924 reacties op “Ons Gastenboek

 1. De reis naar IJsland was geweldig. Mooie vergezichten, mooie foto’s kunnen maken.
  Thea en Peter hebben goed voor ons gezorgd. En ze hebben de “West Side” goed laten zien.

  Ook heb ik weer wat geleerd over zwart-wit fotografie. IJsland leent zich heel goed voor zwart-wit fotografie.

  We hadden een gezellige groep, veel gekletst en gelachen.
  Veel geluk gehad met het weer, dolfijnen, bultrug en niet te vergeten het Noorderlicht!

  Twee keer mogen genieten van dit natuurverschijnsel.

  Thea en Peter hebben het top geregeld. Ik zou zo weer meegaan☺️

  Christie

 2. Een aantal dagen terug gekomen uit IJsland, De Go west editie. Ik heb ontzettend genoten en iedereen die mij vraagt hoe was je vakantie? Zeg ik met een grote lach, FANTASTISCH!
  Alles maar dan ook alles was super goed geregeld. We hebben deze week ook zo veel geluk gehad en dus ook zo veel kunnen doen en zien! Wilde dolfijnen en een bultrugwalvis, het noorderlicht, een lavagrot in geweest (leuk joh met hoogtevrees😂 maar iedereen sleepte mij er doorheen!)
  Je kon alles vragen, niks was gek of stom, er werd goed uitgelegd wat we gingen doen, hoe laat we vertrokken etc. Super fijn en helder!
  En natuurlijk de gaafste foto’s gemaakt! Alles waar ik op hoopte en nog veel meer!

  Peter en Thea, super super bedankt voor deze ontzettend mooie reis! Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

  Liefs Naomi

 3. Het is al weer twee weken geleden dat ik terug ben gekomen van de Lofoten (wintereditie) reis maar ik denk nog bijna ieder dag met weemoed terug aan de reis. Wat een onvoorstelbaar mooi landschap, prachtig guur en dan weer heerlijk zonnig winterweer, en daarnaast nog ontzettend gezellige mensen met wie je al dat moois mag delen. Een fantastische week onder leiding van Peter en Thea die altijd voor een goede sfeer zorgen en alles tot in de puntjes verzorgen. En, wat hebben we een lol gehad!!
  Een echte aanrader voor mensen die van natuur, fotografie en gezelligheid houden.

 4. Toen ik begin 2022 begon met fotograferen heb ik me ingeschreven bij fotoclass voor een basiscursus fotografie, en dat is één van de beste beslissing geweest die ik ooit heb gemaakt. Op een zo ontspannende maar ook eenvoudige en duidelijke manier hebben Peter en Thea mij de kneepjes van t fotograferen geleerd .
  En wat is er een wereld voor me open gegaan!
  Super enthousiast ben ik verschillende workshops bij hun gaan doen en mijn man mee gesleurd in de wonderlijke wereld van de fotografie . We waren zo in de ban dat we de fotoreisvakantie naar west ijsland hebben geboekt.
  We hebben nog nooit een georganiseerde reis gemaakt, maar man oh man het was fantastisch!!
  Het enigste wat we hoefde te doen was naar Schiphol komen en alles, maar dan ook echt was geregeld .
  Nog nooit hebben zo’n ontspannende vakantie gehad!
  Oke, je moest wel fotograferen, uitgestrekte vlaktes,zwart strand, kloven door. Prachtige ijsschotsen, paarden, kliffen kerken vuurtoren en grotten in
  Met de boot op zee en dolfijnen en walvissen op de plaat vastleggen . Midden in de nacht je bed uit om te kijken of t noorderlicht goed gezind was.
  En dat allemaal onder de vakkundige leiding van Peter en thea !
  Duizend maal dank voor deze speciale reis die ik nooit meer vergeet.
  Jullie zijn trouwens ook nog niet van mij af, ik ga nog meer workshop en zeker nog meer vakanties met jullie mee 😀
  Dankjewel voor jullie goedde zorgen!
  Absoluut toppers!! Tot snel xxx
  Groetjes annie

 5. Waar het “Perfecte Plaatje” toe kan leiden. Magisch, zon, sneeuw , wind, sneeuwstorm, storm, dolfijnen (heel veel), bultrug walvis, lava, wenteltrappen, grot, trollenstoel, tranen van het lachen, 🤣,tranen door de wind, kalkoen, pauw, belichten, filters, noorderlicht, lenzen, kou, appjes midden in de nacht, foto’s, nog meer foto’s, zee, bergen, muziek, dansen op de vulkaan, gered worden van de vulkaan ( dankjewel Peter), zwart strand, gouden strand, geen strand meer, vuurtorens, golven, nog meer golven, hamburgers, vis, skyr. Kan nog wel even doorgaan over IJsland Go West! Daarnaast nog vele lieve mensen in onze groep met dezelfde passie voor fotografie die hun kennis graag willen delen. Samen met de perfecte reisleiders Thea en Peter maakte dit een onvergetelijke reis waar ik nog lang van na zal genieten!
  Het smaakt naar meer. Dank jullie wel !

 6. Lieve Peter en Thea,

  Toen Therry vorig jaar vroeg of ik mee wilde naar IJsland moest ik heel hard lachen. Ik en kou, dat gaat niet samen.. Door haar foto´s van haar reis naar IJsland zuid was ik om, ik schreef me in voor IJsland Go West in maart 2023.
  En wat heb ik genoten! Soms even buiten comfort zone, maar had niks willen missen! Wat een prachtig land, en wat een wisselend weer!
  Maar bovenal tof om met gelijkgestemden op pad te zijn en de perfecte organisatie door jullie! In zo´n korte tijd zó veel zien, het moet nog echt landen!
  DANK jullie wel en zéker tot een volgende keer!

  Lieve groeten,
  MIranda

 7. Lieve mensen, wat heb ik genoten. Prachtige week op IJsland – West verbleven, alles meegemaakt zon, sneeuw, kou en storm. Alles gezien wat ik graag wilde zien; Dolfijnen, Bultrug, noorderlicht, bevroren watervallen en besneeuwde vulkanen. Veel mooie foto’s gemaakt op prachtige locaties en dat alles onder perfecte begeleiding van Thea en Peter. Erg leuke groep die allemaal met het zelfde doel kwamen: fotograferen. Het nagenieten kan beginnen met het uitzoeken van de foto’s. Terug kijkend op deze fantastische reis smaakt dit naar meer.
  Thea en Peter, medereizigers bedankt voor deze geweldig reiservaring.

 8. zo net terug van ijsland, daar is het echt koud maar overweldigend mooi, de hele trip was geweldig, de begeleiding van Thea en Peter was super echt een aanrader

 9. Na de geweldige reis Lofoten Winter editie heb ik de foto`s van de reis op de pc gezet en bewerkt. en elke keer als ik ze weer bekijk wat een mooie week hebben we toch gehad. Ik kijk nu al uit naar de terug kom dag van deze leuke groep, en hun mooie werk te bewonderen. mocht iemand dit lezen en twijfelen over meegaan met Foto Class. met wat voor reis van Foto Class dan ook. stop met twijfelen gewoon doen….. je krijgt gegarandeerd een mooie reis met deskundige hulp en uitleg over fotograferen van Thea en Peter.. super bedankt voor de reis. en zeker tot ziens.

  gr JP

 10. Nu al weer een week terug van een leuke reis die ik samen met een hele leuke groep heb gehad in Norway Lofoten. Echt een aanrader, voor ieder wat moois. Heel veel sneeuw en wat dit dan zo bijzonder maakt is dat na elke bocht of tunnel waar je uitkomt met Peter en Thea zo een zon kan schijnen en dan ook weer kan sneeuwen. Wat heb ik heb genoten. Echt gaaf. En dan de uitleg van zowel Peter als Thea: echt goed en duidelijk. Top en bedankt voor deze week. groetjes Mark

 11. Fantastische basiscursus/mini opleiding die jullie als Fotoclass hebben gegeven! Het waren leerzame, ontspannen avonden waarop ook veel gelachen werd. Tijdens de outdoordag heel veel in de praktijk toegepast. Fijne begeleiding, geen vraag te gek, oprechtheid en absolute kunde en vriendelijkheid. Jullie zijn toppers. Bedankt.
  Liefs Miriam

 12. Een aanrader !!!

  Deze week de beginners fotografie cursus afgerond.
  Wat een fijne cursus, duidelijke uitleg, gewone taal, veel humor, veel begeleiding waar je alles al was het meerdere keren , aan kon vragen.
  Leuke outdoordag waar we veel geleerd hebben en die keurig verzorgd was met heerlijke broodjes, koffie en thee.

  Peter,Thea,Tanya en Lenny , hartelijk bedankt en zeker tot een volgende cursus.

 13. Ik heb de basiscursus opnieuw gedaan na een jaar of 6 geleden het fototoestel even aan de wilgen te hebben gehangen. Nu weer alles aan het oppakken en opnieuw starten met deze leuke hobby.
  Ik werd bovenal fijn ontvangen. En ik voelde me ook echt serieus genomen na alle cursussen al eens gedaan te hebben voelde ik me vrij om alles weer opnieuw te mogen vragen en goed geholpen te worden. Alsof ik voor het eerste keer weer kwam. Dat is echt tekenend voor fotoclass. Op een zeer vriendelijke persoonlijke en met humor worden de lessen gegeven. waardoor je je ook snel thuis voelt en vrij voelt om soms misschien wel twee keer dezelfde vraag te stellen. Er wordt zeer professioneel les gegeven. Ik vond het weer fijn om bij jullie te zijn. Wat hebben we veel geleerd.

  Bedankt Thea Tanya en Peter en op naar nog meer cursussen en workshops

 14. Alweer een paar jaar geleden dat ik de basis cursus gedaan heb . veel geleerd en afgeleerd .
  oke peter ik blijf de eigenwijze creij.
  Maar de manier van werken van fotoclass is een eyecatcher . Op je eigen, spontane ongedwongen manier het herbeleven van fotografie.

  Maar nu begint het weer te kriebelen dus ga toch weer een opfris cursus bekijken

 15. Begin november met de beginnerscursus begonnen en WOW wat maak ik al mooie foto’s en dat was iets wat ik (nog) niet had verwacht….
  De cursus werd heel prettig, leuk en professioneel gegeven aan de hand van een uitstekende uitleg, ‘n duidelijke presentatie en veel humor 😁
  Ik ben ontzettend enthousiast geworden en blijf zeker doorgaan met fotograferen en zal ook nog mee gaan doen aan de diverse andere cursussen.
  Dank Peter, Thea en Tanya voor alle hulp en tips!

 16. IJsland Expedition South 15 t/m 22 oktober 2022

  Mooie fotoreis en goed verzorgde fotoreis gemaakt met vele hoogtepunten in het zuiden van IJsland. Peter en Thea hebben de zaakjes goed voor elkaar: prima hotels met goed eten en dicht bij een mooie omgeving. Wat hebben we genoten met de groep, Als kers op de taart was het genieten van het Noorderlicht op de tweede avond. Een geweldig spektakel. Ik had zelf een voetblessure en zelfs
  daar werd voldoende rekening mee gehouden door soms een bepaalde route aan te houden.
  Nogmaals hartelijk bedankt Peter en Thea, ik had dit voor geen goud willen missen.

 17. Zondag 13 november met Peter en Thea de workshop Urbex beleefd. Bij de oude staalfabriek in Duisburg veel plaatjes geschoten.
  Ongelooflijk maar waar , weer had fotoclass het voor elkaar om mooi weer te regelen waardoor schaduwlijnen door de zon mooi zichtbaar waren door de staalconstructies heen. Uiteraard waren er ook weer opdrachten verstrekt.
  Helaas waren de Duitsers dit keer niet zo “gründlich” als normaal. Ondanks hun aankondiging op de site bleef het na (de overigens heerlijke maaltijd) donker op het park waardoor de avondshoot geen doorgang kon vinden. Niet alleen wij, maar ook Peter en Thea baalden hiervan.
  De opmerking dat “eine birne kaputt” was en daardoor het park niet werd verlicht werd door ons naar het rijk der fabelen verwezen.
  Desondanks was de middagsessie erg leerzaam en heb zelfs weer een nieuwe gadget op mijn Canon 70D ontdekt.
  En het commentaar achteraf op de ingestuurde foto’s? De lessen bij Fotoclass werpen inderdaad zijn vruchten af. Buiten een paar positief kritische opmerkingen merk je zeker de invloed en professionaliteit van beiden en vooral de kunst om dit op een leuke manier over te brengen op ons.

 18. Jeetje al weer bijna 4 weken geleden dat we zijn teruggekomen van de IJsland Zuid reis. Wat heb ik weer met volle teugen genoten van de reis, de groep, Peter en Thea en IJsland. Prachtige plekken uitgekozen door Peter en Thea, met rust fotograferen en vooral genieten.
  Absoluut compliment voor Peter en Thea, die heel flexibel het programma aanpassen aan weer en wind om ons zo toch de mooiste plekjes te laten zien en met rust en (prettige) hulp de foto te laten maken die je voor ogen hebt.. De sfeer in de groep was prettig en ontspannen, allemaal met hetzelfde doel in IJsland.
  Dank aan jullie allemaal, Gelukkig nu al aan het aftellen naar de volgende reis in 2023 en aan het bedenken wat het daarna weer gaat worden. Want eenmaal een reis meegemaakt, dan wil je niet meer anders.

 19. Dit was mijn eerste fotoreis. Een lang verwachtte wens ging in vervulling. Op naar IJsland. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Wat een verschillende landschappen en vergezichten. Letterlijk zoveel mooie plaatjes om van te genieten. En dan het maken van de foto’s en het bepalen van de juiste instellingen en composities….
  Dan komt het mooi uit dat je met een groep bent, waarbij je van elkaar kan leren en nieuwe ideeën op kunt doen.
  Een ding is zeker, ik kwam terug en maak nu al betere landschapsfoto’s dan voorheen. Volledig in de manuele stand Peter 😉
  Thea en Peter hebben ons meegenomen naar ontzettend mooie plekken. Wat het meeste indruk op mij gemaakt heeft was het meer met brokstukken drijvend ijs welke uiteindelijk in zee terecht komt en de zeespiegel doet stijgen. Een proces wat ik voor het eerst zelf heb mogen aanschouwen. Een van mijn mooiste foto’s is dan ook hier genomen!
  Dit naast de vele andere foto’s die ik heb genomen en nog steeds bezig ben om ze uit te zoeken alvorens te bewerken.
  Ik kijk terug op een schitterende reis met een fantastische groep mensen! Thea en Peter wil ik in het bijzonder bedanken voor hun adviezen en hulp tijdens deze goed georganiseerde reis. Welke ik iedereen kan aanraden!

 20. Het is alweer een maand geleden, maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van al de foto’s die ik heb kunnen maken. Samen met een leuke groep fotografen genieten van wat dit deel van IJsland te bieden heeft. Peter en Thea weten ons naar de meest mooie plekken te brengen waar we voldoende tijd krijgen om te genieten van de natuur en om natuurlijk die ene mooie plaat te maken. De sfeer is ongedwongen en als ik er even niet weet wat ik moet doen zijn Thea en Peter daar om me verder te helpen de mooiste foto te maken. De hotels waren prima, en het eten uitstekend. Het was een onvergetelijk mooie en leerzame reis.
  Ik wil daarom ook mijn medereizigers, maar vooral Thea en Peter bedanken voor deze prachtige week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *