765 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Super leuke basis cursus gevolgd, heel veel geleerd . Nu kan ik aan de slag. Op weg naar veel mooie foto momenten

 2. Na een paar leuke weken te hebben gehad met de Cursus MASTERCLASS III
  weer heel veel geleerd en uitdagingen gehad die op zijn tijd best wel pitig waren maar erg leuk om te doen .
  is het echt een aanrader voor iemand die van uitdagingen houdt en mee wil leren over masterclass III.
  Peter en Thea bedankt voor de leuke Cursus die ik bij jullie heb gevolgd echt Top.

 3. Meegeweest naar de Lofoten met Thea en Peter… Een supermooie, gezellige en avontuurlijke reis, met een hele leuke groep mensen!
  Veel mooie foto’s kunnen maken. Vooral de zeearend excursie en de prachtige natuur blijven mij lang bij.
  De eigenaresse bij Marmelkrokken was echt enorm gastvrij en haar kookkunsten subliem! Dank daarvoor.
  Zeker de moeite waard en ik ga er ook zeker nog eens naar terug.

 4. In korte tijd de cursussen masterclass I, II en III gevolgd. Ik wilde weer eens op een andere manier fotograferen. Even uit je comfortzone. Weer eens nieuwe uitdagingen. Het mooie is dat je ook ziet wat anderen van de opdracht maken. Drie cursussen, maar elke cursus heeft weer zijn eigen opdrachten, telkens verschillend en nooit saai. De besprekingen vinden in groepsverband plaats met veel humor maar toch positief en opbouwend.
  Ik weet nu al zeker dat ik ook masterclass IV later dit jaar ga volgen.

 5. Alweer een week thuis van de fantastische reis naar IJsland.
  Een onvergetelijke reis met vele hoogtepunten prachtige landschappen en mooie luchten. Zeker voor herhaling vatbaar.
  Prima verblijf in uitstekende hotels, en een begeleiding die zeer deskundig is en de prettige stemming in de groep er wel weet in te brengen. (en te houden bij regen)

  Fotoclass bedankt

 6. 9 januari, workshop Indoor spelen met licht. Geweldig wat een mogelijkheden om op druilige donkere dagen binnenshuis te fotograferen. Hartstikke leuk om te doen, dus DOEN ! 🙂

 7. Het is inmiddels alweer ruim een maand geleden dat ik heb deelgenomen aan de basiscursus fotografie met het doel te kijken of werken met een spiegelreflex camera wel iets voor mij is. En ik moet zeggen dat ik helemaal verkocht ben nu ik weet hoe ik de camera goed moet gebruiken. De cursusavonden en praktijkdag waren erg gezellig en leerzaam, zeker met het enorme enthousiasme van Peter, Thea en Tanja! Ik ga zeker terugkomen voor een vervolgcursus! 🙂

 8. Wat kan ik hier nog schrijven?
  Het was gewoon SUPER.
  Wat een heerlijke manier om kennis te maken met fotografie zoals het hoort. Zelf bepalen hoe je foto er uit moet zien. Na 2 lessen wil je al geen automatische stand meer. Je voelt je dan al een echte fotograaf. Peter, Thea en Tanja, heel hartelijk bedankt.
  Voor mij komt er zeker een vervolg.

 9. De basiscursus fotografie gevolgd en meteen na de eerste les, kwam de passie voor grafie weer helemaal terug.

  Zelf de baas zijn over je camera geeft je een super gevoel, controle hebben over hoe jij de foto wil hebben.
  De les wordt op een zeer leuke manier gegeven waardoor het allemaal beter blijft hangen en snap je hoe alles bij elkaar hoort zo als diafragma, sluitertijd en ISO.

  Vier geweldig leerzame, gezellige avonden en een prachtige buitendag.
  Ik heb de smaak te pakken en de vervolgcursus al meteen geboekt.

  Tot snel

 10. Helaas na vier avonden en een outdoor dag zit de basiscursus fotografie er alweer op. Zowel de avonden als de outdoor dag waren bijzonder leerzaam en reuze gezellig! Als je meer uit je fotocamera wilt halen naast de basisopties, dan is de cursus zeker aan te bevelen. Sluitertijd, diafragma, ISO-waarde, witbalans, lichtmeting, focuspunten, etc. Het wordt allemaal op een zeer luchtige manier uitgelegd en daarna kun je ermee aan de gang. Ik wil Peter en zijn team dan ook hartelijk danken voor de leerzame en gezellige tijd en ga me zo spoedig mogelijk inschrijven voor een vervolgcursus

 11. Geweldig deze basiscursus die we net hebben gehad. Buiten dat ik veel geleerd heb, hebben wij een paar hele gezellige avonden en een zondag gehad. Een echt aanrader voor eenieder die een fotocamera vast wil houden. Wat mij betreft zal er zeker een vervolg komen. Maar nu eerst flink oefenen en datgene wat ik van Peter en zijn team heb mogen leren in de praktijk brengen.

 12. Elke keer gedacht: ik zou graag zo’n cursus fotografie willen nemen, maar het kwam er nooit van! Tot ik het cadeau kreeg van mijn vrouw. Nou! Had ik het ik maar eerder gedaan! Na 4 jaar eindelijk kennis gemaakt met mijn camera! In zo’n korte tijd zo veel geleerd, dat ik geen foto’s meer kan maken op de voorgeprogrammeerde standen! Een hele praktische cursus, waarbij je gelijk van alles leert, de achtergronden, instellingen, speciale effecten, etc. Nu kan ik niet meer normaal naar dingen kijken, zonder te denken “dat zou een mooie foto kunnen worden”! Dank je wel Fotoclass! Leerzame lessen, leuk gebracht, veel gelachen! Enne….. toevallig van de week de echte lokroep van de Tauros gehoord in de Maashorst gehoord……scheelt niet veel 😉

 13. Der Basiskurs war wirklich sehr lehrreich. Habe viel gelernt und bin jetzt, nach dem Kurs noch beschäftigt mein Wissen zu vertiefen. Ich empfehle jedem so einen Kurs zu besuchen. Danke nochmals.

 14. Wat een leuke en leerzame lessen heb ik gehad in de basiscursus. Ik had niet verwacht dat ik zo snel met mijn camera overweg zou kunnen! Door de inspirerende lessen, opdrachten en niet te vergeten de fantastische outdoordag heb ik er een hobby bij gekregen.
  Dank je wel Peter, Thea en Tanja, ik heb veel geleerd en vooral genoten dank zij jullie!! En ik ga zeker verder bij Fotoclass:)

 15. Gisteren mijn laatste dag basiscursus gehad bij Fotoclass.
  Nooit gedacht dat ik in 5 lessen alle basis materie zou kennen en begrijpen van het fotograferen.
  Leuke, lieve mensen en de groep was fantastisch gezellig.

  Twijfels over het nemen van een cursus?, ik raad het je aan om het te doen!, maar pas op! het is aanstekelijk ! Ook ik zal me snel weer gaan melden voor een vervolgcursus.

 16. Wat een Dag vandaag met Fotoclass op stap geweest
  in maasduinen wat een mooie locatie .
  echt een topdag gehad .
  Nog bedankt
  Team Fotoclass

  Live- Colors of Nature workshop

 17. Op mijn vijftigste verjaardag verrast met een fotoreis naar IJsland met FotoClass. Iedereen wist er al vanaf behalve ik. Wat een schrik en verrassing om een filmpje van Peter te krijgen waarin hij het cadeau bekend maakte 🙂 Weken van voorbereiding en aanschaffen van materialen volgde.
  En dan is de tijd daar voor de reis. Op 19-10 vertrokken naar IJsland. We werden opgewacht door Thea en Peter.
  Wat hebben ze ons mooie dingen laten zien daar in het zuiden van IJsland. Mooie foto’s gemaakt onder de deskundige leiding van Thea en Peter maar ook veel geleerd van de medereizigers. Wat hadden we een leuke groep!!!! Gezellige dagen gehad.
  Naast alle mooie foto’s en vooral herinneringen (die niemand ons kan afnemen) op de laatste avond toch nog het Noorderlicht kunnen zien. Wat een spektakel is dat.
  Ik ben dankbaar voor dit prachtig cadeau en deze mooie herinneringen. Groetjes Alexander

 18. Wat een beleving! Je raakt niet uitgekeken op dit mooie eiland IJsland!
  Voor het eerst mee, ondanks mijn lichamelijke beperkingen, maar wat heb ik genoten.
  En dit alles onder de voortreffelijke leiding van Thea en Peter…
  Ook de complimenten aan de groep…waar nodig werd ik geholpen en gearmd overwonnen we de voor mij wat moeilijker terreinen.
  Graag ga ik mee met een volgende reis, maar het is zo moeilijk kiezen…
  Nogmaals bedankt Thea en Peter!

 19. Voor de eerste keer mee met een fotografiereis van FotoClass. IJsland Expeditie South. Geweldige en ontspannen sfeer onder leiding van Peter en Thea. Veel van hun deskundigheid geleerd, maar ook van de tips en tricks uit de groep. Bevat door het fotografievirus mag ik over anderhalf jaar weer mee naar de Lofoten in Noorwegen. Dit gaat weer zo’n fantastische reis worden.
  Peter en Thea, bedankt!

 20. Soms maak je iets mee wat je niet goed in woorden kunt vatten. De week IJsland, onder de deskundige en ontspannen leiding van Peter en Thea, heeft me in alle opzichten ontzettend veel gebracht. Mijn liefde voor fotograferen (en IJsland overigens ook) was er al, maar ik had nooit gedacht dat ik het fotograferen in de M stand zo ontzettend leuk zou vinden en dat ik het land zo intens zou beleven.
  De wind en de storm deden me voelen dat ik leef, de gezelligheid met de medereizigers was een warm bad en door de humor kon ik weer even net zo gek doen als een kind.
  Enorm bedankt voor de geweldige week Thea en Peter. We gaan elkaar weer zien; de volgende reis is al geboekt. Kan niet wachten! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *