842 reacties op “Ons Gastenboek

 1. de zwart wit cursus gevolgd vandaag was gaaf,
  vond het niet makkelijk maar wel leuk om te doen, wordt veel oefenen , dank je wel weer wie weet binnenkort weer een cursus

 2. Lofoten wat was je prachtig volop in herfstkleuren. Ik heb intens genoten van de mooie landschappen, de rust en ruimte van de natuur, het warme, zonnige weer en de gezellige groep reisgenoten. Werkelijk een top georganiseerde reis met vele hoogtepunten. Een aantal (foto)wensen zijn afgevinkt van mijn bucket-list; meerdere avonden Noorderlicht waarvan 1 avond echt spectaculair, boottochten waarbij we zeearenden, potvissen en orka’s zagen, prachtige zonsondergangen en we spotten zelfs elanden! Bedankt Peter en Thea, het was een reis om nooit te vergeten!

 3. Alweer een weekje terug uit het prachtige IJsland. Wat was dit een mooie ervaring. Toen we boekte had ik zo iets van hmm wat moet ik daar in IJsland toch doen?? maar echt waauw! Zo veel watervallen gezien en geen enkele keer gedacht ‘alweer een waterval’ ze waren allemaal zo mooi op hun eigen manier en zo anders van elkaar. Ook de gletsjer, wat een mega groot iets is dat en zo indrukwekkend om te zien. Het noorderlicht niet te vergeten. 1 avond gezien maar zoó mooi en spectaculair. Nog nooit zo iets gezien. Dit was echt wel heel magisch om gezien te hebben alleen het fotograferen ervan tja hoe moet dat dan? Uitleg en hulp was altijd dichtbij.
  De begeleiding was dan uiteraard ook weer TOP! Dankjewel Peter en Thea voor deze geweldige reis!

 4. Alweer even terug maar wat was het een fantastische week in de Lofoten eind september. Met prachtige herfstkleuren en schitterend weer.
  Veel mooie plekjes gezien, het noorderlicht, elanden en Orka’s!
  Nog steeds geniet ik na van deze mooie reis met de foto’s. Thea & Peter bedankt voor de gezelligheid en de verzorgde reis. Twijfel je of je moet gaan? Gewoon doen je krijgt geen moment spijt!

 5. Ik geniet nog na van de reis naar het zuiden van IJsland in week 41. Eindelijk weer op pad en wat een pracht land is het toch! De ruimte, de stilte, de prachtige natuur, het noorderlicht, het is allemaal buitenaards mooi of magisch of wat je maar aan superlatieven kunt bedenken. En dit alles met de gezelligheid die Fotoclass kenmerkt en uiteraard krijg je aanwijzingen en tips van Peter en Thea op fotografie gebied. Thanks!!
  En mijn medereizigers bedank ik voor de gezelligheid, de spontane hulp bij de camera instellingen, voor de spelletjes en de mooie persoonlijke verhalen.
  Eigenlijk heb ik maar een ‘klacht’: 1 week is eigenlijk te kort!

 6. Thea en Peter, dank voor de prachtige reis naar de Lofoten Noorwegen. Helaas gaat zo’n week veel te snel voorbij. Ik heb weer veel geleerd, genoten en gelachen. Lofoten in de herfst met al de herfstkleuren was echt magisch mooi en wat hebben we geluk gehad met het weer, het noorderlicht en de orka’s. Gelukkig ben ik ook al een paar weken aan het genieten van alle foto’s. Tijd om weer een volgende reis bij jullie uit te zoeken!

 7. Wat was het een geweldige reis! Lofoten in de herfst, prachtige kleuren, mooie omgeving, super mooi weer en een heerlijke groep mensen.
  Dit had natuurlijk niet gekund zonder de fijne begeleiding van Peter en Thea.

  Mocht je nog ergens twijfelen om het wel of niet te doen: gewoon gelijk boeken! Ga je geen spijt van krijgen.

  Thanks Peter en Thea voor deze prachtige reis!

 8. Wat wàs ik eraan toe na 2 “vakantieloze zomers” en hoe handig dat ook precies het reisprogramma bij FotoClass weer op ging starten op het moment dat ik een nieuwe camera aanschafte…. Het last minute plekje voor de Lofoten was al “gekaapt” voor ik kon reageren maar IJsland was een prima alternatief! Ik begrijp de voorliefde en het enthousiasme voor dit unieke en fotogenieke landschap!!
  De nadruk lag deze reis voor mij op vakantie en het wegwijs worden in de nieuwigheidjes van een (nieuw merk) camera.
  Beiden prima gelukt wat mij betreft – al was ik met het noorderlicht blij dat ik nog even op de oude camera en de tips & tricks van Thea, Peter en verschillende reisgenoten terug kon vallen.
  Gezelligheid als vanouds bij de prijs inbegrepen en ook de verzorging in de verschillende accommodaties was perfect.
  En uiteraard nog heel veel nagenoten bij het uitzoeken van al die foto’s.

  Peter en Thea, bedankt voor een heerlijke week!

 9. nou weer terug van een zeer mooie reis naar Zuid Iceland met iedereen een ook weer mooie foto’s kunnen maken en wat een uitleg als je iets niet weet dan weten de Mensen van Fotoclass Peter en Thea weer uitleg te geven waardoor het een mooi plaatje word met de leuke en grappige momenten echt een goede aanrader. weer bedankt Peter en Thea voor deze reis in Iceland . echt Top ben nu aan het nagenieten met de foto’s die er gemaakt zijn .

 10. Onze FotoClass-reis naar de Lofoten was een echte eye opener: elke hoek een fantastisch landschap en/of uniek uitzicht. De organisatie had werkelijk kosten noch moeite gespaard om er een prachtreis van te maken inclusief vanaf dag één stralend weer met ongekende blauwe luchten plus ‘super’ temperatuur (niet echt op gerekend qua kledingkeuze: Lofoten en 18 graden plus… ).

  Noorderlicht, orka’s, zeearenden en walvissen, allemaal geregeld. Wat wil een (fotograferend) mens nog meer…??

  (PS: nog steeds bezig met het schiften van de foto-oogst)

 11. Al even thuis van een mooie reis naar de Lofoten (en de Vestraelen). Het weer zat in alles mee en ik heb dan ook ontzettend genoten van het buiten zijn, de mooie landschappen en mooie dieren die dit deel van het land te bieden heeft. Jullie weten altijd weer de mooie stekjes te vinden en het verblijf bij Liesbeth was in alles top. En, ook niet onbelangrijk bij een fotoreis, ik heb weer wat geleerd als het gaat over “kiekjes maken”. Weer kaarten vol met foto’s en daarmee nog volop napret in het uitzoeken.
  Nogmaals dank Peter en Thea.

 12. Lofoten in de herfst.
  Wat is het toch altijd fijn om met jullie op reis te gaan. Het was weer een fantastische week op de Lofoten. Heel erg genoten en veel gelachen, maar ook weer wat bijgeleerd.
  En wat hadden we prachtig weer, zelfs in een T-shirtje buiten zitten lunchen. Ook hebben we alles wat we wilden zien, ook daadwerkelijk gezien, orka’s, walvissen, elanden, zeearenden, meeuwen, zeehonden enz. Meerdere avonden hebben we genoten van het Noorderlicht. En de prachtige herfstkleuren waar geen eind aan leek te komen. Kortom, een reis die je echt een keer gedaan moet hebben.
  Ik kijk al weer uit naar mijn volgende reis naar IJsland met jullie en hoop dat ik nog veel reizen met jullie mag maken.

  Dank je wel Peter en Thea

 13. Vorige week een heerlijke week in IJsland gehad, wat een prachtig land, om elke hoek weer een ander vergezicht, spectaculaire watervallen, mooie gletsjers en op de 2e dag al getrakteerd op een werkelijk schitterend Noorderlicht. Was gewend alles op de automaat te fotograferen, maar heb tijdens deze reis al veel geleerd dit handmatig te doen, maar heb nog veel te leren. Bedankt Thea en Peter! en alle andere reisgenoten. Een reis om met veel plezier op terug te kijken.

 14. Net terug van een Reis lofoten herfst editie.
  Wat een mooi Landschap zo in de Herfst en veel mooie dingen gezien, dit was een reis om nooit te vergeten. We hebben alles gezien, Noorderlicht, Potvissen, Orka’s, zeearenden en geweldige landschappen. Een top ervaring weer met een top team van #fotoclass echt genoten .
  Bedankt Peter en Thea

 15. Het is al weer een week geleden dat we de workshop hadden in de Den Bosch , en nog steeds ben ik aan het genieten.
  Het was weer top geregeld en vooral ook gezellig. Vol tips en trucs keerden we weer huiswaarts en bereiden we ons nu voor op het weekendje Frankrijk. We kijken er naar uit!!
  Peter en Thea hartelijk dank en tot in Frankrijk

 16. Workshop architectuur in Den Bosch gehad samen met leden van de FC Lichtenvoorde ..
  Het was weer een hele gezellige , leerzame en zonnige dag … bedankt Perer en Thea .. het was TOP … tot volgend jaar “weekend Frankrijk “, ik kijk er helemaal naar uit 👍

 17. Jammer de 5 lessen zitten er alweer op, ik vond de basis foto grafie cursus geweldig leuk, heel veel humor, twee leuke cursus leiders , De oud door dag was ook echt super, Peter en Thea , dank je wel voor alle tips op en aanmerkingen, enne de zwart / wit cursus is al weer gepland.
  zal nog vaak aan jullie denken,
  Boven langs , niet meer gebruiken, de m van makkelijke stand en linker hand, hebben een andere betekenis gekregen ,
  groet tot snel Alice van bergen

 18. Afgelopen zaterdag heb ik in de mooie Tuinen van Appeltern de workshop Macro Compleet gevolgd.
  Bij aankomst kregen wij onder het genot van een bakkie koffie wat tips en tricks te horen van Thea, waarna we lekker aan de slag konden gaan.
  Ik heb samen met de mede cursisten een erg leuke dag gehad. Ik kan alleen maar zeggen; dat smaakt naar meer!
  Thea en Peter bedankt voor deze geslaagde dag.

  Groetjes Marc

 19. Een gezellige, drukke maar ook een leerzame dag macro fotografie met Thea en Peter als geduldige leermeesters..
  Prachtige locatie in de tuinen van Appeltern.
  Wederom een geslaagde workshop .

 20. ‘Lachen, leren en intens genieten’

  Wat hebben wij een heerlijk weekend gehad in Frankrijk. Terwijl wij genoten van de perfecte verzorging van Lucy en Gerrit, werd geen moment onbenut gelaten om de fijne kneepjes van de fotografie over te brengen. Op verschillende locaties werden diverse onderdelen aangestipt. Locaties die ook de moeite waard zijn voor de niet-fotografen onder ons (dus ook partners kunnen zich hier goed vermaken). En tussen het fotograferen door was er tijd voor ontspanning en veel lol. De chemie tussen de gastheren spatte er in ieder geval vanaf. Wil je Frankrijk op een andere manier bekijken? Ga dan zeker mee op de Viva La France reis van FotoClass.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.