867 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Vandaag de Outdoordag gehad van de basiscursus. Veel gezien en geleerd op deze dag en is zeker de moeite waard! Geweldige tips meegekregen, ook voor de Masterclass die we volgen. Was beregezellig en leuk. Op naar de volgende cursus 😉
  Dank jullie wel , Peter en Thea

 2. afgelopen zaterdag workshop “into the history” gehad. Zoals altijd gezellig en leerzaam. Net de “opdrachten” verzonden en vol afwachting van de tops en tips die zeker gaan komen. Dat is het leuke aan jullie: niet alleen de dag zelf, maar ook de nazorg goed geregeld.
  Bedankt en tot een volgende keer, Thea en Peter.

 3. De basiscursus gevolgd bij FotoClass.
  Zeker een aanrader!
  Vandaag de outdoordag gehad waar we alle opgedane kennis in de praktijk konden toepassen. Het was een mooie, leerzame en vooral gezellige dag.
  Peter & Thea bedankt voor de leerzame en gezellige weken. Dank voor de goede zorgen!

  Tot snel!

 4. Vandaag de outdoordag gehad als afsluiting van de basiscursus. Heel fijn om zo je camera nog beter te leren kennen en wat je er mee kunt doen. Je leert anders kijken. Bedankt Thea en Peter!

 5. Leuke dag gehad vandaag. Met Fotoclass een dagje foto’s gemaakt in het openluchtmuseum in Arnhem. Zoveel soorten fotografie die dan aan bod komen. Gelukkig viel het weer erg mee en was het weer beregezellig!! Dank jullie wel Peter en Thea, ik hoop nog menig workshopje bij jullie te kunnen volgen!

 6. Ik heb meegedaan aan de workshop “Into the History” in het Openluchtmuseum te Arnhem.
  We hebben de meeste bezienswaardigheden en ambachten bezocht, waarbij we veel mooie plaatjes konden schieten.
  Het was weer een leerzame en bovenal gezellige dag met Fotoclass.
  Peter en Thea bedankt!

 7. Nog dagelijks aan het nagenieten van de reis naar de Lofoten begin maart! De stilte en ruimte, de schone lucht en het heldere water, besneeuwde landschappen en vergezichten van jewelste, de prachtig opkomende en ondergaande zon, en vooral: alle tijd om dit te fotograferen met mede enthousiastelingen. Peter en Thea staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en zorgen voor een geweldige sfeer in de groep. We verbleven op de prachtigste plekken en alles was tot in de puntjes verzorgd. En als kers op de taart: op de laatste dag enorm veel walvissen gezien én voor het eerst in mijn leven het dansende Noorderlicht mogen aanschouwen!! Ik heb genoten van elke minuut en ben al aan het dromen over de volgende reis. Dank voor alles Peter en Thea en tot snel!

 8. Beste Peter en Thea,

  Wat een mooie reis weer bij jullie gehad en wat hebben we weer leuke dingen gedaan en nieuwe omgeving zo anders weer met de sneeuw .
  en het gezelschap was ook leuk om met z’n alle weer onze foto skills weer na te leven en weer wat nieuwtjes te leren en een workshop gedaan tijdens ons verblijf . ik heb genoten van deze reis .
  ik kijk uit naar de reis in juni .

  Veel groetjes

  Mark de Kruijf

 9. Thea en Peter,
  Hartelijk dank voor de goede zorgen op onze reis door West IJsland de afgelopen week! 3 Dagen sneeuwstormen konden de pret en de zin in fotograferen niet drukken. Trots op hoe jullie de busjes vol met enthousiaste fotografen door het prachtige landschap hebben geloodst. Julio is weer terug op de playlist, dus ook groepen die na ons komen, gaan van een reis genieten vol stop momenten, interessante weetjes en goed gemutste reisleiders.

  Tot snel weer!

 10. Na 3 reizen in Azië, toch maar besloten om eens mee te gaan naar een land waar de temperatuur veel lager ligt, Van 6 t/m 13 maart 2022 ben ik met Peter & Thea meegegaan naar De Lofoten. Ik had niet verwacht dat het zo’n spektakel zou worden. Een schitterend landschap met veel leuke huisjes, bergen en meren. En ook in dit seizoen nog sneeuw erbij. Tijdens de dagelijks ritten vele malen uit de auto gestapt om zowel het landschap alsook pittoreske taferelen met de vele clics vast te leggen op de fotokaart.
  De laatste dag was een grandioos feest. ‘s middags vanuit Andenes vertrokken met de boot, om op 16 km. uit de kust de walvissen te spotten. Walvissen gezien? Jazeker, Niet normaal. Na eerst een paar Finales te hebben gezien, zagen we verderop een groep van 5 walvissen tegelijk die om beurten hun staart omhoog gooiden. Het aantal gespotte walvissen wekte zelfs verbazing van de crew van de boot. ‘s Avonds was de lucht helder en een ideale situatie voor het aanschouwen van het Noorderlicht. Na een tijd van een enkele streep Noorderlicht, barste het feest los. Een verscheidenheid van verandering van vormen was het bijna onmogelijk om de ontspanknop van de camera los te laten. Zo gaaf. Het Noorderlicht danste van jewelste. Het is dt ik mijn aandacht bij de camera moest houden, anders had ik zeker van enthousiasme meegedanst. Kortom een waanzinnige 4e reis met Fotoclass. En wat nog leuker is. De 5e reis is geboekt. Kan niet wachten!
  Peter & Thea Dank jullie wel. Jullie hebben mijn leven weer verrijkt.

 11. Na heel lang wachten was het dan uiteindelijk zover. Eindelijk weer op fotoreis!
  Voor de tweede keer op reis met Fotoclass en nu naar de Lofoten in Noorwegen. Nog nooit in Noorwegen geweest en daarom best spannend hoe het er daar zou uitzien en wat we daar zouden kunnen verwachten. Ik kan niet anders zeggen dat deze bestemming mijn verwachtingen heeft overtroffen. Wat een adembenemend landschap en mooie natuur.
  Besneeuwde bergen, mooie spiegelingen in het water, schilderachtige dorpjes en haventjes met typische Noorse vissersbootjes.
  In onze eigen busjes wisten Peter en Thea ons elke dag weer te verrassen met de mooiste foto locaties. Afhankelijk van het licht en de weersomstandigheden werd de route hier als het nodig was op aangepast. Na al een schitterende boottocht door een van de fjorden gemaakt te hebben, vertrokken wij de laatste dag vanuit Andenes voor de walvistocht. Of de walvissen zich zouden laten zien is nooit te zeggen dus begon de groep met wat gezonde spanning te boottocht. Het duurde nog geen uur voordat de eerste “grote vissen” in beeld kwamen. In de verte was te zien hoe de walvissen het water omhoog spoten. Later bleek het de Fin Whale te zijn, een soort die zich zelden laat zien in deze omgeving. Als klap op de vuurpijl verschenen later de Spermwhales aan de horizon. Niet één maar een school van 6 tot 8 walvissen dobberden vlak langs onze boot af. Als de walvis naar de diepte dook verscheen zijn machtige staart boven het water. De schipper liet ons dit steeds weten waardoor we dit heel mooi hebben kunnen fotograferen. Als kers op de taart verscheen ‘s avonds ook nog het noorderlicht aan de hemel. Onze hele groep stond te juichen van enthousiasme.

  Peter en Thea heel erg bedankt voor jullie ontspannen en vakkundige begeleiding van de reis. Ik kijk alweer uit naar de reis in juni.

  Groetjes,

  Marc Jeuken

 12. Gisteren teruggekomen van de reis naar de Lofoten. Wat een mooie week was het weer om samen met Peter en Thea en enkele oude bekenden deze reis te mogen maken. Spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen, kronkelende wegen langs de fjorden, rendieren en zeearenden waren al een belevenis. Daar bovenop kwamen dan ook nog veel walvissen en een luchtshow van het Noorderlicht!! Haast niet te beschrijven in woorden wat deze week me gebracht heeft. Even kunnen vergeten wat er allemaal in de wereld gebeurd, even in het “nu” zijn en puur genieten van al het moois! Daarnaast natuurlijk veel mooie foto- en leermomenten, tranen van het lachen en lekker eten. Kortom lieve Peter en Thea dank jullie wel! Dank voor de afgelopen dagen. Ik kijk uit naar 12 mei om samen met jullie en de groep nog heerlijk na te genieten.

 13. Afgelopen donderdag helaas de laatste les gehad van de basis cursus fotografie. Ik heb zoveel geleerd over het fotograferen. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het blijft hangen omdat je het meteen uitprobeert.
  Mocht je meer willen leren over fotograferen, dan raad ik Fotoclass zeker aan.
  Heb mezelf meteen aangemeld voor 2 nieuwe cursussen.

 14. Vorige week de workshop Colors of Nature gevolgd. Wat een prachtig natuurgebied! Zowel ruimte voor landschapsfotografie als macrofotografie; lekker oefenen met o.a. kleurtemperatuur. Vandaag de foto’s bekeken en de opdrachten (altijd weer een creatieve uitdaging!) ingestuurd. En natuurlijk was het ook gewoon weer een super gezellige dag met een leuke groep mensen. Bedankt weer Peter en Thea, tot de volgende keer!

 15. Gisteren de workshop ‘into the dawn’ gedaan. Ondanks dat de zon zich niet liet zien heb ik een hele mooie ochtend gehad en mooie foto’s kunnen maken. Weer veel geleerd over belichting en compositie en ook dat je de tijd moet nemen:)
  Het was gezellig! Dank je wel, Peter en Thea

 16. Gisteren de workshop spelen met licht gedaan. Een hele leuke en creatieve manier van fotograferen. Nieuw voor mij en een creatieve plus om de donkere wintermaanden in te vullen. Een geslaagde en zoals altijd gezellige avond bij Fotoclass. Dank je voor deze Peter en Thea!

 17. Gisteren de workshop Colours of nature gedaan. Wat een prachtig gebied hebben jullie hiervoor uitgekozen! Veel mogelijkheden om te oefenen met landschapsfotografie, maar ook heerlijk in de weer geweest met macrofotografie, daar heb innig wel wat meer oefening voor nodig, merk ik. Leuk gezelschap, kenner van de fotocamera’s binnen handbereik, dus direct advies bij sommige moeilijke onderwerpen. Alles weer op de welbekende Fotoclass manier begeleid met een flinke dosis humor. Heb genoten van deze dag! Ga gauw kijken of er nog een leuke workshop te plannen is. Dank jullie wel Peter en Thea!

 18. Weer een leerzame fotoworkshop gehad met het top team van Fotoclass.
  Urbex Duisburg en weer wat wijzer geworden echt leuk om dit te doen omdat je weer iets anders leert met je camera .
  thanks Peter en Thea.

 19. Afgelopen Zondag de Zwart Wit Workshop gehad .
  Super leuke & gezellige Workshop met goede tips & tops . Leerzaam .
  Peter & Thea bedankt voor deze fantastische dag .

  Graag tot Ziens Rienette

 20. zwart-wit workshop gevolgd vandaag in den bosch , heerlijk no nonsense uitleg hou ervan
  dan is het gewoon duidelijk !
  Het is niet makkelijk is gebleken maar toch was het super leuk ! moet gewoon blijven oefenen .
  dank jullie wel voor jullie hulp en geduld ..
  tot snel weer .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *