760 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Net een half uurtje thuis na de fotografiereis IJsland Expeditie South. Dit was mijn derde keer naar IJsland met Fotoclass en zelfs de tweede keer dat ik deze reis maakte (2 jaar terug heb ik hem ook gemaakt). Wederom enorm genoten van de groep, de natuur in IJsland en de ontspannen begeleiding door Peter en Thea. Ook nu was de reis weer adembenemend. Voor mij is het land en deze reis niet in woorden te beschrijven…..eens moet hier als (amateur)fotograaf zijn geweest! Ik hoop echt nog vaker met jullie op stap te kunnen gaan.

 2. Een soort gevoel van gemis overvalt me, de week nadat de cursus Masterclass l is afgelopen.
  Ik heb met veel plezier aan de opdrachten gewerkt, die niet altijd even makkelijk waren, maar waardoor je wel uitgedaagd wordt.
  Weer een leuke ervaring waar techniek, inzicht en door bekijken en bespreken van de foto’s van de mede-cursisten inspirerend werkt.
  Alle reden voor mij om weer voor een andere masterclass in te schrijven.
  Bedankt Peter en Thea

 3. In september zijn wij 10 dagen naar Zuid-Afrika geweest en hebben een fantastische reis gehad. Voor mij was het de eerste keer met Fotoclass, Joey was er al mee bekend. Het was echt een heel gave reis. Alles was super goed geregeld. Game drives waren echt top. De big 5 in 1 dag zien is al een hele ervaring maar nog meer dieren die je eigenlijk niet vaak ziet is helemaal geweldig. Zo hebben we zelfs een wilde hond gezien.

  De ondersteuning tijdens de reis op foto gebied is ook echt top! Peter en Thea helpen je waar ze kunnen. Natuurlijk is het ook heel gezellig met ze. Een grapje en een leuk praatje hier en daar wordt zeker gewaardeerd. Ze halen alles uit de kan om de groep een geweldige reis te laten beleven.

  Ook de groep die we hadden was super. Iedereen had een klik met elkaar.

  Het is zeker een aanrader en zeker niet onze laatste reis bij Fotoclass

 4. Masterclass 1 is afgelopen, na M2 en M3 weer veel geleerd. En me opgegeven voor m4 en Pro ben heel benieuwd naar de opdrachten. Ontzettend veel geleerd, als je bedenkt dat ik in november nog niets van F, ISO , sluitertijd etc etc wist 🙂
  Hartstikke bedankt Thea en Peter ! tot de volgende

 5. Dinsdag 8-10 laatste avond masterclass cursus afgelopen ,het was heel leerzaam en harstikke gezellig .Leuke cursus met alle opdrachten
  Bedankt Peter en Thea
  Mvg Wil Korsten

 6. In september meegeweest met FotoClass naar Zuid-Afrika. Dit was de tweede verre reis binnen een jaar en ja…je moet toch wat ???
  Wat heb ik ongelooflijk genoten en dat is wat de twee lieve mensen Thea en Peter ons ook verplichten. ( dat is het enige) Niet alleen fotograferen, maar vooral ook genieten en vooral veel lachen en dat heb ik gedaan. Alles was tip top geregeld net als de vorige reis. Een super gezellige groep en weet je…..bij het uitzoeken van de foto’s het bewerken en de gemaakte foto’s aan vrienden en familie laten zien….beleef je weer de indrukkende reis met de ontmoetingen met de verschillende soorten beestjes.
  Het was voor mij in één woord TOP. Dankje wel Peter en Thea en de medereizigers. Onvergetelijk.

 7. Wat heb ik weer een geweldige reis beleefd met Fotoclass. De derde reis was dit voor mij en net zoals de vorige reizen was alles tip top geregeld. Prima onderkomens, heerlijk eten en veel gamedrives. ’s Nachts wakker worden en dan 3 giraffes rond je lodge zien lopen. Wat een beleving was dat. En op 1 dag de Big Five zien…….zooooo bijzonder!
  Ik ga nog lang nagenieten van deze fantastische reis en nadenken wat mijn volgende reis gaat worden met Fotoclass.
  Peter en Thea, bedankt!

 8. Vorige week ben ik mee geweest naar Zuid-Afrika. Dit was mijn eerste keer in Afrika, mijn eerste reis in mijn eentje met een ‘vreemde groep’, en mijn eerste reis met Fotoclass. Het was dus best wel even een stapje in het diepe voor mij als ik eerlijk ben.
  Nadat ik mij ergens begin dit jaar had ingeschreven kon het wachten beginnen. Eindelijk een keer naar Afrika, waar ik al zo lang eens heen wilde met mijn camera. Met nog 3-4 weken te wachten werd de voorpret nog eens extra aangewakkerd tijdens een kennismakingsavond bij Fotoclass in Oss zelf. Het was tevens een soort van briefing voor wat we konden verwachten, en zo ging iedereen zo goed mogelijk voorbereid mee.
  Tsja en zo zit je in de voorbereidingen, en in een oogwenk ben je al weer terug! Dat zegt wel genoeg denk ik, alle leuke dingen gaan zo snel! De hele trip was prima geregeld, alles was voor mij gewoon duidelijk, ik heb eigenlijk niks gezien dat beter kon qua organisatie. (Niets waar Fotoclass wat aan kon doen in ieder geval).
  Absoluut toppunt van de reis was dat we ‘de big 5’ op één dag hebben kunnen zien. Ik was al blij geweest als dit binnen 7 dagen was gelukt. De grote vijf (Buffel, Olifant, Leeuw, Luipaard, en Neushoorn) is al veelgevraagd, maar ze allemaal op 1 dag is gewoon niet te geloven! Écht een van de gaafste dagen van mijn leven!
  Wie -net als ik- van te voren nog twijfelt om met Fotoclass mee te gaan kan ik vertellen: Gewoon doen!
  Peter en Thea bedankt voor alle goede zorgen en nogmaals bedankt voor deze mooie reis!

 9. Op maandag 16 september teruggekomen van mijn tweede fotoreis met FotoClass. We zijn 10 dagen naar Zuid-Afrika geweest en hebben een fantastische reis gehad en zelfs de “big 5” op een dag gezien! Peter en Thea hadden alles tot in de puntjes geregeld. Onderdak en eten voldeed volledig aan de verwachtingen. De game drives waren uitstekend georganiseerd. ‘s-Nachts giraffen die tussen de huisjes doorliepen, zebra’s in de tuin en het gebrul van leeuwen en hyena’s op de achtergrond. De reizen zijn echt geënt op fotografie en Peter en Thea doen er alles aan om het beste eruit te halen voor iedereen. En het is ook nog gezellig met de groep. Aanrader en zeker niet mijn laatste reis met FotoClass.

 10. Net de basiscursus afgerond, heel veel geleerd hoe mijn camera te gebruiken, op een andere manier te fotograferen en op een andere manier ook naar mijn foto’s te kijken. Kortom genoten van de cursus, jammer dat deze al voorbij is dus we gaan door met de Masterclass. Een echte aanrader voor als je alleen maar foto’s maakt in de automatische stand, dat is zeker voorbij na deze cursus. Tot na de vakantie!

 11. Afgelopen week de basiscursus fotografie afgerond. Bestaande uit 4 avonden en 1 outdoor dag. Ik had de camera een half jaar in mijn bezit en kende nog lang niet alle knoppen en mogelijkheden. Dankzij deze cursus heb ik veel over de camera geleerd en waar je op moet letten bij het maken van foto’s. Het makkelijkst is natuurlijk fotograferen in de automatische stand maar het is uitdagender en leuker om het in de M (manuele) stand te doen. Beetje spelen met en uitproberen van je camera. Daarnaast worden er leuke opdrachten gegeven tijdens iedere les. De lessen zijn erg leuk om te volgen en worden goed begeleid door 3 personen. Daarnaast wordt eea met de nodige humor verteld. Kortom een zeer leuke en leerzame cursus en zeker een aanrader als je wat meer over je camera en fotografie te weten wilt komen.

 12. Basiscursus van 5 lessen gevolgd. Prima cursus met veel nadruk op de praktijk en met begeleiding van 3 experts. Goed geschikt als je net als ik van fotograferen houd maar wel altijd de Automaat stand kiest…Heb nu meer kennis en lef gekregen om foto’s in de M-stand en op statief en ook eens in zwart-wit te nemen.

 13. Erg genoten van de fotocursus bij FotoClass. De uitleg was erg duidelijk en veel aandacht voor persoonlijke vragen. Vooral de huiswerkopdrachten trokken mij over de streep om door te gaan net zolang totdat het lukte. Fijn dat je thuis alles rustig nog eens na kunt lezen. Veel geleerd en wie weet meld ik me nog eens aan voor een reis met FotoClass.

  Bedankt Peter, Suzan , Thea en Tanja

 14. “Het waren 5 fantastische dagen”

  Gisteren de basiscursus fotografie bij fotoclass afgerond. Zelfs ik ben geslaagd 😉. Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de cursus avonden en de outdoor dag. Peter en zijn team zijn er echt voor je om het vak onder de knie te krijgen. Dit op een gezellige, enthousiaste, ludieke, boeiende wijze… en soms een beetje streng ☺️.
  Er zaten momenten tussen dat ik dacht… pfff dit ga ik nooit leren. Maar na veel oefenenen en goed opletten, is het dan toch gelukt. De basis zit erin! Nu kan ik al best een aardig fotootje maken. (Al zeg ik het zelf).
  Deze zomer ga ik héél veel oefenen en zorgen dat ik deze basiskennis niet meer vergeet. Zodat ik na de zomer aan de slag kan met de cursussen Masterclass 1, 2 en 3. Ik kan niet wachten om nog meer kennis te vergaren en dit bedrijfsmatig optimaal in praktijk kan gaan brengen.

  Peter, Thea, Susan en Tanja, heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en welkome gevoel dat jullie gegeven hebben.

  Tot na de zomer! Fijne reis naar IJsland.

 15. Wat was het leuk en leerzaam!
  Gisteren de basis cursus afgerond en vind het heel jammer dat het al weer voorbij is.
  Complimenten aan het Team van Fotoclass en Peter wat geef jij leuk les!
  Heb er zo van genoten dat ik weer terug kom in augustus voor de Masterclass.
  Heb er al zin in!! 🙂
  Tot snel en nogmaals bedankt voor alles!

 16. Was weer een leerzame ochtend met Macro fotografie
  weer wat opgestoken en geleerd om beestje en bloemen te fotograferen . Peter Thea bedankt voor deze bijzondere ochtend.

 17. Het is altijd spannend hoe een nieuwe, dus nog niet eerder georganiseerde, reis uitpakt. Dat geldt niet alleen voor de reizigers, maar ook voor FotoClass zelf. Voldoet de reis aan de verwachtingen? Komt iedereen zijn of haar afspraken na? Zijn de opgegeven fotolocaties in het echt net zo mooi als op het Internet? Dat soort zaken heb je niet altijd in de hand, zodat je min of meer bent overgeleverd aan je reisorganisatie. De fotoreis naar Georgië maakte dit duidelijk. Verschillende beoogde locaties bleken bij nader inzien toch niet toegankelijk, dit ondanks eerder gemaakte afspraken. Ook Moeder Natuur hielp niet erg mee, doordat sommige wegen in de bergen door sneeuwval nog onbegaanbaar waren. Het stadje Chiatura was echt geweldig, hier kon je je fotografische hart ophalen. Niet alleen bij het antieke kabelbaantje, maar ook in de straten en op de pleinen van het voormalige mijnstadje. Dit was echt een heel andere wereld dan die waar wij vandaan komen. We zouden ook enkele leegstaande sanatoria gaan fotograferen, maar helaas werden we niet overal toegelaten. Dan maar panden opgezocht die we wél mochten betreden. Iets heel anders was de plaats waar eeuwenoude grotwoningen te bezichtigen waren. Of de geboortestad van Jozef Stalin, waar overigens in 2008 de Nederlandse cameraman Stan Storimans om het leven kwam. We bezochten nog de Jvardi Monastery, wat eigenlijk gewoon een kerkje was. Omdat het hier geen Christelijke kerk betrof, was dit een heel andere gewaarwording dan bij ons. Tijdens onze vrij te besteden tijd in Tbilisi kwamen we er achter dat dit toch echt een heel andere stad is dan Parijs, Londen, of Berlijn. Dat is logisch, omdat Georgië een uniek land is. Daardoor kwamen we uiteindelijk met veel mooie foto’s thuis. Opnieuw was dit een reis naar een land waar ik zonder FotoClass nooit zou zijn gekomen. FotoClass bedankt!

 18. Vandaag teruggekomen van de reis naar Vietnam met Fotoclass. Na mijn eerdere ervaringen naar Zuid – Afrika en Namibië, was ook deze reis weer super mooi. We hebben heel veel mooie momenten gehad in het prachtige landschap met de rijstvelden, de leuke dorpjes, de theeplantage en de overnachting op de boot op Halong Bay. Eén voor één geweldige ervaringen. Ook hebben we voldoende tijd kunnen doorbrengen im Hanoi. Vanuit het hotel, dat midden in het centrum is gesitueerd, is het eindeloos om in de straten te struinen met z’n vele winkeltjes, restaurants. Hier zou je dagen kunnen vertoeven. Kortom, het was een onvergetelijke reis die ik iedereen kan aanbevelen.
  Teruggekomen met heel veel mooie plaatjes op mijn geheugenkaart van de camera. Maar nóg meer mooie beelden in mijn eigen geheugen opgeslagen, waar ik, hoop ik, nog heel lang van kan nagenieten. Peter & Thea, nogmaals dank!

 19. Mijn eerste groepsreis naar Georgië met Fotoclass. De dagen zijn voorbij gevlogen. Een mix van met elkaar zijn en individueel op onderzoek gaan. Ik heb van ieder moment genoten. Urban, urbex, landschap, wijn proeven en cultuur happen. Fantastisch georganiseerd door Peter en Thea. Bedankt allen voor de gezelligheid. Ik ben met mooie herinneringen en beelden thuisgekomen.
  Groet Sarah

 20. Urbex Georgië reis;
  Wat een leuk land voor iedereen. voor urbex fotograven een walhalla. maar voor hoelang nog??? Mooie en goede locatie met fotoclass bezocht en super bijzondere mooie plaatjes geschoten.
  Ook al doe ik mijn best om een negatief iets te verzinnen over het reizen met fotoclass lukt mij dat niet.;-)
  Alles goed geregeld en ruimte voor ter plaatse aanpassen van ideeën
  Echt een leuke reis gehad, iedereen bedankt hier voor.
  JP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *