Fotografie Reizen

Alle tijd hebben om te fotograferen, alles geregeld, geen zorgen, geen onverwachte uitgaven. Alles tot in detail geregeld met bijeenkomsten vooraf en nadien. FotoClass is uniek in zijn reizen en daar zijn wij best trots op. 

Op unieke lokatie’s in de wereld bieden wij fotografie reizen aan. Alles onder uitstekende voorwaarden en garanties. In samenwerking met gerenommeerde reisorganisaties ontdekken we de waanzinnigste plekjes op aarde.

En ja…. al onze reizen zijn WEL compleet verzorgd

FotoClass werkt samen met reisorganisaties die op hun gebied ontzettend gespecialiseerd zijn en alle kennis van zaken hebben. Alles erop en eraan dus en volledig onder de veilige voorwaarden van ANVR/ SGR of GGTO zoals het hoort. 

FotoClass Fotoreizen zijn voor iedereen geschikt 

Of je nu geoefend bent of niet! Wij helpen je! Genieten, beleven, en fotograferen dat is waar het om gaat. Wij doen in de avond geen verplichte evaluatie van je foto’s. Nee wij zijn er meteen bij als je ergens vragen over hebt. Wij gaan met 2 instructeurs in kleine groepen en verzorgen alles voor je.  

Kan mijn partner ook mee? Die fotografeert niet. Natuurlijk mag diegene ook mee. Ook voor hun is het een beleving en ervaring die je elders nooit meemaakt. 

Kijk op je gemak bij de reis van je keuze maar twijfel niet te lang hoor, inschrijvingen komen altijd ruim van te voren en…. VOL = VOL

Færøer Eilanden

Als je dol bent op natuur, adembenemende landschappen, magistraal licht, Papegaaiduikers, Jan van Genten en nog heel veel meer……… Dan…

Lees verder

IJsland Expedition South

Once in a Lifetime…….. ga je naar………en natuurlijk met FotoClass. Eenzame fjorden, bizarre gebergten, actieve en uitgedoofde vulkan…

Lees verder

IJsland Go West

Met onze Go West Tour gaan we heel het Snæfellsnes in het westen van IJsland ontdekken. Waanzinnige uitzichten op sprookjesachtige baaien……

Lees verder

IJsland Summertime North

De 3de variant IJsland die we in ons programma hebben. We gaan naar het noorden deze keer. Waarom? omdat het zo bijzonder mooi is en wij je…

Lees verder

Lofoten Noorwegen

De Lofoten en ook Vesterålen en Andøy in Noorwegen zijn uniek. Prettig zeeklimaat, vogels, diversen walvissen, adembenemend Noorderlicht en…

Lees verder

Rondreis Safari Uganda

Uganda is één van Afrika’s meest veelzijdige en fascinerende landen! Beleef o.a. de ervaring van uw leven tijdens een avontuurlijke en ademb…

Lees verder

Serengeti Safari Tanzania

Geniet van de eindeloze grasvlaktes in de Serengeti en ervaar de sprookjesachtige bossen van Lake Manyara. Sta versteld van het vele wild in…

Lees verder

The Great Migration Kenia

Hoe mooi is het als je op gamedrive gaat met de machtige Kilimanjaro op de achtergrond als decor. En wat denk je van de grote trek van duize…

Lees verder

Vive la France

Wat denk je ervan om in korte tijd veel te leren onder de Franse zon? 5 workshops in 1 lang weekend en heerlijk genieten. Dat wil toch ieder…

Lees verder

De meest gestelde vragen……. en daar dan een antwoord op:

Waarom is een fotografiereis leuker dan een normale groepsreis?

 • Omdat wij met zijn allen dezelfde passie hebben nl. fotograferen. Wij weten waar en wanneer je op welke plek moet zijn om de beste foto te maken. Tevens nemen wij de tijd om ruim te genieten en te kunnen fotograferen. Onze reizen zijn daarvoor speciaal voor ons samengesteld.

Is de reis geschikt voor beginners?

 • Natuurlijk. Beginners of gevorderden, iedereen is bij ons welkom. Of je nu veel of weinig kennis hebt dat maakt bij ons niets uit. Wij helpen je graag.

Hoeveel reizigers zitten er in een groep?

 • Soms 10, soms 12, afhankelijk van de reis. Het is in elk geval altijd een kleine groep met minimaal 2 instructeurs /reisleiders van FotoClass.

Hoe ziet de kamerindeling eruit?

 • Dames bij de dames, heren bij de heren of als je met je partner of reisgenoot samen reist kan dat natuurlijk ook. Alles in overleg natuurlijk. En weet je? Het klikt altijd, daar hebben wij al zo’n lange ervaring mee, want we hebben ook allen dezelfde passie.

Kan ik een kamer alleen boeken?

 • Ja dat kan maar is helaas niet bij iedere reis mogelijk vanwege de soms enorme extra kosten of omdat er simpelweg gewoon geen plaats voor is.

Kan ik de reis ook verlengen?

 • Ja dat kan. In samenspraak met onze vertrouwde touroperators kan er een op maat gemaakt programma nadien of vooraf mogelijk worden gemaakt. Wij adviseren je samen met de touroperator graag over de mogelijkheden die er zijn.

Moet ik de reissom ineens betalen?

 • Nee, Je krijgt van onze touroperator een factuur waarbij een aanbetaling zit. Het restantbedrag moet een aantal weken voor vertrek voldaan zijn.

Wat voor type camera adviseren jullie?

 • Maakt niets uit. Camera’s maken geen foto’s. Dat doe je zelf met als het nodig is een beetje hulp van ons erbij. Je kan bij ons informatie krijgen over de aanschaf van een camera. Wij geven je dan een onafhankelijk advies, kijkend naar wat jij met de camera wilt vastleggen.

Wat moet ik qua camera-uitrusting minimaal meenemen?

 • Dat hangt een beetje van het soort reis af. In IJsland is een groothoek objectief wel handig natuurlijk maar ook een zoom en een statief. Op safari wil je het liefst een behoorlijke zoom gebruiken. Wij adviseren je natuurlijk graag en bespreken dat tevens in de voorbereiding.

Is het noodzakelijk de bijeenkomst voorafgaand aan de reis bij te wonen?

 • Nee, noodzakelijk natuurlijk niet maar het is wel zo leuk om de groep vast te zien en elkaar een beetje te leren kennen. Samen gaan we het avontuur aan toch? Lukt het niet te komen dan stellen wij je uiteraard met al de noodzakelijke informatie op de hoogte ruim voordat we gaan. Tevens maken we met diegene die dat leuk vinden een appgroep waarin allerlei tips en vragen gesteld kunnen worden.

De reis naar de luchthaven onderneem je zelf?

 • Ja, je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van vertrek te gaan (tot op heden altijd Schiphol). Wij kunnen je daarbij natuurlijk adviseren en soms kan er gepoold worden met andere reizigers.

Staan jullie de reizigers op de luchthaven op te wachten?

 • Bij de meeste reizen spreken we vooraf een tijd en plek af. Meestal is dat na de check-in bij de gate op de luchthaven van vertrek.

Hoe ziet een reisdag er ongeveer uit?

 • Op een enkel rustmoment na gaan we natuurlijk zoveel mogelijk zien en fotograferen. Wij komen dan ook op de meest bijzondere plaatsen en willen dat dan ook graag met je beleven. 
 • Wat wij niet doen is in de avonduren een verplichte fotobespreking. Wij doen dat liever op het moment zelf, 1 op 1 zodat je ter plaatse voldoende ondersteuning krijgt indien gewenst. Op dat moment kun je de foto nog anders maken, dat is later meestal niet meer mogelijk. Wij respecteren ieders niveau en maken daar geen verschil in. In de avond staan we misschien wel weer buiten voor het Noorderlicht of drinken gezellig met zijn allen iets bij het kampvuur op een veranda in Afrika.

Werken jullie met opdrachten tijdens de reis?

 • Ja soms hebben we leuke uitdagingen om je te stimuleren om dat ene bijzondere moment te pakken.

Op welke manier dragen jullie fotografiekennis en -vaardigheden over?

 • Zoveel mogelijk 1 op 1. Iedereen is verschillend en heeft dan ook andere interesses of kennis. Soms zie je het niet of gaat het niet…. Nou dan zijn wij er als de kippen bij om je te helpen. Wij zijn altijd met meerdere ervaren fotografen bij de reis aanwezig dus dat komt altijd goed.

Ga ik wel veilig op reis?

 • Ja natuurlijk ga je veilig op reis. Anders zouden wij het ook niet doen hoor. Al onze touroperators zijn aangesloten bij de wettelijk verplichte garantiefondsen. Geen zorgen dus daarover.

Moet ik nu al inschrijven? Het duurt nog zo lang.

 • Ja dat is wel zo slim. Omdat we altijd maar beperkte ruimte hebben kun je het beste maar zo snel mogelijk inschrijven.

Samen je passie delen en daarbij de wereld ontdekken……..

Samen fotograferen op de Færøer eilanden