901 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Na mijn eerste reis naar IJsland met FotoClass in 2016 werd het weer tijd om dit prachtige land opnieuw te bezoeken. In juni mee geweest met de Summertime North reis. Op deze reis geen noorderlicht maar 24 uur daglicht omdat we met de middernachtszon op IJsland waren. Wat een geweldige ervaring om, om 12 uur ’s nachts buiten te staan (of in de hottub te zitten) en het gewoon volop licht is. De reis gaat natuurlijk om de fotografie en daarvoor zijn er genoeg mogelijkheden zowel voor de wildlife liefhebber (Papegaaiduikers, walvissen, dolfijnen, IJslandse paarden en schapen) als de landschapsfotograaf (watervallen, de prachtige omgeving rond Mývatn en het desolate landschap van de Kjölur route).
  Wij hadden wat pech met de excursie naar de papegaaiduikers (aan het weer kan niemand iets doen) maar dat is op de laatste dag meer dan goed gemaakt, één van de voorbeelden dat Peter en Thea er alles aan doen om je reis onvergetelijk te maken. Dus wederom, dank je wel Peter en Thea, tot volgend jaar in Uganda.

 2. Begin juni mee geweest naar de Faeröer eilanden. Genoten van een geweldige reis met een leuke groep fotografen/reisgenoten. De Faeröer zijn klein (zo groot als de provincie Utrecht) maar de natuurpracht en foto-mogelijkheden zijn next level. Van de papegaaiduikers (puffins) op Mykines, die je urenlang kan observeren en fotograferen, via vele watervallen naar de geweldige vergezichten. Een paradijs voor vogel- en landschapsfotografen (of liefhebbers van kerkjes) en iedereen die van natuurschoon houdt. Doordat de Faeröer zo klein zijn, zijn er maar 2 overnachtingslocaties waardoor je niet continu hoeft te slepen met al je bagage. In Torshavn is er voldoende te zien en zijn er genoeg leuke restaurantjes tijdens de vrije uurtjes. Dank aan Peter en Thea voor weer een geweldige reis met FotoClass, de volgende reis is alweer geboekt!

 3. Al weer een paar weken terug van een geweldige week IJsland Summertime North. Het was even doorbijten op Schiphol de eerste dag, maar dat ben je snel vergeten wanneer je in IJsland bent.
  Ik heb ontzettend genoten van de prachtige, ruige natuur. Een leuke groep en veel gelachen en gezien. Even leek het erop dat we de puffins niet gingen zien, omdat het weer het niet toeliet om met de boot aan te leggen op Drangey. Maar……het programma is aangepast en op de laatste dag hebben we dan toch van de puffins kunnen genieten. Dat was echt de kers op de taart.
  Ik kijk al weer uit naar mijn volgende reis met jullie, Peter en Thea. Hartelijke dank voor alles.

 4. Begin juni mee geweest naar de Faeroer eilanden met een leuke enthousiaste groep fotografen. Wat een geweldige mooie week heb ik daar gehad. De Faeroer eilanden (zo groot als de provincie Utrecht) hebben meer schapen dan inwoners. Men rijdt er dan ook voorzichting, want je weet nooit wanneer zo’n schaap oversteekt. Dit geeft je dan gelijk de tijd om no meer te genieten van de prachtige landschapen met schapen, rotsen en heel veel diverse watervallen.
  Begin van de reis met de boot naar Mykines geweest, mooie wandelingen en waar je heel heel veel puffins ziet. Het was geweldig.
  Doordat de Faeroer eilanden niet zo heel groot zijn, zit je nooit te lang in het busje en heb je meer dan genoeg tijd om te fotograferen.
  Bij deze reis hebben we tevens diverse malen een heerlijke wandeling gemaakt, waarbij natuurlijk genoeg gefotografeerd kon worden.

  Bedankt Thea en Peter voor een fantastische reis, ik heb genoten. We gaan elkaar vast nog weer een keer zien 🙂

  Groetjes,
  Renate

 5. Een paar weken terug op een prachtige bestemming geweest met Peter en Thea, de Faeroer eilanden. Wat een onontdekte parel! Rust, natuur, watervallen, vogels en een fantastische groep. Dank voor de fijne reis, en zeker een aanrader voor andere reizigers! Bedankt!

 6. Afgelopen zaterdag teruggekomen van een mooie reis door IJsland. De IJsland Summertime editie.
  We zijn een week op pad geweest met een leuke club mensen en hebben heel veel gezien en beleefd. Het weer was zoals je in IJsland kunt verwachten. Zon, regen en zelfs een beetje sneeuw in de hooglanden waardoor het programma soms aangepast moest worden. Gelukkig hebben we niets hoeven missen van al het natuurschoon. De mooiste landschappen, watervallen, de Geysir en zelfs Walvissen en Dolfijnen kunnen spotten. Op de laatste dag hadden Peter en Thea nog een verassing voor ons en hebben we door een omweg te maken alsnog de Papegaaiduikers kunnen zien en fotograferen. Een mooie afsluiting van een fantastische reis door IJsland. Peter en Thea bedankt voor jullie fijne begeleiding van deze reis.

  Groetjes,

  Marc

 7. Begin juni mee geweest naar de Faeroer eilanden. Hoe vaak ik niet in mijn omgeving heb moeten uitleggen waar het ligt verklaart dat deze bestemming bij vele nog onbekend is.. maar het is een prachtige bestemming en zeker de moeite waard om heen te gaan.
  Groener dan groen, kleine eilanden en idylische dorpjes met prachtige landschappen en vele vogel soorten. Met de puffins als favoriet!
  Peter en Thea dank voor deze prachtige reis en mooie week! Voor wie nog twijfelt boek je gaat er zeker geen spijt van kriigen.

 8. Even een klein verhaaltje. Net terug van het Mooie IJsland met de reis Summertime en 24hr licht. Dit was wel wennen om de hele dag en nacht licht te hebben. En wanneer je dan denkt het wordt donker helaas niet dus. Wat een mooie reis weer meegemaakt met het team van FotoClass. Met hier en daar regen en sneeuw en veel zon was het weer een prachtige reis om op terug te kijken. Veel momenten om ook de dieren te kunnen fotograferen zoals Puffins en getrakteerd worden op Dolphins en walvissen en daarnaast de mooie blauwe velden met lupines, echt wat een mooi gezicht. De mooie watervallen die IJsland te bieden heeft en een dan ook nog op de IJslandse televisie komen!! Wat is dat leuk zeg . Ik heb weer genoten van deze reis . Bedankt Peter en Thea

 9. Zo, net terug uit de Faeröer Eilanden samen met een hele leuke groep fotografen want was dit een mooie reis.Veel foto’s gemaakt in een prachtige omgeving. Het was voor mij een nieuwe ervaring om deze omgeving te ontdekken. Geweldige vergezichten en ook mooie watervallen, welke eerst een beetje klein waren maar daarna als we dichterbij kwamen best groot. Een paar mooie wandelingen gemaakt op Mykines met de beroemde puffins. Wat zien die vogels er lief uit en mooi om vast te leggen met de camera. Ik heb echt genoten van deze reis bedankt weer voor deze mooie reis . Elk hoekje hebben we gezien, ontdekt en vastgelegd. Geen haast en alle tijd om te genieten.
  Ik wil ook zeggen dat het top team Peter en Thea dit weer goed hebben gedaan. Bedankt ik heb genoten.

  Groetjes

  Mark de Kruijf

 10. Vorige week zondag voor de tweede keer de workshop Macrofotografie gevolgd bij Fotoclass.
  Erg leuk om eens op de vierkante meter bezig te zijn i.p.v. het fotograferen van een landschap.
  Het was een hele gezellige en leerzame dag met een leuke club in de Tuinen van Appeltern.

  Groetjes,

  Marc

 11. Thea en Peter,
  Bedankt voor de mooie, leerzame, intensieve, gezellige dag (uiteraard met de nodige humor) vol met macrofotografie gister.
  We kregen mooie opdrachten waardoor we goed bezig bleven. Ik heb er veel van geleerd en zal nog vaak macrofoto’s gaan maken.
  Iemand die nog twijfelt om deze workshop te gaan doen, het is zeker een aanrader!!!!

 12. Vandaag een mooie en leerzame dag gehad met de Workshop Marco Fotografie .
  en veel opdrachten die gedaan moesten worden maar erg leerzaam en dan hebben we ook een leuke dag gehad met lachten en uitleg krijgen
  weer van het top Team Peter en Thea .
  en ja weer veel van op gestoken.

 13. Wat was het een gezellige dag vandaag in de tuinen van Appeltern.
  Workshop macro; veel geleerd, geoefend met leuke opdrachten en ook niet onbelangrijk….veel lol gehad!
  Dank! Ik ben weer geïnspireerd!
  Nu nog een keuze maken om te laten bekijken uit een heleboel foto’s…..klusje!

 14. VIVE LA FRANCE

  Van 6 tot en met 8 Mei met 6 leden van FC Lichtenvoorde samen met Peter en Thea van Foto Class een weekend lang op pad geweest naar Ailly-sur-Meuse in Frankrijk…
  met overnachtingen bij L ‘ORCHIDEE SAUVAGE , het was heel leerzaam ,verschillende workshops gehad van de hele vroege morgen tot laat in de middag, dan meen je dat je al best veel weet maar ze kunnen je nog veel meer leren.
  en wat was het gezellig bij Gerrit en Lucie ,wat zijn ze gastvrij , hellemaal TOPPIE eten drinken en een boel gezelligheid.
  we zullen er nog lang over napraten.
  Dank jullie wel, Peter ,Thea,

 15. Ik heb een heerlijk weekend achter de rug, ‘Vive la France’! Wat een leuk weekend was dat. Alles klopte gewoon!
  Peter en Thea hebben ons weer veel geleerd en ons veel van de omgeving Verdun in het mooie Frankrijk laten zien.
  Ze namen alle tijd om uitleg te geven. Maar liefst vijf workshops hebben gezorgd dat ik trots en blij met mooie foto’s huiswaarts kon. Daar komt het gezegde ‘leven als God in Frankrijk’ vast vandaan ;).
  We werden vrijdag gastvrij ontvangen in chambres d’hôtes l’orchidee sauvage door Lucie en Gerrit. Het ontbrak ons aan niets,! Ik heb, ondanks mijn glutenallergie en andere allergieën, heerlijk gegeten. Lucie heeft zich echt uitgesloofd om te zorgen dat het een zorgeloos weekend werd voor mij. Met één woord Fantastisch!
  Dank je wel Peter en Thea! Dank je wel ook aan Lucie en Gerrit.

 16. Net terug van een heerlijk lang weekend Vive la France georganiseerd door FotoClass. Het was geweldig, perfect georganiseerd en vooral heel leerzaam.
  Naast het vele klikken met de camera hadden we de gezellige uurtjes, met gieren,lachen en brullen, bij Lucie en Gerrit van l’orchidee sauvage die voor de innerlijke mens zorgde. Ook voor jullie, hartelijke dank.
  Nu nog nagenieten van de vele foto’s.
  Peter en Thea, hartelijke dank voor dit mooie weekend en tot de volgende keer/reis.

 17. Afgelopen 2 weekenden wederom ‘viva la France’ georganiseerd samen met Thea en Peter. Hele fijne samenwerking waarbij het de cursisten aan niks ontbreekt! Beide gaan er met volledige ziel en zaligheid voor. Als je de basis een beetje kent van je camera zorgen zij voor de rest! Dus twijfel niet langer, ga gewoon met ze mee.👌

 18. Heb de cursus basis fotografie nu meer dan een week afgerond en mis het nu al
  De cursus was op een leuke en duidelijke manier uitgelegd en heel leerzaam.
  De outdoordag was echt heel gezellig en leerzaam door al wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen.
  weet nu al veel meer van wit balance diafragma en sluitertijd .
  vind het nog wel heel moeilijk om de juiste waardes in te stellen maar door veel te oefenen gaat het wel steeds beter.
  Ga me zeker weer op geven na mijn vakantie voor een vervolg cursus.
  Peter en Thea bedankt .

 19. Ik heb de basiscursus met veel plezier gevolgd. Ik wilde graag mooiere foto’s kunnen maken . Dankzij de cursus heb ik mijn camera beter leren gebruiken , ik weet nu wat ISO, diafragma en sluitertijd betekend en dat foto’s maken op de automatische stand niet meer mag. De cursus heeft mijn fotograferen een boost gegeven ! Het was niet gemakkelijk maar wel leerzaam. Nu nog blijven oefenen dan komt alles goed. Bedankt Peter en Thea voor de fijne manier van lesgeven vol enthousiasme en passie voor jullie vak.
  Mvg

 20. Afgelopen Vrijdag de masterclass I afgerond en wat een opdrachten waren dit weer ook met opdrachten uit je eigen comfortzone .
  maar het was ook weer zeer leerzaam.

  bedankt voor de mooie opdrachten en de uitleg van de foto’s

  dank jullie wel . Peter en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *