Foto spiegelen

Een grappig effect. Leuk voor als je een leuke kaart wil maken voor een verjaardag, een uitnodiging of gewoon een creatieve uitspatting hebt.

Wat heb je nodig:

  • Een foto
  • Photoshop

Open je foto in photoshop en dupliceer hem via Afbeelding in de bovenste balk en kies Dupliceren.

Je hebt nu twee tabbladen open staan.

Sluit de originele foto. Selecteer in je gereedschapsbalk de croptool. Zorg dat boven in je balk bij formaatkeuze Verhouding aan staat. De vakjes daarnaast moeten leeg zijn. 

Nu kun je zelf je eigen formaat aan de foto geven. Kijk op welk punt je straks wilt gaan spiegelen. Trek de rand van de foto tot dat punt. Kijk ook even of je er aan de ander kant ook nog wat vanaf wilt hebben. Misschien boven en onder ook. 

Controleer of in de bovenbalk Uitgesneden pixels verwijderen is aangeklikt. Klik dan op de V in je bovenbalk. 

Maak een copy van deze laag in je lagenpaneel rechts. Selecteer deze laag en ga naar Bewerken – Vrije Transformatie.

Er verschijnt nu een blauwe rand om de foto, vierkantjes aan de zijkant en een rondje in het midden. Zorg er voor dat Vrije Transformatie nog aan staat in de bovenbalk. Trek dat rondje naar de rand waar je hem wilt spiegelen. Klik met de rechtermuisknop in de foto en kies horizontaal draaien. 

Aan je spiegelkant verschijnt nu een zwart vlak. Klik op V boven in je balk. Sluit je croptool via M op je toetsenbord.

Allemaal leuk en aardig, maar nog geen spiegeling. Dat klopt. Ga naar Afbeelding in de bovenste balk en kies Alles tonen. En ZIE!!!!

Past je foto niet op je scherm: MAC – com 0, Windows – Cntr 0

Zo kun je van allerlei gekkigheid uithalen. Niet alleen met horizontaal spiegelen maar kies ook eens voor Verticaal draaien.

Laat je eens wat zien op Facebook?

Veel plezier weer.