Doorkijkletters in je foto

Hoe leuk is het om een uitnodiging te maken met je eigen foto met een tekst waar je de foto nog doorheen ziet!

Wat heb je nodig?

  • Een foto
  • Photoshop

De bewerking:

Laad je foto in in photoshop. We gaan eerst een deel van de foto afbakenen waar je tekst komt. In ons geval aan de linkerkant. Dit doen we door gebruik te maken van linialen (hulplijnen). Ga naar weergave en kies Liniaal. 

Boven- en onderaan je scherm zie je ze nu verschijnen. Wanneer je op de liniaal gaat staan en klikt met je rechtermuisknop kun je kiezen voor procent. Bedenk even hoeveel procent je van de foto bedekt wilt hebben met tekst. Sleep je linker liniaal over de foto tot dat punt.

We maken ook een hulplijn aan de bovenkant van de foto, aan de onderkant van de foto en aan de linkerkant van de foto. Tegen de randen aan dus. We hebben nu een kader.

In dit kader gaan we een tekstkader maken. Selecteer de T van tekst in je gereedschapsbalk aan de linkerkant en trek vanuit de hoek een tekstkader in je gemaakte kader. Er verschijnt nu een tekst in je tekstkader dat we met eigen tekst gaan overschrijven. Mooi is om een wat dikke letter uit te kiezen zodat je daar straks goed je foto doorheen kan zien. 

De tekst kun je aanpassen door boven in je scherm te kiezen voor Venster – Teken. Er opent zich een venster voor de opmaak van je tekst.

Wanneer je klaar bent druk je op de V boven in je scherm. 

We gaan een aanpassingslaag openen dus klik op aanpassingslaag onder in je scherm, het zwartwitte rondje. Kies Volle kleur en kies dan zwart. Je ziet nu dat je scherm zwart is geworden. Klik in je panelenlaag rechts op het oogje van je kleurvulling om hem uit te zetten. 

Selecteer de tekst d.m.v. Cmd/ CTRL T en die T is de T die je in je lagenpaneel ziet (laag van je tekst). Niet de T op je toetsenbord. 

Je letters zijn nu geselecteerd. Zet nu het oogje bij kleurvulling weer aan. 

We gaan nu de letters doorzichtig maken.

Selecteer je laagmasker in je lagenpaneel en toets Cmd/ CTRL I in. Letters worden wit. Zet het selecteren uit d.m.v. Cmd/ CTRL D of via Selecteren boven in je scherm en kies deselecteren. Zet de laag van je tekst uit en zie daar: je tekst is doorzichtig.

We zijn er bijna.

Op de rechterhelft moet nu nog de foto komen. Selecteer je selectiekader in je gereedschapsbalk en trek een kader van de rechterhelft. Druk op Cmd / CTRL I en zie daar!!

Haal je hulplijnen weg. Ga naar Venster en klik bij Hulplijnen. 

Wil je nog een wit randje om de tekst? Sleep je tekstlaag naar boven in je panelenlaag.

Zet het venster om te bewerken weer even open via Venster – Teken. 

Ga naar vulling aan de rechterkant en schuif hem naar 0 %. 

Klik met je rechtermuisknop en kies Overvloeien. 

Kies Lijn in het venster wat opent. Er verschijnt een lijntje om je letters. Je kan de grootte veranderen, een zwart lintje kiezen, evt. de dekking weer wat toevoegen. Net wat je mooi vindt. Klik op OK en klaar is je uitnodiging.

Heel veel plezier en laat je eens wat zien op FB?