Foto’s versturen via Wetransfer

Wat is WeTransfer?

Via deze site kun je bestanden versturen zonder dat ze verkleind worden. Het is gratis tot 2 GB en je hoeft geen account aan te maken.

Je kunt ook een betaalde versie kiezen maar dat is alleen wanneer je heel vaak heel veel bestanden wilt versturen. 

Waarom WeTransfer

Wanneer je je foto’s via mail verstuurd dan worden ze automatisch kleiner gemaakt, minder MB’s. E-mailsystemen hebben een limiet aan wat je kan verzenden of kan ontvangen. Willen wij ze dan op het grote scherm laten zien dan zie je een foto met blokjes omdat wij hem dan weer moeten vergrootten. 

Om dit te voorkomen maak je gebruik van WeTransfer. De foto wordt niet verkleind, het aantal MB blijft gelijk, de foto houdt zijn oorspronkelijke grootte. 

Hoe werkt WeTransfer?

Ga naar https://wetransfer.com en ga akkoord met de cookies beheer

Vul de gegevens in: 

  • Via de blauwe plus boven in het bericht kun je je bestanden toevoegen
  • Vermeld het e-mailadres waar je foto’s heen moeten
  • Vul je eigen e-mailadres in
  • Geef je bericht een titel
  • En schrijf eventueel nog een bericht
  • Druk op versturen

Vervolgens wordt er een verificatiecode gestuurd naar je eigen emailadres dat je net hebt ingevuld. Vul deze code in en voilà, je bestanden worden verstuurd. Hiervan krijg je een mail zodat je dus weet dat het ook echt verstuurd is. 

De ontvanger krijgt via de mail een link om het bestand te kunnen downloaden. Je bestand blijft een week op de server staan, daarna vervalt de link. Voor die tijd krijg jij nog mail dat de ontvanger zijn bestand niet heeft opgehaald zodat je de ontvanger evt. daarover nog kunt inlichten.