De cursus word lekker plat en speels gegeven waardoor je het wel heel goed onthoud. Zojuist aangemeld voor de masterclass II om nog een stap verder te gaan! Bedankt voor de cursus en tot november!

 18. Nu ik de foto’s aan het uitzoeken ben, realiseer ik me opnieuw hoe prachtig de reis naar Tanzania was! Het was, zoals altijd, uitstekend georganiseerd. Wat heel veel indruk maakte op mij waren al die dagen in de Serengeti. De enorme weidsheid van de natuur en de enorme aantallen gnoes en zebra’s die we zagen, dat is eigenlijk niet in woorden te vatten. Letterlijk van de horizon links tot aan de horizon rechts zag je ze lopen. Dat moet je gewoon met je eigen ogen zien. En ook de ervaring van slapen in tenten waar je de dieren in het donker letterlijk langs de tent hoort lopen is onvergetelijk. Of je hoort ze achter de tent grazen (geen idee welke dieren want je mag de tent niet uit), dat moet je ook zelf ervaren.
  En dat samen met hele leuke gezellige mensen en met twee fantastische rangers.
  En natuurlijk bedank ik Peter en Thea hartelijk: deze reis ga ik nooit vergeten!

 19. Een paar dagen geleden terug gekomen uit Tanzania. Wat een fantastische reis! We hebben zoveel mooie en bijzondere momenten beleeft. De grote migratie, badderende olifanten, parende leeuwen, etende hyena’s en ga zo maar door. En dan slapen in een (luxe) tent, midden in de Serengeti. Hoe bijzonder is dat. Met een gezellige groep, twee ervaren rangers die veel over het wild en de natuur wisten te vertellen en natuurlijk de goede organisatie en fotografie tips van Peter en Thea. Ik heb prachtige foto’s gemaakt, maar bovenal ontzettend genoten! Het is een onvergetelijke ervaring waar in nog vaak aan terug zal denken.
  Peter en Thea, nogmaals ontzettend bedankt en tot de volgende reis!

  Liefs, Martine

 20. Wat hebben wij een fantastische reis gehad naar Tanzania. De hotels, de lodges, de maaltijden, de rangers die ons op de mooiste plekken hebben gebracht waar wij met onze camera’s op het wild konden schieten, de tips van Peter en Thea op fotografiegebied en bovenal de gezelligheid van de groep.
  Het was voor ons een onvergetelijke reis met fantastische herinneringen. En ja, de gemaakte foto’s, wat zijn wij er blij mee!
  Het is een kostbare reis, maar gezien wat we hebben mogen ervaren zeker niet duur. Het was geld dubbel en dwars waard.

  Tot de volgende reis en hartelijk bedankt,
  Ton & Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *