867 reacties op “Ons Gastenboek

 1. Alweer een paar jaar geleden dat ik de basis cursus gedaan heb . veel geleerd en afgeleerd .
  oke peter ik blijf de eigenwijze creij.
  Maar de manier van werken van fotoclass is een eyecatcher . Op je eigen, spontane ongedwongen manier het herbeleven van fotografie.

  Maar nu begint het weer te kriebelen dus ga toch weer een opfris cursus bekijken

 2. Begin november met de beginnerscursus begonnen en WOW wat maak ik al mooie foto’s en dat was iets wat ik (nog) niet had verwacht….
  De cursus werd heel prettig, leuk en professioneel gegeven aan de hand van een uitstekende uitleg, ‘n duidelijke presentatie en veel humor 😁
  Ik ben ontzettend enthousiast geworden en blijf zeker doorgaan met fotograferen en zal ook nog mee gaan doen aan de diverse andere cursussen.
  Dank Peter, Thea en Tanya voor alle hulp en tips!

 3. IJsland Expedition South 15 t/m 22 oktober 2022

  Mooie fotoreis en goed verzorgde fotoreis gemaakt met vele hoogtepunten in het zuiden van IJsland. Peter en Thea hebben de zaakjes goed voor elkaar: prima hotels met goed eten en dicht bij een mooie omgeving. Wat hebben we genoten met de groep, Als kers op de taart was het genieten van het Noorderlicht op de tweede avond. Een geweldig spektakel. Ik had zelf een voetblessure en zelfs
  daar werd voldoende rekening mee gehouden door soms een bepaalde route aan te houden.
  Nogmaals hartelijk bedankt Peter en Thea, ik had dit voor geen goud willen missen.

 4. Zondag 13 november met Peter en Thea de workshop Urbex beleefd. Bij de oude staalfabriek in Duisburg veel plaatjes geschoten.
  Ongelooflijk maar waar , weer had fotoclass het voor elkaar om mooi weer te regelen waardoor schaduwlijnen door de zon mooi zichtbaar waren door de staalconstructies heen. Uiteraard waren er ook weer opdrachten verstrekt.
  Helaas waren de Duitsers dit keer niet zo “gründlich” als normaal. Ondanks hun aankondiging op de site bleef het na (de overigens heerlijke maaltijd) donker op het park waardoor de avondshoot geen doorgang kon vinden. Niet alleen wij, maar ook Peter en Thea baalden hiervan.
  De opmerking dat “eine birne kaputt” was en daardoor het park niet werd verlicht werd door ons naar het rijk der fabelen verwezen.
  Desondanks was de middagsessie erg leerzaam en heb zelfs weer een nieuwe gadget op mijn Canon 70D ontdekt.
  En het commentaar achteraf op de ingestuurde foto’s? De lessen bij Fotoclass werpen inderdaad zijn vruchten af. Buiten een paar positief kritische opmerkingen merk je zeker de invloed en professionaliteit van beiden en vooral de kunst om dit op een leuke manier over te brengen op ons.

 5. Jeetje al weer bijna 4 weken geleden dat we zijn teruggekomen van de IJsland Zuid reis. Wat heb ik weer met volle teugen genoten van de reis, de groep, Peter en Thea en IJsland. Prachtige plekken uitgekozen door Peter en Thea, met rust fotograferen en vooral genieten.
  Absoluut compliment voor Peter en Thea, die heel flexibel het programma aanpassen aan weer en wind om ons zo toch de mooiste plekjes te laten zien en met rust en (prettige) hulp de foto te laten maken die je voor ogen hebt.. De sfeer in de groep was prettig en ontspannen, allemaal met hetzelfde doel in IJsland.
  Dank aan jullie allemaal, Gelukkig nu al aan het aftellen naar de volgende reis in 2023 en aan het bedenken wat het daarna weer gaat worden. Want eenmaal een reis meegemaakt, dan wil je niet meer anders.

 6. Dit was mijn eerste fotoreis. Een lang verwachtte wens ging in vervulling. Op naar IJsland. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Wat een verschillende landschappen en vergezichten. Letterlijk zoveel mooie plaatjes om van te genieten. En dan het maken van de foto’s en het bepalen van de juiste instellingen en composities….
  Dan komt het mooi uit dat je met een groep bent, waarbij je van elkaar kan leren en nieuwe ideeën op kunt doen.
  Een ding is zeker, ik kwam terug en maak nu al betere landschapsfoto’s dan voorheen. Volledig in de manuele stand Peter 😉
  Thea en Peter hebben ons meegenomen naar ontzettend mooie plekken. Wat het meeste indruk op mij gemaakt heeft was het meer met brokstukken drijvend ijs welke uiteindelijk in zee terecht komt en de zeespiegel doet stijgen. Een proces wat ik voor het eerst zelf heb mogen aanschouwen. Een van mijn mooiste foto’s is dan ook hier genomen!
  Dit naast de vele andere foto’s die ik heb genomen en nog steeds bezig ben om ze uit te zoeken alvorens te bewerken.
  Ik kijk terug op een schitterende reis met een fantastische groep mensen! Thea en Peter wil ik in het bijzonder bedanken voor hun adviezen en hulp tijdens deze goed georganiseerde reis. Welke ik iedereen kan aanraden!

 7. Het is alweer een maand geleden, maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van al de foto’s die ik heb kunnen maken. Samen met een leuke groep fotografen genieten van wat dit deel van IJsland te bieden heeft. Peter en Thea weten ons naar de meest mooie plekken te brengen waar we voldoende tijd krijgen om te genieten van de natuur en om natuurlijk die ene mooie plaat te maken. De sfeer is ongedwongen en als ik er even niet weet wat ik moet doen zijn Thea en Peter daar om me verder te helpen de mooiste foto te maken. De hotels waren prima, en het eten uitstekend. Het was een onvergetelijk mooie en leerzame reis.
  Ik wil daarom ook mijn medereizigers, maar vooral Thea en Peter bedanken voor deze prachtige week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *